Labdarúgás

2020.06.01. 17:00

Serie A: június 20-án folytatódik a bajnokság

Az olasz élvonalbeli labdarúgó bajnokságot augusztus 20-ig szeretnék befejezni.

(FILES) In this file photo taken on March 08, 2020 Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo runs on the pitch in an empty stadium due to the novel coronavirus outbreak during the Italian Serie A football match Juventus vs Inter Milan, at the Juventus stadium in Turin. - The Italian Football Federation (FIGC) announced on May 20, 2020 that the season has been extended until August 20, 2020 with the hope of concluding all professional championships. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Az olasz sportminiszter hivatalosan is bejelentette: június 13-án indulhat újra a profi labdarúgás az országban. Első körben az Olasz Kupa elődöntőit rendezik meg, majd egy héttel később, 20-án elstartol az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság is. Az Olasz Labdarúgó-szövetség korábban közleményben jelezte, hogy június közepén mindenképpen szeretnék, ha újra tudna indulni a liga, azt ugyanis augusztus 20-ig be kell fejezni. Ha ezt a céldátumot nem tudták volna tartani, felesleges lett volna az évad újrakezdéséről beszélni. A szövetség közleményében arról írt, hogy az első, a másod- és a harmadosztály küzdelmeit szeretné folytatni, az alsóbb osztályokét viszont már nem. A mostani idény zárásának határideje mellett az új szezon rajtjának időpontját is kijelölte a szervezet, amely szeptember elsején kívánja elindítani a 2020/21-es kiírást.

Az olasz sportminiszter azt is bejelentette, hogy a szövetség elkészített egy B-tervet is arra az esetre, ha a vírushelyzet ismét fokozódna. Utóbbi forgatókönyv szerint egy helyszínen, egy playoff rendszerben dőlne el a Scudetto sorsa.

A szabályok

A Sky Sport Italia korábbi beszámolója szerint a kluboknak kell állniuk a mérkőzések előtt használandó gyorstesztek árát. Ez is része volt az Olasz Labdarúgó-szövetség orvosi protokolljának, amelyet a szövetség vasárnap adott át Vincenzo Spadafora sportminiszternek. A csoportos edzések orvosi iránymutatásait a hét elején fogadták el, a legtöbb csapat már használja is, a mezőny többi tagja várhatóan hétfőn áll ismét munkába.

Az orvosi tervezetben az utazási előírások mellett például az is szerepel, hogy a csapatok által használt szállodáknak rendelkezniük kell olyan be- és kijáratokkal, amelyeket csak a játékosok és szakmai stáb tagjai használhatnak, a többi vendég és az alkalmazottak nem. Egyidejűleg legfeljebb 300 ember engedhető be egy stadionba, beleértve a játékosokat, a szakmai stábot, a személyzetet, a média képviselőit, az orvosokat és a biztonsági személyzetet is.

(A borítóképen: Ronaldóék júniusban folytatják)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!