DVTK gyorshír

2020.06.27. 20:00

Ötödszörre is vereség

Az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában egy viharszünettel tarkított mérkőzésen sem tudott pontot szerezni a Diósgyőri VTK együttese.

DVTK vs. Kisvárda

Fotó: Vajda János

A DVTK már három körrel a vége előtt biztosította helyét a sorozatban 10. élvonalbeli idényében, miközben a DVSC és a Kaposvár búcsúzott.

Diósgyőri VTK – Kisvárda Master Good 0-2 (0-2)

Diósgyőr, 5683 néző. V.: Vad II. (Kóbor, Garai; Bogár, Hanyecz).

Diósgyőri VTK: Bukrán (5) – Orosz D. (4), Polgár (5), Szűcs K. (5), Vági (6) – Márkvárt (6), Iszlai (5) – Korbély (5), Rui Pedro (4), Kiss T. (6) – Ivanovski (5). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Kisvárda MG: Dombó (6) – Hej (6), Kravchenko (6), Rubus (6), Baranyai (6) – Lucas (6), Simovic (5) – Obradovic (6), Tsoukalas (5), Kovácsréti (5) – Viana (6). Vezetőedző: Bódog Tamás.

Csere: Orosz D. helyett Memolla (6) a 46., Rui Pedro helyett Molnár G. (6) a 46., Obradovic helyett Sassá (-) a 61., Simovic helyett Szőr (-) a 61., Korbély helyett Hasani (-) a 62., Kiss T. helyett Makrai (-) a 71., Kravchenko helyett Tischler (-) a 73., Viana helyett Ene (-) a 73., Ivanovski helyett Cortés (-) a 83., Tsoukalas helyett Czene (-) a 85. percben.

Sárga lap: Rui Pedro a 11., Rubus a 20., Simovic a 39., Kiss T. a 66., Márkvárt a 93. percben.

Gólszerző: Obradovic (0-1) a 8., Viana (0-2) a 41. percben.

Feczkó Tamás: – Volt már nekünk is ilyen mérkőzésünk, hogy egyszer rúgtunk kapura, és nyertünk. Ma sikerült az a Kisvárdának, hogy kétszer lőtt kapura, és 2-0-ra nyert. Kétszer álltunk csak a kapussal szemben, kapufát lőttünk, rúgtunk vagy harminc szögletet, végig az ellenfél térfelén voltunk, de nem tudtunk ma gólt szerezni, ez pedig rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Félidőben, támadásban egy picit váltottunk, mert tudtuk, hogy az ellenfél térfelén leszünk, Molnár G. beállításával picit nagyobb teret nyitottunk, voltak is ziccerpasszai, de több átlövés kellett volna, sajnos, azonban ezek elmaradtak. Látni kell, hogy három saját nevelésű fiatal kezdett, egy 17,5, egy 18 és egy 20 esztendős. A 17,5 éves játékos kétszer aláfutott a labdának, amiből két gólt kaptunk, de szép jövő áll előtte, sok diósgyőri győzelemnek lesz még a részese. Az lehet, hogy vagy a nyomást, vagy a helyzetet nem tudta elviselni, ilyen benne van a fiatal játékosokban. Ahogy az elmúlt mérkőzéseken a kapufáról kifelé pattant a labda, úgy ma is. Ha a 7. percben gólt kapunk utána teljesen borul minden. Én azt mondom, hogy aki itt volt az látta, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy legalább 1 pontot itthon tartsunk. Természetes a szurkolók reakciója, hogy az utolsó mérkőzésből indulnak ki, viszont én azt mondom, hogy az egész szezont kell nézni. A vírus időszakig ötöst érdemel a csapat, a vírus után viszont megbuktunk. Ha ma nyertünk volna az 5. helyen végezhettünk volna, ami a klub történelmének második legjobb eredménye lett volna. A szurkolók is megérdemelték volna, és a csapat is, hiszen egész évben úgy küzdött, és csúszott, mászott, ahogy kell. A végére sajnos elfogytunk, mind fizikálisan, mind szerencsében, mind góllövésben.

Bódog Tamás: – Ennek a mérkőzésnek egyetlen egy célja volt, hogy győzzünk, és hogy bennmaradjunk. Ezt elértük, úgyhogy minden kerek és tökéletes. Természetesen voltak hibák, a Diósgyőrnek is vannak erősségei, ez nem kérdés, de úgy gondolom, hogy a mai meccsen a játékosok végrehajtották, amit terveztünk, beletettek apait, anyait, a mentalitásuk brutális. Az tényleg úgy van, hogy mentalitet monster-ek, mondaná a német. Olyan nagyszerű hozzáállásuk van, hogy öröm velük dolgozni, mert lehet látni, hogy egy rosszabbul sikerült mérkőzés után, hogy állnak talpra, hogy tolják egymást előre. A mai meccsen voltak helyzetek, mindkét oldalon, természetesen jókor jöttek a gólok, de úgy gondolom, hogy az a masszivitás, az a kompakt munka, amit együtt végezetünk, az meghozta a gyümölcsét, és éppen ezért megérdemelten nyertünk. Sok sikert kívánok a Diósgyőrnek a következő szezonra, biztos vagyok benne, hogy egy ütőképes, jó csapatuk lesz.

A gólok története

8. perc: Egy jobboldalról érkező beadás után Viana csúsztatott fejese után kötött ki a labda a balon, ahol Kovácsréti, a 16-oson belül, középre tette a lasztit. A játékszert Viana mögé érkezett, ám ,,második hullámban”, a kaputól 8 méterre Obradovichoz eljutott, aki egy igazítás után a kapu közepébe lőtt, 0-1.

41. perc: Egy jobbról érkező várdai beadásánál Orosz D. szaladt alá a labdának, a játékszer Kovácsréti elé került, aki középre passzolt, Vianához. A támadó 6 méterről előbb Bukránba lőtt, de a kapusról a labda visszapattant a csatár lábára, onnan pedig ketrec jobb alsó sarkába, 0-2.

Részletes beszámoló a mérkőzésről hamarosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!