FC Tiszaújváros

2020.06.25. 13:30

Mindig el kell fogadni, amikor a valóság jön szembe

Az FC Tiszaújváros NB III.-as labdarúgócsapatánál hétfőn kezdődött az igazi munka.

Molnár István

Fotó: Molnár István

Június 18-án megkezdte a felkészülést a következő idényre az FC Tiszaújváros harmadosztályú futballcsapata. Ekkor azonban még csak az átmozgató jellegű foglalkozás zajlott, az igazi munka hétfőn indult el.

Négyen már érkeztek

– A múlt csütörtöki és pénteki foglalkozásoknak mindössze ráhangoló jellege volt, játékkal, de az látszódott minden tekintetben a játékosokon, hogy azért a kihagyás nem múlt el nyomtalanul. A vírus miatt március közepe óta nem tudtunk csoportosan edzeni, mindössze egyéni tréningek zajlottak – nyilatkozta lapunknak Gerliczki Máté vezetőedző. – Hétfőn délután találkoztunk újra a futballistákkal a sportcentrumban, és ekkor már tartottunk nemcsak játékos részt, hanem erősítő feladatok is szerepeltek a programban. Ekkor összesen húszan voltak jelen, 18 mezőnyjátékos, illetve 2 kapus. Már csütörtökön is velünk volt a négy új szerzeményünk: Lőrincz Patrik Márton 22 éves bal oldali védő, aki Egerből érkezett és 2 NB I.-es, 18 NB II.-es és 78 NB III-as mérkőzés tapasztalatával rendelkezik. Vincze Ákos 24 éves középső védő, aki Füzesgyarmatról jött, azonban DVSC-nevelés, és 124 NB III.-as mérkőzésen szerepelt, Vámos Márk 23 éves középpályás, akit Mándokról igazoltunk, 2 NB I.-es, 12 NB II.-es és 62 NB III.-as mérkőzésen játszott eddig. Ő Nyíregyháza Spartacus-nevelés, viszont a Nyírbátor színeiben futballozott ellenfélként. A negyedik labdarúgó Vitelki Balázs 20 éves középpályás, Egerből érkezett, 34 NB III.-as összecsapáson kapott eddig lehetőséget. A játékunk, hogy mit szeretnénk mutatni a pályán, már kialakult az évek során, éppen ehhez kerestük a megfelelő embereket, akik fiatalok, sokat futnak, agilisek, ebbe a szisztémába beilleszthetőek. Valamennyiüket ellenfélként láttam, és azokon a meccseken jó benyomást tettek rám. Rajtuk kívül egy játékost, egy támadót még mindenképpen szeretnénk igazolni. Ezt a munkát egyébként Lukács Flórián elnökségi taggal közösen csináljuk.

A TFC-nél vannak olyanok is, akik távoztak: Bokros Tibor védő, Orosz Máté, Hussein Shadi, Molnár Máté középpályások, valamint Nagy Dávid támadó.

Aki lemarad, az kimarad

Gerliczki Máté hosszabb ideje dolgozik a klubnál; hogy ennyi idő után kell-e változtatni a módszereken, megkérdeztük tőle.

– Gyökeres változtatásokra nincs azért szükség, de aki csak egy hónappal is lemarad az aktuális trendektől, az előbb-utóbb ki is marad a rendszerből – válaszolta a szakember. – Miként én, úgy a stábtagok is figyelik a legújabb trendeket, amik azért jönnek, hogy nyilván egyrészt új dolgok jelenjenek meg, másrészt minél sikeresebb legyen a játékosok felkészítése, sok-sok prevencióval, a sérülések elkerülése miatt.

Volt egy időszak tavaly, amikor úgy tűnt, hogy akár feljebb is léphet a gárda, hogy erről lehet-e (akár újra) beszélni, ezzel kapcsolatban az alábbiakat fogalmazta meg a vezetőedző.

– Az ember edzőként mindig arra törekszik, hogy a lehető legjobb eredményt érje el, és tudom azt is, hogy Tiszaújvárosban már volt másodosztályú csapat, és ugyan szeretünk álmodozni is, de ha a valóság jön velünk szembe, akkor azt el kell fogadni. Tavaly ez történt – hangsúlyozta Gerliczki Máté. – Mivel még nem zárult le a nevezés, nem lehet pontosan tudni a csapatok névsorát, így azt sem, hogy a három csoport pontosan hogyan fog összeállni. Az bizonyos, hogy több új klub is bejön a képbe, amelyek eddig alacsonyabb osztályban játszottak, viszont emiatt biztos vagyok benne, hogy nagy harc lesz a helyezésekért.

Az edzőmérkőzések sorát a hét végén, június 27-én, szombaton kezdi a TFC a Felsőzsolca elleni összecsapással, aztán rá egy hétre, június 4-én a Debreceni EAC érkezik a Tisza-parti városba. Ezen a találkozón szeretnék hivatalosan elbúcsúztatni a 35 esztendős Fodor Péter jelenlegi technikai vezetőt, aki játékosként 11 éven keresztül szolgálta a klubot.


A tények

Az elmúlt évek helyezései az NB III-ban (Keleti csoport) Gerliczki Mátéval.

2019/2020: vírus miatt félbeszakadt (7. hely)

2018/2019: 7. hely

2017/2018: 4. hely

2016/2017: 13. hely

(A borítóképen: Gerliczki Máté)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!