rali

2020.06.18. 14:30

Komoly mezőny az amatőr évnyitón

A Rally3-as bajnokság Északi régiója is megkezdi az idei sorozatot, hétvégén Domaháza és Zabar között csatáznak majd.

Marosréti Ervin

Fotó: Tamas Farkas

Nézőket is fogadhatnak az előttünk álló hétvégén a Rallye3-as bajnokság következő versenyén. Az Északi Régió nyitó futamára nagyságrendileg kilencven páros nyújtotta be a nevezését, az eseményre kilátogatók több mint harminc, licenszes versenyzőt is láthatnak. A szombat délelőtti adminisztratív és technikai átvételek után a közönséget az ózdi stadionba várják, ahol a hagyományos lebonyolítás szerint rendezik meg a salakprológot. Másnap az éles verseny a közkedvelt Domaháza és Zabar közötti pályán lesz, összesen hat gyorsasági szakasz teljesítése után hirdetnek majd győztest.

- Természetesen a szükséges egészségügyi intézkedések betartása mellett tarthatjuk meg a futamunkat – fogalmazott Adamovits Márk, a rendező Kelet Autósport Kft. vezetője. – Mindenki nagyon várta már ezt a pillanatot, hogy elkezdődjön a hazai ralis élet. Ebben a régióban ez lesz az első viadal a Rallye3-as, amatőr mezőnynek, ám ez a hétvége a magyar bajnokság nyitányára készülő párosoknak is jó alkalmat kínál a tesztelésre.

Délután prológ

Szombaton az ózdi stadion népesül be: délelőtt megtartják az adminisztratív átvételeket, majd az Opel Ózd telephelyén a technikai ellenőrzés következik. A pályabejárás után 17 órakor kezdődik a salakpályás körverseny, ahol előbb a Rally3 mezőnye mutatkozik be, majd jönnek a liszencel rendelkező egységek. A nevezési lista alapján a csúcskategóriának számító R5-ös autók közül összesen hatot láthatnak majd a közönségcsalogató programra kilátogató érdeklődők.

- A magyar ralibajnokság élmenői közül velünk lesz többek között Hadik András, Balogh János, Bodolai László és Lukács Kornél, Csucsu is – folytatta Adamovits Márk. – Ez is előrevetíti, hogy mindenki komolyan hangol az egy hónap múlva kezdődő első osztályú sorozatra. Zabar és Domaháza között azonban elsősorban a Rally3-as mezőnyre kell figyelnünk, ugyanis ez az ő bajnokságuk. Közel ötven páros csatázik majd a bajnoki pontokért, egy mindenki által közkedvelt szakaszon.

Hat szakasz

Vasárnap mindkét faluból három-három rajtot tartanak majd, reggel nyolc órakor az első éles autó Domaházáról indul. A gyorsaságik több mint negyven kilométert tesznek ki. A Rally3 mezőnyének a borsodi faluban lesz a szervizpark, a licenszes egységek pedig az ózdi stadionban állíthatják fel „főhadiszállásukat”.


Helyszínek, időpontok

Integra Group Rally, Rallye3-as szezonnyitó

Június 20. (szombat):

9.00-13.00, Adminisztratív átvétel, Ózd stadion

9.30-13.30, Technikai átvétel, Opel Ózd telephely

8.30-15.30, Pályabejárás

17.00, Prológ rajtja, Ózd stadion

Június 21. (vasárnap):

8.00, A gyorsasági szakaszok rajtja (Domaháza-Zabar, Zabar – Domaháza)

Kb. 17.00, Díjkiosztó, Ózd stadion

(A borítóképen: A miskolci Balogh János is tesztelésre használhatja fel a hétvégi versenyt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!