Kajak-kenu

2020.06.10. 16:30

Kiváló formában versenyzett Bodonyi

Nem tudták megszorítani a diósgyőriek kenusát kedden Szolnokon.

Forrás: Bodonyi András fotója

A felnőtt válogatott kerettagok számára kiírt edzésverseny-sorozat első köre kedden a férfi kenu egyesek számával zárult Szolnokon. Az 1000 méteres távot a nyolc versenyző kétszer teljesítette.

A délelőtti első fordulóban kiválóan kezdett Bodonyi András. A DVTK kenusa az első méterektől kezdve kézben tartotta a futamot, eleinte csak a dunaújvárosi Kiss Balázs és a Merkapt-Mekler versenyzője, Fejes Dániel tudta vele tartani a lépést, de utolérni ők sem tudták a 2018-as világbajnokság hetedik helyezettjét. Végül Bodonyi András és Fejes Dániel mögött harmadikként a nagyot hajrázó Adolf Balázs futott be, aki kétszáz méterrel a cél előtt még a középmezőny hátsó felében kenuzott.

Féltávig együtt

A második futamban Hajdu Jonatán kezdett jól, aki korábban főleg rövidebb távokon versenyezett, de Bodonyi András hamar utolérte, utána a diósgyőri kenus vezetésével féltávig együtt haladt a mezőny. 500 után aztán Bodonyi megindult, újra csak Fejes Dániel és Adolf Balázs tudott erre reagálni, de a cél előtt 100 méterrel így is egyértelmű volt, hogy nem tudják megszorítani. Bodonyi András végül 4.01-es idővel, három másodperccel volt gyorsabb Fejes Dánielnél, és néggyel a harmadik helyen érkező Adolf Balázsnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!