rali

2020.06.22. 18:30

Kilencven páros csatázott egymással

A Rallye3-as bajnokság Domaháza és Zabar között nyitotta meg a 2020-as bajnokságot.

Marosréti Ervin

Fotó: Bencze Andras 06209977934

Egy hónappal a magyar bajnokság nyitánya előtt az amatőr osztály megkezdte idei sorozatát a szakágban. Az Északi Régió nyitányán ózdi központtal, a Domaháza és Zabar közötti szakaszon mérte össze az erejét a Rallye3-as mezőny. A rendezők ezúttal értékelték a liszenccel rendelkező párosok teljesítményét is, így az ORB-ből és a Rallye2-ből közel negyven egység nevezett az Integra Group Rallye-ra. Összességében majd kilencven autót láthatott a szakaszra kilátogató közönség.

Az előzetesen tervezett ózdi prológot azonban nem tudták megtartani, mert a folyamatos esőzés miatt annyira felázott a stadion salakpályája, hogy az autókat nem lehetett ráengedni a küzdőtérre. Vasárnap azonban a teljes mezőny csatázott egymással a közel hét kilométeres gyorsaságin. Szárazban, esőben és saras körülmények között is rendeztek szakaszt, így valóban változatos, ezzel együtt nehéz napot zártak a ralisok.

Hadik nyert

A liszences kategóriában többen is jelen voltak az ORB élmezőnyéből, elsősorban a megyei párosok emelték az esemény színvonalát. Közülük leggyorsabban a két évvel ezelőtti abszolút bajnok autózott, Hadik András végül több mint tíz másodperces előnnyel nyerte meg a kategóriát.

- Kisvaszar után a domaházi szakaszon is jót teszteltünk – fogalmazott a miskolci versenyző. – A holt szezonban márkát ugyan nem változtattunk, autót viszont igen, ez a Fiesta több szempontból is más, mint az előző. Éppen ezért a közelgő bajnoki rajt előtt minden egyes kilométerre szükségünk van. Balogh Jánossal és Bodolai Lászlóval közösen dolgozunk, igyekszünk a tapasztalatainkat megosztani egymással. Bízom benne, hogy ezeket a közelgő magyar bajnokságban is jól tudjuk majd hasznosítani.

A Rallye3-as értékelésben bomba rajtot vett a Geng Bence, Geng Ferenc kettős. Az Opel Corsával versenyző páros a kisvaszari déli nyitány után Domaháza és Zabar között is a legjobbnak bizonyult. Méghozzá meggyőző fölénnyel, több mint egy perces előnnyel nyerték meg a viadalt.

Gyors duplázás

- Volt minden ezen a napon, nagyon megküzdöttünk ezért a győzelemért. A kisvaszari siker után már úgy érkeztünk Domaházára, hogy ismét az elsőségért szállunk harcba – fogalmazott a céldobogón a Rallye3-as győztes, Geng Bence. – Szerencsére minden az elképzeléseknek megfelelően alakult, így újabb eredményes hétvégét zártunk. Nagyon komolyan vesszük az idei bajnokságot, reméljük, hogy folytatni tudjuk ezt a nagyszerű sorozatot.

A magyar rali bajnokság szűk egy hónap múlva kezdődik. Az újratervezett, hatfutamos sorozat első állomása a nagy hagyományokkal rendelkező Salgó Rallye lesz, július közepén.


Az Integra Group Rally végeredménye:

Rallye3:

1.Geng Bence, Geng Ferenc (Opel Corsa) 22:56,5

2.Németh Péter, Rumszauer András (Honda Civic Type-R) +1:03,0

3.Szendrei Péter, Szendrei Endre (Lada VFTS) +1:04,0

4.Márton Ferenc, Karmanóczki Csaba(Lada 21074) +1:05,2

5.Borza Balázs, Borza Gyula (Lada 2107) +1:15,7

6.Henyecz Norbert, Csendes Gergő (Lada VFTS) +1:30,6

Licenszes kategória:

1.Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 19:04,4

2.Bodolai László, Popovics László (Ford Fiesta R5) +10,2

3.Balogh János, Holczer Dániel (Ford Festa R5) +31,2

4.Dudás Gergő, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5) +37,1

5.Rongits Attila, Hannus László (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:12,8

6.Molnár István, Fekete Zsolt (Mitsubishi Lancer EVO VI) +1:17,8

(A borítóképen: Hadik András volt a leggyorsabb a liszences kategóriában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!