Focista gyerkőcök

2020.06.17. 18:00

Évzáró a Sajóvölgye Focisulinál

Kéthetes szünet után már az átalakított korosztályok kezdik meg a munkát, mozgalmas nyár vár a gyerekekre.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A kormány által meghozott könnyítéseknek köszönhetően a sportpályákra, stadionokba is fokozatosan visszatért az élet. Az NB I.-es bajnokságot leszámítva ugyan az előző szezont felnőtt- és utánpótlásszinten is befejezettnek nyilvánította a Magyar Labdarúgó-szövetség, de a csoportos edzések, mérkőzések szervezése most már engedélyezett. Természetesen az érvényben lévő egészségügyi előírásokat mindenkinek be kell tartania, ám a gyerekek hosszabb szünet után ismét futballmezt húzhattak.

Putnokon egy évzáróval egybekötött találkozót szerveztek, ahol a Sajóvölgye és az Ózdi Hétvölgy Focisuli növendékei közösen zárták le a mögöttünk hagyott, csonka bajnoki évet.

Sok segítséget kaptak

– A szülők nagyon sokat segítettek, hogy a karanténos időszak után ismét csoportos munkát tudjunk végezni a pályáinkon – szögezte le Kádár Zsolt, a Sajóvölgye Focisuli sportigazgatója. – Elhozták a gyerekeket az edzésekre, szinte olyan létszámban tudtuk újrakezdeni a munkát, mintha a saját buszainkkal szállítottuk volna a srácokat. Azt tapasztaltuk, hogy mindenki rettentően ki volt éhezve a mozgásra, a mérkőzésekre pedig még inkább. Éppen ezért hoztuk össze ezt az évzáró találkozót, hiszen az Ózdi Hétvölgy Focisulinál is hasonlóan lelkes kollégákkal és gyerekekkel találkoztunk.

A 2019/2020-as szezon egyébként is ezekben a napokban érne véget, ezért a SVF-nél is nagyjából kéthetes szünet következik. Ezután már a jövőt tervezve, átalakított korosztályokkal térnek vissza az utánpótlás játékosok és az edzők is.

– A veszélyhelyzet ellenére a játékosaink és a felkészítők is sokat dolgoztak, ezért most mindenki pihenőt kap – tette hozzá Kádár Zsolt. – Júliustól azonban igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a ránk váró utánpótlás-bajnokságokra, valamint a Bozsik-programos rendezvényekre. A nyár egyébként is mozgalmas lesz a csapataink számára, hiszen öt korosztályban, két hétvégére is tervezünk nemzetközi tornát. Úgyhogy túl sok szünet nem lesz, egyébként most azt tapasztaltuk, hogy nem is igénylik a gyerekek. Minél többet szeretnének a zöld gyepen játszani, nekünk viszont minden szempontból elő kell készülnünk az előttünk álló 2020/2021-es szezonra.

(A borítóképen: Az évzárón a Sajóvölgye és az Ózdi Hétvölgy Focisuli növendékei találkoztak egymással)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!