megkérdeztük

2020.06.03. 16:30

„Bízom a szép eredmény elérésében”

Megkérdeztük: Dr. Fekete Zoltánt, Jacsó Józsefet, Juhász Istvánt és Szabó Gergelyt a szerda esti Magyar Kupa döntőjéről.

Fotó: Ádám János

 

Megkérdeztük: Dr. Fekete Zoltán

Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd városának futballszerető polgármestere:

– Természetesen jelen leszek a szerda esti kupadöntőn, amelyre – így kell fogalmaznom – a kibővített családommal utazom Budapestre. Velem tart a feleségem, jönnek a gyerekeim és a barátaik, továbbá ott lesznek a mezőkövesdi önkormányzatban helyet foglaló képviselőtársaim is. Egy dolog egészen biztos: megtelik majd a tizennyolc személyes kisbuszunk. Jómagam és valamennyien a lelátón foglalunk helyet, ugyanis szurkolni fogunk a kedvenceinknek. Ami engem illet: hosszú évek óta így teszek, rendre saját drukkereink társaságában biztatom a mieinket. Most több száz mezőkövesdi és környékbeli néző lesz majd a csodálatosan szép Puskás Arénában, szimpatizánsaink autókkal, kis- és nagybuszokkal és vonattal mennek a fővárosba. Az nyilvánvaló, hogy a fiúk mindent, sőt még ettől többet is megtesznek a végső siker érdekében. Nekem van egy kabalám, ennek szellemében járunk el: előre semmit nem szervezünk és nem jelentünk be, úgy alakulnak majd a dolgaink, ahogyan azt az élet adja. A székesfehérvári visszavágó-mérkőzésünk után sem alakítottunk semmit, éjfél előtt mégis sokan várták saját stadionunk előtt klubunk hazatérő buszát. Vallom, hogy az öröm akkor igazi, ha magától jön. Végül azt kívánom, hogy ez a szerda este legyen a matyó büszkeség napja.


Megkérdeztük: Jacsó József

Jacsó József, olimpiai, világbajnoki és Eb-ezüstérmes, mezőkövesdi születésű súlyemelő:

– Az igazságot megvallva nem igazán követem naprakészen a sportban történő eseményeket, és nemcsak a focit nem, hanem volt sportágamét, a súlyemelés híreit sem. Akkor látok valamit, tudok valamiről, ha éppen olvasok róla vagy ha bekapcsolom a televíziót, s olyan csatornára kalandozok, ahol sport megy. Ezzel kapcsolatban előjönnek a különböző emlékek is, például az, hogy annak idején, általános iskolás koromban azon a helyen, azon a füves pályán rúgtam a labdát, amely ott volt, ahol jelenleg a kövesdi stadion áll. Természetesen abban az időben minden srác így, a labdarúgással kezdte… A másik, hogy DVTK-s emelőként még a régi diósgyőri stadion alatti teremben edzettünk, ismertük a nagy játékosokat, Salamont, Oláhot, Verébet, Tatárt, akik nyertek kupákat. Azt tudom, hogy az itteni csapat a bajnokságban jól szerepel, ott vannak az elején, de élőben még nem láttam őket. Egy olyan kisváros életében, mint amilyen Mezőkövesd, nem sokszor fordul elő, hogy a csapata bejut a kupadöntőbe, úgyhogy ezt mindenképpen nagy eredménynek tartom. Amennyiben a dolgaim megengedik, szakítani fogok arra időt, hogy megnézzem a finálét.


Megkérdeztük: Juhász István

Juhász István mezőkövesdi kézilabdás szakember (a 2012-es, londoni olimpiai negyedik helyezett férfiválogatott edzője, Mocsai Lajos szövetségi kapitány segítője), a Magyar Kézilabda Szövetség Sportakadémia Központjának igazgatója.

– Amennyiben emlékeim nem csalnak, immáron huszonhét esztendeje, egészen pontosan 1993 óta élem meg a mezőkövesdi sportéletet, és így természetesen a labdarúgóknál folyó munkát is figyelemmel kísérhettem és kísérem egészen napjainkig. Nagyon örömteli és példaértékű, hogy a tudatos építkezés egy ilyen szép sikerhez vezetett a kupadöntőbe kerüléssel. Azt láttam, hogy a sárga-kékek háza táján soha nem „lőttek túl” a lehetőségeiken, hanem amikor megerősödtek annyira, hogy szintet lépjenek, ez akkor következett be. Úgy vélem, hogy más egyesületek és együttesek számára is példát mutatnak, hiszen jól vizsgázott egy rendszer, a klub építésében a Mezőkövesd Zsóry FC futballcsapata. Ezért pedig elismerés illeti a vezetőket, a szakmai stáb tagjait, a játékosokat és a segítőket egyaránt. Abban is biztos vagyok, hogy nem ez lesz a végállomás, hanem feljebb is fognak még lépni, és a fináléban pedig bízom a szép eredmény elérésében.


Megkérdeztük: Szabó Gergely

Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke:

– Sporttörténeti esemény ez a kupadöntő Dél-Borsod életében, fantasztikus példája annak, hogy egy álmot beteljesítve, közösséget építve, közösen gondolkodva egy kis város csapata milyen magasságig tud eljutni a sportban, azon belül is a labdarúgás néven ismert csodálatos játék színpadán. Személyes emlékeim vannak arról, amikor a klub elnöke, ikonikus alakja, Tállai András államtitkár úr, a térség országgyűlési képviselője megálmodta, hogy NB I.-es labdarúgócsapata legyen Mezőkövesd városának. Talán még az akkori álmain is túltesz ez a siker, hogy hőn szeretett egyesületének együttese az európai kupaporond küszöbén áll, hogy Magyar Kupa-döntőt játszik. Nagyon bízom benne, nagyon szurkolok azért, hogy ez az álom teljesüljön, mert ez egy kiváló példája annak, hogy nincs lehetetlen. Csak az kell hozzá, hogy az ember legyen bátor, legyen akarata ahhoz, hogy megvalósítsa az álmait. Ennek a beteljesülését ugyan más elfoglaltságom miatt nem tudom a helyszínen követni, de a televízió képernyője előtt ülve, a gyermekeimmel nagyon szurkolunk majd a Mezőkövesd Zsóry FC csapatának.

Kapcsolódó:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!