Mezőkövesd Zsóry FC beharangozó

2020.06.06. 11:30

A papírforma a kövesdiek sikerét ígéri

Szombat délután hazai környezetben küzd a bajnoki pontokért a fürdővárosiak labda­rúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Tóth Balázs

Az NB I.-es bajnokság 27. fordulója otthoni programot ír elő a mezőkövesdieknek, akik szombaton 16 óra 55 perctől fogadják a jelenleg kieső helyen tanyázó Paksi FC alakulatát. Az összecsapás – mint valamennyi kilencven perc – a televízió nyilvánossága előtt zajlik majd, így a kupadöntős együttest valószínűleg nem fogják külön köszönteni, az viszont bizonyos, hogy a helyi sporttörténelmi tett után a publikum éljenezni fogja kedvenceit.

Még túl korai

A sárga-kékek az újraindulást követően eddig négyszer léptek pályára. A Mol Fehérvár FC ellen Magyar Kupa-elődöntő meccseket vívtak, és a hazai 1–1 után az idegenbeli 2–2-vel finalisták lettek, majd a Diósgyőri VTK vendégeként 1–0-s vereséget szenvedtek, szerdán pedig 2–1-re elveszítették az MK-döntőt, de ezüst­érmükkel is maradandót alkottak, hiszen még soha nem játszhattak a kupáért, amelyet végül a Budapest Honvéd gárdája harcolt ki, és lett nemzetközi szereplő.

Az aranykapu ebből a szempontból a borsodiak előtt is nyitva van: Cseriék a harmadik helyen állnak, egyaránt öt ponttal előzik meg a Diósgyőri VTK-t és a Puskás Akadémia FC-t, ez a fór nyugalmat kölcsönözhet számukra. Az Európa-ligához ezt a pozíciót kell megőrizniük, és ha fellépnek a dobogóra, akkor másodszor is klubtörténelmet alakítanak. Számolni, osztani és szorozni felesleges vagy inkább túl korai, ugyanis hét forduló van még hátra, maximálisan huszonegy pont szerezhető, és ki tudja, hogyan alakul majd a hajrá.

Eltérő célok

A mezőkövesdi délutánról azt is írhatjuk, hogy nehéz pillanatok várnak a csapatokra. A kötelező házi feladat megoldása általában nehéz (ez a hazai olvasat), a megsebzett „vad” pedig mindenre képes (ez a vendégek szemszögéből lehet igaz). Éppen az eltérő célok – az otthoniaknál a dobogós hely elérése, a másik oldalról pedig a kiesés elkerülése – eredményezhetnek élvezetes, nyílt és gólokban gazdag csatát. Az együttesek előéletéből ugyan semmilyen következtetést nem lehet levonni, de azt mindenképpen, hogy a kövesdieknek óvatosan kell kezelniük a Paksot, ugyanis a 2019/20-as bajnokságban eddig kétszer is kikaptak mostani vendégüktől. Tavaly augusztus 24-én a PFC 2–0-ra diadalmaskodott Mezőkövesden, a december 14-i csatát pedig 1–0-ra nyerte az atomvárosban – így eljött az ideje annak, hogy Pillárék megleckéztessék a paksiakat. Már csak azért is, mert a két együttes egymás elleni mérlege is enyhén a paksiak felé billen: a 13 mérkőzésből a kövesdiek 4 győzelem és 3 döntetlen mellett 6-szor szenvedtek vereséget.

Az ötödik tétmeccs

– Nehéz sorozatban vagyunk, hiszen szombaton játsszuk le az ötödik tétmérkőzésünket három hét alatt – mondta Kuttor Attila, a mezőkövesdiek vezetőedzője. – Folyamatosan szerda–szombat ritmusban lépünk pályára, ami sok energiát és koncentrációt igényel a játékosoktól és a stáb tagjaitól. Szerdán a Magyar Kupa döntőjében szerepeltünk, most pedig már a bajnokságban vár ránk nagyon fontos feladat. Nehéz mérkőzésre számítok, ellenfelünk masszív, fegyelmezett, jó csapat, keretükben sok a rutinos labdarúgó. Nem téveszt meg bennünket a paksiak bajnoki helyezése, már csak azért sem, mert az idei szezonban mindkétszer legyőztek bennünket, és az előző fordulóban a Mol Fehérvár FC ellen értékes pontot szereztek. Ez a találkozó azért is fontos számunkra, mert a legutóbbi két mérkőzésünket elveszítettük, szombaton szeretnénk újra győzelmet aratni, amivel megerősíthetnénk helyünket a tabellán. Nem készülünk meglepetéssel, ezúttal is igyekszünk a saját játékunkat érvényre juttatni, és bízunk benne, hogy a teljesítményünk elég lesz a három pont megszerzéséhez. Örülök annak, hogy szurkolóink egy része visszatérhet a lelátóra, minden meccsen sokat számít a buzdításuk, és a jelenlétük pozitív hatással lesz a teljesítményünkre.

Két eltiltott

A hazai játékosok közül Guzmics combizomhúzódása miatt nem szerepelhet, míg ketten eltiltásukat töltik. Karnitski a DVTK elleni, idegenben vívott találkozón két sárga lapot szedett össze, így pirosat kapott, ennek következtében egy mérkőzésre szóló pihenőt szabott ki számára az MLSZ fegyelmi bizottsága. Berecz esete érdekesebb: a középpályást ütésnek minősített könyöklésért három találkozóról „vették” le. Iványi ugyan nem állította ki Diósgyőrött, de a fegyelmi testület a videófelvétel megtekintése után részesítette a súlyosnak mondható ítéletben.

A kezdőcsapat

Mivel ezúttal is kilencen ülhetnek a kispadra, a lista valószínűleg így „fest”: Ryabenko (kapus), Eperjesi, Varjas L., Silye, Dragóner, Tóth D., Szeles, Takács T., Jurina.

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Nesterov, Pillár, Vadnai – Pekár, Cseri, Meski, Besirovic – Zivzivadze, Nagy D.

A labdarúgó NB I., 27. fordulójának hétvégi programja

Június 6. (szombat)

16.55: Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC

19.00: Mol Fehérvár FC – Kisvárda Master Good

21.05: Újpest FC – Budapest Honvéd

Június 7. (vasárnap)

18.55: Zalaegerszegi TE FC – Puskás Akadémia FC

21.05: Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK

A bajnokság állása

1. Ferencvárosi TC 26 18 6 2 48–21 60

2. Mol Fehérvár FC 26 15 6 5 47–23 51

3. Mezőkövesd Zsóry FC 26 13 6 7 37–22 45

4. Diósgyőri VTK 26 12 4 10 36–33 40

5. Puskás Akadémia FC 26 10 10 6 40–32 40

6. Budapest Honvéd 26 10 7 9 28–33 37

7. Kisvárda Master Good 26 10 4 12 36–36 34

8. Zalaegerszegi TE FC 26 8 7 11 40–37 31

9. Debreceni VSC 26 9 3 14 38–49 30

10. Újpest FC 26 8 5 13 31–39 29

11. Paksi FC 26 8 5 13 30–42 29

12. Kaposvári Rákóczi FC 26 3 1 22 19–63 10

(A táblázatban nem szerepel a péntek esti Debreceni VSC–Kaposvári Rákóczi FC-találkozó eredménye.)

(A borítóképen: Vadnai [sárga-kékben] minden bizonnyal szerephez jut a találkozón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!