DVTK gyorshír

2020.06.14. 21:16

A kiesett megleckéztette a DVTK-t

A labdarúgó NB I 29. fordulójában vasárnap este Kaposvári RFC – Diósgyőri VTK meccset rendeztek.

Kaposvári RFC vs. DVTK

Fotó: Homoky György

Kaposvári RFC – Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Kaposvár, 800 néző. V.: Berke (Szécsényi, Becséri; Bognár T., Szilasi).

Kaposvári RFC: Pogacsics (6) – Nagy J. (6), Ur (6), Szabó A. (6), Hadaró (6) – Bévárdi (7), Trebotic (6) – Nagy R. (6), Szakály A. (6), Palic (6) – Ádám M. (6). Vezetőedző: Disztl László.

Diósgyőri VTK: Antal B. (6) – Vági (5), Polgár (6), Szűcs K. (5), Memolla (5) – Adukor (6), Márkvárt (5) – Korbély (4), Rui Pedro (4), Cortés (4) – Ivanovski (4). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Memolla helyett Shestakov (5) a 46., Korbély helyett Hasani (4) a 46., Cortés helyett Kiss T. (4) a 46. Ivanovski helyett Molnár G. (4) a 46., Polgár helyett Tabakovic (-) a 68., Nagy R. helyett Balázs Zs. (-) a 70., Palic helyett Nagy T. (-) a 70., Ádám M. helyett Csiki (-) a 75., Trebotic helyett Hegedűs (-) a 86. percben.

Sárga lap: Korbély a 39., Ur 45+2., Ivanovski a 45+2., Márkvárt a 65., Kiss T. a 75. percben.

Gólszerző: Bévárdi (1-0) a 7., Nagy R., 11-esből (2-0) a 47., Nagy J. (3-0) a 89. percben.

Disztl László: – Nagyon hosszú idő után sikerült nyerni. Mind mentálisan, mind játékban az ellenfelünk fölé tudtunk nőni. A találkozó előtt bíztunk abban, hogy sikerül azt a csapategységet megmutatnunk, ami jellemző ránk. Nagy szívvel játszottunk, minden labdáért mentünk, mindent megtettünk a jó eredményért. Jó érzés, hogy örömet tudunk szerezni a szurkolóinknak. Bízom benne, hogy a hátralévő mérkőzéseinken meg tudjuk mutatni, hogy több van a csapatban annál, mint amit eddig mutattunk. A DVTK-nak minőségi kerete van, a kezdőcsapatuk sem nézett ki rosszul. És bár a szünetben négyet is változtattak, de ekkora már olyan lelkierőben voltunk, amellyel azt éreztük, hogy meg lehet fogni a meccset. Sikerült az utolsó pillanatig küzdenünk hajtanunk, és elkerülnünk, hogy a Diósgyőr visszajöjjön a meccsbe.

Feczkó Tamás: – Ezek is mi vagyunk. Huszonöt játékos van a keretben, mindenkinek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy bizonyítsa, helye van a csapatban. Idén és jövőre is. Sajnos, ma többen nem azt nyújtották, amit vártunk. A Kaposvár teljesen megérdemelte a győzelmet, mert többet tett érte. Az első félidőben nem találtuk azokat a passzsávokat, amiket kellett volna. A második labdákat nem gyűjtöttük össze, nem volt kontakt a játékunkban. A szünetben négyet cseréltünk, de a második félidő elején egy 11-es miatt rögtön borult a mérkőzés. A második félidőben mindent megtettünk annak érdekében, hogy gólokat szerezzünk, de hősiesen védekezett a hazai csapat, emiatt nem volt kimondottan nagy gólszerzési lehetőségünk. El kell gondolkodni azon, hogy ha jövőre komolyabb célokat akarunk kitűzni magunk elé, akkor a keret minőségén javítani kell. A második gól után mélyen védekezett a hazai csapat, és úgy repkedtek bele a labda útjába, hogy nem volt alkalmunk arra, hogy gólszerzési lehetőséget alakítsunk ki, a kaposváriak önfeláldozóan védték a kapujukat. A realitás a csapatunk számára a 6-8. hely, a szurkolóknak és csapatnak is vannak álmai, vágyai, de a realitás talaján kell maradni minden esetben. Minden elkövetünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsünk a hátralévő mérkőzéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!