Triatlon

2020.05.12. 14:30

Végre vízben és edzőtáborban a honi triatlonversenyzők

Május 3-tól három hetes edzőtáborozáson vesz rész tizenöt válogatott sportoló.

Szűcs István

Forrás: ÉM-Archívum

Mivel országszerte március közepén bizonytalan időre bezártak az uszodák, a legnagyobb gondot a ,,vizes szám” edzése jelentette a triatlonosok számára. A Nemzeti Triatlon Központként évek óta működő BÚI Sportegyesület segítségével sikerült megnyitni a balatonboglári uszodát, mely a következő három hétben kizárólag a válogatott rendelkezésére áll, azt más nem használja. A helyszínen az egyéb szabadtéri edzések feltételei, valamint az optimális szállás és ellátási körülmények is biztosítottak.

Óriási lehetőség

A táborban a Magyar Triatlon Szövetség Szakmai Bizottsága által kidolgozott feltételek mellett lehet részt venniük a kijelölt versenyzőknek és szakembereknek. A részvételre az érkezéskor elvégzett COVID-19 teszt negatív eredménye után van lehetőség. A teszt az irányító edzőknek és a szálláson a versenyzők lakhelyével érintkező személyzet számára is kötelező. A tesztelés minden hét kezdetekor megismétlődik. A versenyzők és edzők írásban nyilatkoznak, hogy a tábor ideje alatt a szállás és az edzéshelyszínek között mozognak, a hatályos rendelkezéseket betartják. A versenyzők számát 15-16 főben maximalizálta a szakmai vezetés, mert ebben a fokozott kockázatú időszakban ezt létszámot tartották biztonságosan kezelhetőnek.

– Ez a tábor óriási lehetőség versenyzőink számára, akiktől a legjobb eredményeket várjuk a nemzetközi versenyeken idén, a következő évben, években és természetesen az olimpiákon – fogalmazott Lehmann Tibor, az MTSZ szakmai alelnöke, az öt versenyzőt – Putnóczki Dorka, Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Sinkó-Uribe Ábel, Sinkó-Uribe Aurél – a táborba delegált Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök vezetőedzője. – Mivel a kényszerszünet alatt egyik sportolónk sem állt le, minden lehetőséget megragadott az edzésre, örömmel mondhatom, hogy a Lipták Tamás kollégámmal felügyelt első hét után rendkívül jó véleményt alakítottunk ki a résztvevők fizikai állapotáról. A programban egyébként minden nap szerepel úszó, kerékpáros és futó edzés, ami mellé a speciális erősítő gyakorlatokat is beiktattuk. Az edzéseket hetente cserélődő edző párok irányítják, utánunk Bajai Péter Török Alfréddal, majd dr. Pozsgay Gábor Kuttor Csabával vezényel le egy-egy hetet.


Az utánpótlás újraindításért

Az MTSZ bizottságai a hatályos rendelkezések figyelembevételével dolgoznak az új versenynaptár kialakításán. Az utánpótlás egyesületek jelenlegi és közeljövőben várható edzésfeltételeinek napokban történő felmérése után a bizottságok javaslatot tesznek az UP versenyek valamilyen formában történő mielőbbi újraindítására is.

(A borítóképen: A balatonboglári triatlonos edzőtábor sportolói: Boronkay Péter (álló sor balról), Molnár Péter, Horváth Karolina, Sinkó-Uribe Ábel, Lehmann Csongor, Sinkó-Uribe Aurél, Lehmann Bence és Botka Anikó. Guggolnak: Faldum Gábor (balról), Karai Levente, Bragmayer Zsanett, Putnóczki Dorka, Király István és Kropkó Márta.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!