Mezőkövesd Zsóry FC

2020.05.13. 19:00

Jó lenne ismét a nemzetközi porondon

Eperjesi Gábor szerint folyamatosan bizonyítani kell Mezőkövesden, nincs bérelt hely.

Molnár István

Fotó: Gál Péter

A dobogón, a bajnoki tabella harmadik helyén áll jelenleg a Mezőkövesd Zsóry FC élvonalbeli labdarúgócsapata. Az együttes a Magyar Kupa elődöntőjével folytatja majd a március közepén – a koronavírus-járvány miatt – félbeszakadt szezont, mégpedig május 23-án, a Mol Fehérvár FC elleni első felvonással (visszavágó május 26-án).

– Amikor leállt a bajnokság, jól ment a csapatnak, jó passz­ban voltunk – mondta az Észak-Magyarországnak Eperjesi Gábor, a kövesdiek védője. – Sajnáltuk, hogy félbeszakadt a küzdelem, de az élet így hozta… Sokáig nem tudtuk, hogy mi lesz, egyáltalán lehet-e majd újra focizni a járvány miatt, lefújják, nem fújják le a bajnokságot, több opcióról is lehetett hallani. Örültünk annak, amikor kiderült, hogy lehet edzeni, előbb kis csoportban, aztán csapatszinten, most már vannak időpontok, tudunk ütemezni, hogy mikor legyünk formában.

Nehéz párharc lesz

Az 1994-es születésű bekktől megkérdeztük, hogy mit csinált abban az időszakban, amikor még csak otthon lehetett készülni.

– A stábtól kaptunk futó- és erősítőprogramot, azokat végeztem, egy applikáción keresztül folyamatosan figyelték az adatainkat, emellett természetesen érdeklődtek az állapotunk felől is – tette hozzá Eperjesi Gábor. – Kertes házunk van Miskolcon, a fizikai feladatokat, a saját testsúlyos gyakorlatokat részben itt végeztem, a futásokat a környéken, volt, hogy a kutyánkkal mentem kocogni, volt, hogy a bátyámmal, ő szintén játszik, a megyei I. osztályú Nyékládházában.

Amennyiben nem szólt volna közbe a járvány, úgy egy hét múlva már az utolsó fordulóval véget ért volna a 2019–2020-as élvonalbeli idény…

– Igen, márciusig mindenki így kalkulált, tervezgethette esetleg már a pihenését is, majd minden megváltozott – nyilatkozta a kövesdiek játékosa. – A friss program alapján júniusig végéig játszunk, erőltetett menetben, nem tudom, mennyi lehet majd a nyári szünet, de vélhetően nem sok, mert indulni fog a következő szezon. Mi még érdekeltek vagyunk a Magyar Kupában is, ott is a lehető legjobb eredményt akarjuk elérni. Nehéz párharc lesz a Fehérvárral, de van bennünk potenciál, nagy dolog lenne, ha a klub történetében először finálét vívna a kupában… Ennek alapja, hogy minden nap keményen dolgozzunk, mint tettük eddig, és akkor elérhetjük a céljainkat.

Gól a kupában

A hátvéd hangsúlyozta, a folytatásban mindenkinek vigyáznia kell magára és a társaira, hogy senki se kapja el a vírust. Megjegyezte, megérti, hogy ebben a helyzetben nem lehetnek nézők a lelátókon.

– Drukkolok azért, hogy a pályán zárjuk le a bajnokságot, és minimum őrizzük meg azt a helyet, ahol vagyunk, de nem kizárt, hogy ettől jobbak is lehetünk. Ez nem kötelező optimizmus, van alapja, az, hogy most Kövesden egy nagyon jó csapat és egy jó stáb jött össze. Mindig a következő feladatra összpontosítunk, lépésről lépésre akarunk haladni – fogalmazott Eperjesi Gábor.

A dél-borsodiak labdarúgója az ősszel, az októberi Újpest elleni összecsapást követő szerdán, edzésen összerúgott egyik társával, és megsérült.

– A jobb nagylábujjam szenvedte meg a találkozást, de még visszaálltam tréningezni, azonban másnap már nem tudtam ráállni – közölte a védő. – December elején tértem vissza a kihagyás után, a győri Magyar Kupa-mérkőzésen, amely hosszabbításig ment, és gólt is szereztem. Úgy éreztem, jól megy, a téli alapozás is sikerült, de sajnos a Törökországban megrendezett Besiktas elleni edzőmeccsen „elvitték” a térdemet, meghúzódott a keresztszalag. Nagy élmény volt olyan futballistákat látni testközelből, mint a Liverpoolból kölcsön lévő kapust, a német Loris Kariust, a vb-ezüstérmes horvát Domagoj Vidát vagy a holland válogatott Jeremain Lenst.

Eperjesi Gábor eddigi pályafutása során 90 NB I.-es találkozón lépett pályára.

– Egyszerű céljaim vannak: minél többet játsszak jól – mondta a Mezőkövesd Zsóry FC futballistája. – Mint minden profi játékosnak, nekem is az okoz örömet, ha a pályán megmutathatom, hogy mit tudok. Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy az edzőnk hová tesz be, mert ugyan alapjában véve szélső­ hátvéd vagyok, azonban a kupában játszottam már középhátvédként is. Kövesden jelenleg van két, azonos tudású sor, hogy ha bármilyen váratlan helyzet előáll, akkor zökkenőmentesen tudjon a stáb váltani. Mindenkinek megvan a konkurenciája, ez jó, mert minden pillanatban arra vagyok utalva, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Senki nem nyugodhat meg, ha bekerül a kezdőbe, folyamatosan bizonyítani kell…

Egy félidő Debrecenben

Eperjesi Gábor bő egy éve, 2019. február 20-án igazolt el Diósgyőrből, a szintén megyei dél-borsodi gárdához.

– Diósgyőri nevelés vagyok, miskolci gyerek, ott lettem NB I.-es labdarúgó, így a szívemben mindig benne lesz a DVTK, amellyel megnyertük a ligakupát, és Magyar Kupa-ezüstérmet gyűjtöttünk – sorolta. – Messzire nem mentem, csak pár tíz kilométerre… Jól érzem magam Kövesden, a közösség, a kohézió remek, szép célokért küzdünk, úgyhogy elégedett vagyok. Mint már említettem, még a kupában is ott vagyunk, szeretnénk kijutni a nemzetközi színtérre. A DVTK-val ez 2014-ben már megadatott, többnyire kispados voltam, viszont az orosz FK Krasznodar elleni debreceni meccsen játszottam egy fél­időt, Bognár jött be helyettem a szünetben. Nem akarom elkiabálni, de jó lenne újra az Európa-ligában, megint abban a légkörben…


Eperjesi Gábor eddig Mezőkövesden lejátszott percei a bajnokságban, ebben a szezonban:

2019.08.03: Mezőkövesd – Zalaegerszeg 1-0 (64)

2019.08.10: Kaposvár – Mezőkövesd 1-2 (90)

2019.08.17: Mezőkövesd – Puskás Akadémia 1-0 (90)

2019.08.24: Diósgyőr – Mezőkövesd 0-3 (90)

2019.08.31: Mezőkövesd – Paks 0-2 (90)

2019.09.14: Kisvárda – Mezőkövesd 1-2 (90)

2019.09.28: Mezőkövesd – Honvéd 1-2 (90)

2019.10.05: Újpest – Mezőkövesd 1-2 (90)

2019.12.14: Paks – Mezőkövesd 1-0 (51)

2020.03.14: Mezőkövesd – Puskás Akadémia 0-0 (12)

(A borítóképen: Eperjesi Gábor (piros cipőben) jól szerepelne a kövesdiekkel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!