Labdarúgás

2020.04.20. 15:00

Később hitelesítik a megyei I-es pályákat

Bizonytalan ideig nem mennek ki a szakemberek az érintett klubokhoz.

Forrás: Pixabay/illusztráció

A megyei első és az alacsonyabb osztályú bajnokságokat – azok folytatását vagy esetleges lezárását – is döntően befolyásolja, hogy mikor kerül olyan fázisba a koronavírus-veszély, amikor már nyugodtan visszatérhet az élet a futballpályákra. A megyei élvonalbeli induláshoz továbbra is amatőr licencre van szükségük az itt részt venni szándékozó, és arra az eredményükkel, helyezésükkel jogot nyert egyesületeknek; és az ezzel kapcsolatos kérelemnek van egy olyan része is, amely a pályahitelesítésre vonatkozik. Az erre irányuló beadványokat március 21-ig kellett benyújtani az adott igazgatóságnak, és április 10-ig kellett (volna) a szakembereknek elvégezni a pályahitelesítést, illetve elkészíteni az erről szóló jegyzőkönyvet.

Azonban a kialakult helyzetre való tekintettel az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága azt közölte, hogy a pályahitelesítéseket bizonytalan ideig elhalasztja, azonban a licenceljárás többi határidejét, a szabályzatokban foglaltak szerint, be kell tartani.

Nincsenek találkozások

– Sajnos egyelőre nem látni, hogy mikor lesz vége ennek a helyzetnek – jelentette ki Sajti Viktor megyei igazgató. – Ezért úgy határoztunk, hogy a kollégák addig nem mennek ki az adott helyszínekre, amíg a jelenlegi szituáció fennáll. Ez most a legjobb megoldás, hogy nincsenek személyes találkozások, kontaktok. A pályákat, azok paramétereit, adottságait egyébként jól ismerjük, azokon hatalmas változások nem szoktak lenni, így a hitelesítést akár az adott meccs napján is el tudjuk végezni. Azonban felhívnám a figyelmet arra, hogy minden érintettnek elküldtük a licenccel kapcsolatos hiánypótlást, és ezzel kapcsolatban figyelemmel kell lenni a beküldési határidőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!