megye I.

2020.03.25. 17:30

Piros zászló a hátországnak

A megyei első osztályú bajnokság a 19. forduló után szakadt félbe. Az utolsó meccsek egyikén még fotózhattunk.

Kolodzey Tamás

Fotó: Bujdos Tibor

A Magyar Labdarúgó-szövetség döntése alapján a március 14–15-re kiírt mérkőzéseket még minden osztályban lejátszották.

A koronavírus terjedése miatt azonban zárt kapukat rendeltek el, így az NB I.-től lefelé a megyei II. osztályig sehol nem szurkolhattak a nézők.

Leleményesek

A rendezők természetesen a helyzet magaslatán álltak a Nyékládháza–Encs-találkozó esetében is, hiszen a csapatok tagjain, a szakvezetőkön és hivatalos közreműködőkön kívül senkit nem engedtek be a sporttelepre – a műfaj kedvelői azonban megtalálták a kiskapukat. Akik látni akarták a szívükhöz olyan közel álló játékosokat, kitaláltak néhány praktikus megoldást.

Sokan a sporttelepet körülvevő részekről drukkoltak, néhányan felmásztak a kerítésekre, mások a kerékpárjukat vagy autójukat használták támasztéknak. A meccsről szóló tudósításunkban természetesen azt írtuk, hogy zárt kapuk mellett futballoztak a felek, ennek ellenére több tucatnyian látták a kilencven percet: azt, hogy a vendég encsiek 6–1-re lépték le a nyékládháziakat.

Az MLSZ aztán március 16-án, hétfőn jelentette be, hogy nincs tovább, határozatlan időre valamennyi osztály bajnokságát felfüggeszti. Jelenleg még nem lehet tudni, hogy a küzdelemsorozatok folytatódnak-e vagy véglegesen félbeszakadnak.

Most egy ideig nélkülözni kénytelenek a szurkolók a mérkőzéseket, de még az azok eredményéről szóló híreket is.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!