Aluinvent-DVTK

2020.03.05. 20:30

Kiesett a DVTK a kosárlabda Magyar Kupából

A címvédő Sopron hét ponttal legyőzte a DVTK csapatát a női kosárlabda Magyar Kupa pécsi nyolcas döntőjének csütörtöki második negyeddöntőjében.

A találkozó szoros küzdelmet hozott, azonban a második negyedben történt hosszabb kihagyás megbosszulta magát, így 62-55-ös győzelmükkel a címvédő soproniak jutottak a pénteki elődöntőbe.

Aluinvent-DVTK – Sopron Basket 55-62 (20-19, 11-18, 12-14, 12-11)

Pécs, 600 néző. V.: Papp P., Győrffy, Farkas G.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (12/6), Walker-Kimbrough (9), Skoric (4), GOREE (15/3), Morrison (5). Csere: Kiss A. (4), Pusztai (4), Kányási (-), Zele (-), Szűcs R. (2). Vezetőedző: Cziczás László.

Sopron Basket: January (7/3), Fegyverneky (7/3), CRVENDAKIC (11/3), BROOKS (15), Határ (9). Csere: Dupree (4), Krajisnik (7), Dubei (2). Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Cziczás László: – Gratulálok a Sopronnak, megérdemelten jutottak tovább. A második negyed elején, a több mint hat perces kosárszünet alatt sokat veszítettünk, ott megállt a tudományunk. Ennek ellenére sikerült visszajönnünk a meccsbe, feljöttünk 2 pontra, ami azt bizonyítja, hogy óriási ereje, szíve van a csapatunknak. Szoros meccsre késztettük a Sopront, mindent ki kellett adniuk magukból, hogy le tudjanak győzni minket.

Gáspár Dávid: – Ellentétében a két csapat néhány nappal ezelőtti meccsével, ezúttal nem a jó támadójáték és a látványosság jellemezte a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy mindkét csapat koncentrált volt. Mi próbáltuk limitálni a külső dobások számát, és e mellett a védekezésünk dominált. Gyenge százalékkal dobott ma mindkét csapat, de a célunk az volt, hogy minél kevesebb gólt kapjuk, azon voltunk, hogy a DVTK támadásainak útját álljuk.

Részletes beszámoló és értékelés hamarosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!