labdarúgó-utánpótlástorna

2020.03.05. 19:30

Hagyományteremtő tornát rendeztek

Két korosztályban öt település csapatai mérkőztek meg egymással.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Első alkalommal rendezték meg a Szikszó FC labdarúgó-utánpótlástornát, amely – amellett, hogy hagyományteremtő rendezvény volt – rögtön nemzetközire is sikerült. A járásszékhelyen három éve indult el az utánpótlásképzés, miután a felnőtt futballcsapatba is új életet leheltek, a folyamatos fejlődésnek pedig egy újabb állomása volt a közelmúltban megtartott torna.

Helyi gyerekek

Két korosztállyal indult el három éve a labdarúgó-utánpótlásképzés Szikszón, amely gyorsan fejlődött négyre, így jelenleg U7, U9, U11 és U13-as korosztályban kergetik a labdát a gyerekek, de van a felnőttklubbal közösen U19-es utánpótláscsapat is a városban – tudtuk meg Parázsó Gábortól, a Szikszó FC elnökétől.

– Tervezünk idén egy U16-os csapatot is indítani, mert ebben a korosztályban is nagy az igény a fiatalok részéről. Nagyon hiányzott a szervezett gyerekfutball a városban, rögtön nagy volt az érdeklődés és a támogatás, jelenleg több mint száz gyerek focizik a különböző korosztályokban, kilencven százalékban szikszóiak, de a többiek is mind a járásból jönnek, akik itt tanulnak a városban. Meg kell köszönnünk az önkormányzat támogatását, amely biztosítja számunkra az infrastruktúrát, a termet, a műfüves pályát – mondta el az elnök.

A Bozsik-program keretében rendszeresek a tornák, amelyeken részt vesznek, és jó barátságok alakultak ki más egyesületekkel, így a kassai csapattal is, amelynek a vezetőjével, Nagy Róberttel beszélgetve vetődött fel, hogy Szikszó is otthont adhatna egy téli időszakban, az év eleje táján rendezett tornának. Az ötletet hamar a tett követte, és belevágtak a megrendezésébe, első körben két korosztályban, U9-ben és U13-ban versenyeztek a gyerekek, és összesen öt csapat fiataljai vettek részt a megmérette­tésen.

– Egy sikeres nemzetközi utánpótlás-labdarúgótornát zártunk, nagyon jól sikerült minden. Aki a helyszínen volt, az tapasztalhatta, hogy egy-egy gólnál, szép cselnél szinte felrobbant a lelátó, nagyon élvezték a gyerekek is, a szülők is, akik nagy számban jöttek ki. Igazi baráti torna volt, minden résztvevőt megvendégeltünk, és a kapcsolatokat is sikerült ápolni, mindenki úgy ment el, hogy biztosan visszatérnek legközelebb is. Mi pedig már meghívást is kaptunk a nyári kassai tornára – értékelt Parázsó Gábor.

Az eredmények

De máris tervezik a jövő évi tornát is, amelyet mind korosztályok, mind részt vevő csapatok tekintetében szeretnének bővíteni úgy, hogy a nemzetközi jellege is megmaradjon.

Az I. Szikszó FC Utánpótlás Torna U9 korosztályának végeredménye

1.: Alsózsolca 9 pont

2.: Miskolci VSC 7 pont

3.: Kassa 5 pont

4.: Szikszó 4 pont

5.: Felsőzsolca 3 pont.

A szikszói csapat edzője Parázsó Gábor volt.

Az U13 korosztály végeredménye

1.: Miskolci VSC 9 pont

2.: Szikszó 4 pont

3.: Alsózsolca 4 pont

4.: Kassa 0 pont.

A szikszói csapat edzője Vigóczki Viktor volt.

(A borítóképen: Parázsó Gábor a tornán szereplő szikszói U9-es gyerekekkel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!