VRCK

2020.03.09. 08:30

Egy szoros és két könnyebb szett

Debrecenben játszott vasárnap bajnoki találkozót a Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata.

Molnár István

Forrás: ÉM-archívum

Vasárnap a Hajdúságban lépett pályára extraligás összecsapáson a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdagárdája. Hollósy László, a borsodiak új vezetőedzője egy héttel korábban győzelemmel mutatkozott be a vendégek kispadján, és a szériát szerette volna folytatni annak a DEAC-nak az otthonában is, amelyet január 26-án 3:0-ra vert csapata Barcikán.

https://haon.hu/galeria/deac-vegyesz-rc-kazincbarcika-ferfi-roplabdamerkozes/

Ide-oda estek

Tóth A. szerezte a meccs első pontját, 2–2 után Blázsovics ütött pontosan, és ezzel már a VRCK vezetett. 4–6-ot követően 8–6-ra fordított a házigazda, ami mutatta, hogy nem fogja olcsón adni magát a DEAC. Braga kétszer hibázott, ami ritka nála (9–7), és egy újabb debreceni pont időkérést „hozott”. A volt barcikai, Csizmadia J. is hozzátett csapata játékához, üldözte a hazai gárdát a Vegyész. 13–10-nél megint szünet törte meg az első szettet, egy fokozattal feljebb kellett volna lépni a vendégeknek, hogy ne legyen nagyobb probléma. Páez is nyitást rontott (15–12), de Hubicska és Csizmadia próbálkozása sem jött be, emiatt egál lett (15–15). Azonban innen megint a pályaválasztó tudott ellépni (19–16), miközben Földes érkezett Moraes helyett a pályára. Fodor Antal kért időt, mely után közel került csapata a vezetéshez (21–18). Visszajött Moraes, a Vegyész zárkózott, 22–22-nél indult a végjáték, újabb hajdúsági idővel. Ide-oda estek a pontok, Blázsovicsé volt az utolsó (27–29).

Bragáék kezdték jobban a második felvonást (1–3, 2–5), ám jött egy kis kihagyás, és azonnal egyenlített a DEAC (5–5). Szakmai szempontból nem ez volt a játszma legszebb szakasza, a nézők azt láthatták, hogy egyik csapat sem tud meglépni a másiktól (10–10). A szett menete a továbbiakban sem változott, nagyon küzdött azért a pályaválasztó, hogy az elveszített első felvonást „visszahozza”, Árváék pedig a 0:2-ért (16–16). 17–19-nél újfent bejött Földes, szervált egy ászt, ezzel jobb helyzetbe került a vendégalakulat. Hubicska kihagyása sem nagyon fért bele (18–22), ezt érezte Fodor Antal is. Két DEAC-egység után 20–22 lett, amit nem nézhetett tétlenül Hollósy László. A megnyugtatás hatott, ugyanis már csak a VRCK „pontozott” (20–25).

Elkapott ritmus

A harmadik menetnek sokkal nyugodtabban futhatott neki a Barcika, azonban ki nem engedhetett. 3–8-nál azért az lehetett sejteni, hogy lélekben talán feladta a Debrecen, bár csapatuk szakvezetője időt is kért, a remény jegyében. Elkapták a ritmust Blázsovicsék (6–12), kezdett az általuk elképzelt mederben folyni a meccs. Amikor kellett, „szállt” Braga a levegőben, 8–15-nél megint a DEAC-nak volt szüksége a szusszanásra. Ez jót tett Fazekaséknak (12–16), Kiss I. blokkjával lett 14–18 az állás. Próbálta még az utolsókat beletenni a Debrecen, ám a 16–21, a mínusz 5 pont túl soknak bizonyult, a vendégek – miként tervezték – három játszmában, 72 perc alatt győztek (20–25).

A Vegyésznek még két meccse van hátra ezen szakaszból: a Fino Kaposvár ellen idegenben (március 13.), illetve a HÉP-Kecskeméti RC elleni itthon (március 19.).

Debreceni EAC – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (-27, -20, -20)

Debrecen, 80 néző. V.: Csizmarik, Jámbor.

Debreceni EAC: Fazekas B. 10, Ádám A., Tóth A. 2, Hubicska 11, Kiss I. 4, Csizmadia J. 12. Csere: Nagy A. (liberó), Mészáros (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal.

Vegyész RC Kazincbarcika: Juhász P. 6, Páez 2, Blázsovics 15, Moraes 7, Braga 15, Árva 8. Csere: Vitko (liberó), Dudás (liberó), Földes 1. Vezetőedző: Hollósy László.

Fodor Antal: – Ebben a szezonban ilyen jól még nem játszottunk, ráadásul tettük mindezt Bagics Balázs nélkül. Szerintem megérdemeltük volna, hogy megnyerjük az első játszmát, és bár a másodikban és a harmadikban nagyobb volt a különbség, ellenfelünk nem lazíthatott, mert folyamatosan ott voltunk mögöttük, ennek pedig örülök.

Hollósy László: – A kezdeti idegességet sikerült levetkőzni, és a végén már szép labdameneteket is tudtunk produkálni. Sikerült nyerni három játszmában, és most ez volt a legfontosabb.

[A borítóképen: Ezt a meccset is három szettben hozta a VRCK (kékben)]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!