PannErgy-Miskolci VLC

2020.03.02. 09:30

Csak egy csapat volt a vízben

Idegenben játszott bajnoki mérkőzést szombaton a PannErgy-MVLC pólógárdája.

Molnár István

A honi férfi OB I 2019/2020-as évad alapszakaszának utolsó, 14. fordulójában a hét végén a Debreceni VSE vendége volt a miskolci együttes.

Nem lesz olyan

Az első negyedben Nagy Á. hozta el a labdát a ráúszásnál, és nem sokkal később Misic centerből meg is szerezte a vezetést a PannErgynek (0–1). Krijestorac használt ki előnyt, és Kovács G. is ugyanígy tett (1–2). Macsi M. volt túlzottan kemény, az ötméterest Vadovics vágta be, ám Kovács G. megint jól lőtt a Debrecennél (2–3). A játékrészből visszamaradt három percben már csak a látogatók találtak (Nagy Á., valamint Manzi), így 2–5-nél jött a kisszünet.

A második felvonás kezdetén Krijestorac volt a gyorsabb a labdáért zajló csatában, 28 mp-t követően Vadovics növelte a fórt (2-6). Nagy Á. – miként az utóbbi időszakban – válogatott formában pólózott (2–7), majd Fekete G. tett hozzá hazai részről (3-7). Kettős emberelőnyt hibáztak a borsodiak, de a DVSE aznapi formája azt mutatta, hogy nem lesz olyan szoros a meccs, mint amilyet három nappal korábban a Szolnok ellen lehoztak. Keményen védekezett az MVLC, miközben a gólszerzők sorában megint Nagy Á. következett (3–8).

Felszabadult vízilabda

A látogatók nem szerették volna közelebb engedni magukhoz a hazaiakat, viszont a harmadik negyed első része a kapusokról szólt, illetve arról, hogy kimaradtak az emberelőnyök. Már több, mint öt perc „lecsorgott” ebből a felvonásból, amikor Milicic hozott remek döntést (3–9), míg 59 másodperccel később Lőrincz zúdította a labdát a hajdúsági kapuba (3–10). Kovács G-re nem figyeltek eléggé a miskolciak emberhátrányban (4–10), azonban más a DVSE-nél nem igen tudott sokat hozzátenni a mérkőzéshez. A negyedet záró utolsó percben Manzi helyezett a debreceni ketrecbe ötméteresből, ezután pedig akcióból, így 4–12-vel várták a csapatok a befejező játékrészt.

Az MVLC győzelme a biztosnál is biztosabb volt, így felszabadultan, mindenfajta nyomás nélkül pólózhatott Vidumanszky László alakulata az utolsó etapban, a szakvezető nyugodtan adhatott lehetőséget mindenkinek a játékra. Nagy Á. élvezte továbbra is a csatát, s újabb két góljával már 4–14 volt az állás. A hajrára még maradt Vancsik belső posztról elért ,,dugója„, valamint Manzi fóros találata (5–15), az előzőleg is esélyesebb miskolciak a vártnál sokkal simábban gyűjtötték be a sikert Debrecenben.

A PannErgy-MVLC ezzel a győzelemmel 28 pontot gyűjtött a bajnokság első részében, amivel – az FTC-Telekom (42), valamint a Szolnoki Dózsa (36) mögött, de megelőzve az UVSE-Hunguest Hotelst (22) – harmadik lett az A-csoportban, így a középszakaszt a felső házban, a legjobb nyolc között kezdi majd el.


Debreceni VSE – PannErgy-Miskolci VLC 5–15 (2–5, 1–3, 1–4, 1–3)

Debrecen, 250 néző. V: Kovács Cs. T., Kádár J.

Debrecen: Kósik – Macsi M. (-), Fekete G. (1), Smitula (-), Vancsik (1), Kovács G. (3), Macsi P. (-). Csere: Somorjai (k), Zsilák (-), Rádli (-), Stefanidesz (-), Krasznai (-), Kardos M. (-). Edző: Miroslav Bajin.

MVLC: Mizsei – Misic (1), Nagy Á. (5), Lőrincz B. (1), Vadovics V. (2), Milicic (1), Stojanovic (-). Csere: Kazsimér (k), Krijestorac (1), Manzi (4), Hornyák (-), Vismeg B. (-), Hajdu A. (-), Vismeg Zs. (-). Edző: Vidumanszky László.

Gól/emberelőnyből: 11/2, ill. 11/4

Gól/ötméteresből: 0, ill. 2/2

Miroslav Bajin: – Úgy látszik, egy hét alatt három meccs sok a csapatnak. Sokat kivett a fiúkból a szerdai, Szolnok elleni találkozó, talán a fáradtság miatt használtuk ki ilyen rosszul a fórokat. A középszakasz előtt lesz időnk rendezni a sorokat.

Vidumanszky László: – Három pontért jöttünk, és magabiztosan nyertünk, mert végig maximálisan koncentráltunk, így ki tudtuk használni a hazaiak hibáit.

(A borítóképen: Simán nyertek a miskolciak Debrecenben | Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!