Mezőkövesdi KC

2020.02.15. 17:00

Végig egyértelmű volt a balatonfürediek fölénye

Magyar Kupa-összecsapást játszott pénteken a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata.

Molnár István

Radnic öt gólt szerzett a vendégeknél

Fotó: Tóth Balázs

A Magyar Kupában a legjobb 4 közé kerülésért lépett pályára tegnap Balatonfüreden a Mezőkövesdi KC együttese. A dél-borsodiaktól már az is bravúrnak számított, hogy a sorozat ezen szakaszáig eljutottak, a korábbi fordulókban a másodosztályú Ózd otthonában, valamint a nagy rivális Gyöngyös vendégeként tudott nyerni Buday Dániel alakulata.

Komolyan gondolták

A mostani rivális Balatonfüred egy évvel ezelőtt bronzérmet ünnepelhetett a négyes döntőben, és szerették volna ezúttal is elérni a Final Four-ba való bejutást. Miután azonos osztályú csapatok csaptak össze, a hazai csapatnak csak a győzelem volt elfogadható a továbbjutáshoz, míg a vendégeknek a döntetlen is megfelelő lett volna. Máthé mezőnyből, Szöllősi B. hétméteresből szerzett találattal indította a meccset, az MKC első gólja az 5. percben jött, Stankovic révén (2–1). Zdolik is betalált, de szinte rögtön Menyhárt válaszolt (3–2), majd a Füred kétszer is eredményes volt, így a 7. perc végén, 5–2-nél időt kért a vendégszakvezető. A Füred akarata érvényesült a küzdőtéren, különösen Zdolik kapta el a fonalat, így a 13. percben 8–4-re vezetett a pályaválasztó.

Ekkor már túl volt két kétperces kiállításon a Kövesd, de a motor nem emiatt ,,pöfögött”, hanem azért, mert a hazaiak keveset engedtek a Kövesdnek. Mindennek az lett az eredménye, hogy a 16. percben is nyugtatnia kellett játékosait Buday Dánielnek (11–4). Úgy nézett ki, hogy a Balatonfüred nem bíz semmit a véletlenre, igyekezett minél hamarabb ellenfele tudomására hozni, hogy nagyon komolyan gondolják a továbbjutást. A három embert, Mojsilovot, Varjút és Jancsót nélkülöző vendégeknél Martins volt vállalkozó kedvében, így a különbség legalább nem nőtt tovább (13–7). A következő pár percben összekapta magát az MKC, és a 24. percben Csoknyai István is úgy látta jónak, ha kis pihenőre hívja játékosait. Zelei és Máthé ,,gólozott”, majd Bősz, valamint Pásztor védett, 15–9-nél, a 27. perc elején emberelőnybe került a Kövesd, Stankovic ki is használta. A félidő hajrája a házigazdáé volt, a 4–2-es széria azt jelentette, hogy 7 góllal ,,ment” a szünetben a Balaton-parti csapat.

Kihasznált lehetőségek

A második félidőben Szöllősi B. jelentkezett először góllal, majd bő egy perccel ezután összegyűjtött egy büntetést is. A 36. percben Varga M. 23–14-re módosította az állást, s már teljesen úgy állt, hogy az amúgy is létszámban kevesebb Kövesd célja már csak a tisztes helytállás lehet. A 39. percben Buday Dániel ennek szellemében (is) kért időt, ám a Füred tudta tartani a maga ritmusát, és tíz fölé vitte a különbséget (47. perc: 29–17). Radnic és Kovács B. kétszer-kétszer dobta a labdát a Balaton-partiak kapujába, az 52. percre 32–21-gyel fordultak a felek. A dunántúliak érezték a játékot, kihasználták továbbra is az adódó lehetőségeiket, a vendégek elég lyukasak voltak hátul (36–22). A mérkőzés utolsó két találatát a Kövesd érte el, az egyiket a 2004-es születésű Dócs Árpád, ez a felvonás is ugyanazt az eredményt hozta, mint az első, összességében nagyon magabiztosan nyert a Füred. Az MKC számára ezzel véget ért a kupakaland, folytatás a bajnokságban, ahol az elsődleges cél a bennmaradás kivívása.


Balatonfüredi KSE – Mezőkövesdi KC 38–24 (19–12)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Paska, Vastag.

Balatonfüredi KSE: Fazekas – Bóka (2), Zdolik (4), Szöllősi B. (4/1), Máthé (4/1), Pedro (2), Topic (6). Csere: Andó (k), Bősz (k), Szűcs (5), Vajda (-), Varga (5), Déber (1), Németh (1), Jimenez (4/1), Shynkel (-). Edző: Csoknyai István.

Mezőkövesdi KC: Pásztor – Menyhárt (1), Kovács B. (3), Radnic (5), Halilbegovic (3/2), Stankovic (3), Dávid (-). Csere: Pelyhe (k), Szöllősi O. (1), Gulácsi (1), Zelei (2), Martins (4), Szepesi (-), Dócs (1). Edző: Buday Dániel.

Kiállítások: 8 perc, ill. 10 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2

Csoknyai István: – A minimális célt elértük, bejutottunk a legjobb négy közé. Gratulálok a Mezőkövesd előző fordulóban elért eredményéhez, amikor kiejtették a Gyöngyöst. Megpróbáljuk majd a legjobb eredményt elérni a Final Fourban.

Buday Dániel: – A Füred volt az esélyesebb, ezt a meccs előtt is tudtuk, sajnos sok volt a hiányzónk. Amennyi az erőnkből telt, azt megtettünk, gratulálok a hazaiaknak a továbbjutáshoz. Innentől a bajnokságra koncentrálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!