Anno 2000-ben írtuk

2020.02.14. 07:30

Várnak valamit a pénzükért

Változik a TVK felfogása: mecenatúra helyett jön a szponzoráció.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kozma István

A Tiszai Vegyi Kombinát Rt. a tavalyi 40 millió forint helyett az idén már csupán 10 millióval tudja támogatni a tiszaújvárosi triatlonsportot – számol be az Észak-Magyarország 2000. február 10-én.

A TVK Rt. éveken keresztül egyszerűen csak odaadta a pénzt a sportolóknak, a művészeknek, de nem kért viszonzásul semmit – fogalmazott a lap szerint a TVK kommunikációs igazgatója. Ezt a támogatási rendszert nevezték mecenatúrának, ami valójában azonos az adakozással. Csakhogy egy részvénytársaságnál nem lehet a tulajdonosok, a részvényesek pénzéből jótékonykodni. Ők azt várják a cég vezetésétől, hogy pénzüket a lehető leghatékonyabban „kezeljük”. Ezért kellett „átfogalmaznunk” az egész támogatási filozófiánkat, és a mecenatúrát felváltani a szponzorációval – fűzte tovább a szót.

Mit szeretne a szponzor?

A cikk nem hagy kétséget, hogy mit szeretne a pénzéért a cég. Publicitást, aztán azt, hogy őt mint támogatót gondoskodó állampolgárnak tekintsék, valamint azt, hogy az általa támogatott esemény biztosítson számára szórakozási lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!