Jegesmedvék

2020.02.21. 09:30

Az alapszakasz utolsó tánca jön

A Tipsport Liga keretében péntek este a két magyar csapat Miskolcon csap össze.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

Az 52. forduló 18 órakor kezdődő párosítása: DVTK Jegesmedvék – MAC Újbuda. Az alapszakasz zár­órája előtt a kilencedik és a tizenegyedik helyen álló együttesek között 16 pont a különbség a Macik javára, ennek ellenére semmit nem lehet kijelenteni, elvégre a fővárosiakat a piros-fehérek egyik mumusaként jegyzik.

Izgalmas napok jönnek

– Pénteken befejeződik számunkra az alapszakasz, de egyáltalán nem mindegy, hogy ez miként történik meg – mondta Glen Hanlon, a diósgyőriek kanadai vezetőedzője. – Adott esetben az is előfordulhat, hogy a pénteki ellenfelünkkel vasárnap is találkozunk, és egy hétvégén belül két hazai, vagyis magyar rangadónk lesz. Fontos, hogy milyen üzenetet küldünk a riválisainknak: a tabellán alattunk lévő csapatoknak azt kell üzennünk, hogy nem érhetnek utol minket, a Michalovce és a Nitra ellen pedig ki-ki meccseket fogunk játszani a rájátszást jelentő pozíciókért, szóval izgalmas napoknak nézünk elébe.

Cél a rájátszás

A magyar–magyar rangadón nem lép pályára Magosi Bálint, a miskolciak válogatott csatára, aki ezt mondta:

– Trencsény ellen blokkoltam egy lövést, amely átütötte a térdvédőmet. Nyílt sebem volt, amely elfertőződött, így pénteken semmiképpen nem léphetek jégre. A folytatást illetően kívánság nincs bennem: az a lényeg, hogy a középszakaszban minél többet nyerjünk. Hazai és idegenbeli bravúrok kellenek ahhoz, hogy részesei legyünk a rájátszásnak, mert ennek kiharcolása a célunk.

Este szurkolói ankét

A MAC Újbuda vezetőedzője, Majoross Gergely évekkel ezelőtt nagyon sikeres munkát végzett a borsodi megyeszékhelyen, majd a fővárosba tette át a székhelyét. A péntek esti összecsapásról így vélekedett a magyar válogatott másodedzőjeként is dolgozó fiatal szakember:

– Az alapszakaszt zárjuk Miskolcon. Természetesen pozitív élménnyel akarjuk befejezni a ligaküzdelem első részét, aztán menetelünk tovább. A középszakaszban a létező legtöbb pontot akarjuk begyűjteni, de azt nem tudjuk, hogy szereplésünk érhet-e majd rájátszást, vagy sem. Ugyanis a sorsunk nincs a saját kezünkben, nem csupán rajtunk múlik, hogy tudunk-e bravúrt szállítani az előttünk álló széria keretében.

A péntek esti népkerti találkozó utóélete a meccset követően a Vigadóban lesz a tervek szerint 20 óra 45 perckor (az ebben a műfajban gyakran előforduló hosszabbítás és esetleg szétlövés esetén várhatóan 21.00-kor) kezdődő szurkolói ankéton, amelyen a klubvezetés, a szakmai stáb és néhány játékos jelenlétében szó lesz a középszakasz menetrendjéről és céljairól is.


A játéknapok

Az alapszakasz pénteken zárul, így csupán ekkor, este lesz meg az első szakasz végeredménye. A Jegesmedvék kilencediknél rosszabbak már nem lehetnek az alsóházban, de még előrébb léphetnek. Viszont ismertek már a középszakasz játéknapjai, amikor a piros-fehéreknek jégre kell lépniük, újabb tíz találkozón a Michalovce, a Nitra, a Nové Zámky, a MAC-Újbuda, illetve a Detva ellen. Ezek az alábbiak: február 23., 25., 28., március 1., 3., 6., 8., 10., 13., 15.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!