Aluinvent-DVTK

2020.02.01. 10:15

Az ajándékozást követően a lányok a karácsony utáni mérkőzést pótolják

A diósgyőri kosárlabdacsapat mai győzelmével kerülhet a listavezető Sopron mögé.

Berecz Csaba

A fővárosban küzdenek a diósgyőriek

Forrás: ÉM-Archívum

Az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapata szombaton 16.00-tól pótolja be az élvonalbeli bajnokság 13. fordulójából elhalasztott, ELTE BEAC Újbuda elleni fővárosi meccsét. A találkozót a versenykiírás szerint a tavalyi év utolsó hét végéjén, karácsony és az új év között kellett volna lejátszani, ám a két csapat e helyett a mostani bajnoki szünetre tette át ezt a meccset. Szünet azért van, mert néhány hónapja még úgy volt, hogy a jövő hét végén Európa-bajnoki selejtezőket játszanak a válogatottak, ám nyár végén a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség ezt módosította, és február második hét végéjére az olimpia selejtezőtornákat írta ki. Mivel ebben Magyarországon játszó külföldi kosarasok is érintettek, közöttük a diósgyőri Maja Skoric – aki a mai meccs után csatlakozik a szerb válogatotthoz – így a bajnoki programot nem módosították. Ha a szövetség ezt nem is tette teszi, a DVTK annál inkább: a piros-fehérek újabb két mérkőzésük időpontját is változtatták meg. Február második szerdájáról egy héttel későbbre, február 19-re került át a VBW CEKK Cegléd elleni hazai találkozójuk, hogy ne ütközzön a DVTK Jegesmedvék február 12-i miskolci meccsével, továbbá két és fél héttel korábbra, február 26-ra hozták előre a PEAC-Pécs elleni meccset a zárófordulóból, hogy ne zavarjon bele a magyar női 3x3-as válogatott olimpiai kvalifikációs felkészülésébe, amelyben két diósgyőri kosaras, Medgyessy Dóra és a Goree Cyesha is érintett (lehet).

A BEAC-cal

Vagyis az alapszakaszból hátralévő hat meccsét ebben a hónapban lezavarja a Diósgyőr, a sort egy nem túl nehéznek ígérkező találkozóval kezdik, az utolsó előtti helyen álló ELTE BEAC Újbuda legyőzésével a tabella második helyére léphetnek előre.

– Ismét egy olyan meccs következik, amelyik abba a kategóriába tartozik, hogy mindenképpen meg kell nyernünk. Kedvező pozícióban vagyunk a tabellán, a saját kezünkben van a sorsunk, ennek tükrében készültünk becsülettel, egész héten. Közben arra is tudtunk időt szakítani, hogy megejtsük a karácsonyi ajándékozást. Nem azért, hogy modellezzük, hogy ha ezt a meccset az eredeti program szerint játsszuk, akkor előtte mi történt volna, hanem azért, mert időpont egyeztetési nehézségek miatt nem tudtuk összehozni eddig ezt az összejövetelt. Csütörtökön viszont kiderült, hogy milyen sok költő van a csapatunkban, fantasztikus köszöntő verseket írtak a játékosok, és a csapat mellett dolgozó közvetlen kollégák a karácsonyi ajándékozásra – mondta Cziczás László, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – Nem becsüljük le a BEAC-ot, de ezt a meccset meg kell nyerni, aztán lesz egy kis pihenőnk, mielőtt belevágunk a február sűrűjébe, kezdve a 16-i, Csata ellen idegenbeli rangadóval.


Az Aluivent-DVTK ismert meccsei

NB I, 13. forduló, február 1. (szombat), 16.00: ELTE BEAC Újbuda – Aluinvent-DVTK

NB I, 19. forduló, február 16. (vasárnap), 17.00: NKE-FCSM Csata – Aluinvent-DVTK

NB I, 18. forduló, február 19. (szerda), 18.30: Aluinvent-DVTK – VBW CEKK Cegléd

NB I, 20. forduló, február 22. (szombat), 18.00: PINKK-Pécsi 424 – Aluinvent-DVTK

NB I, 22. forduló, február 26. (szerda), 18.30: Aluinvent-DVTK – PEAC-Pécs

NB I, 21. forduló, március 1. (vasárnap), 17.00: Aluinvent-DVTK – Sopron Basket

MK negyeddöntő, március 5. (csütörtök), 15.30: Sopron Basket – Aluinvent-DVTK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!