muay thai

2020.01.08. 16:30

Világbajnokot köszöntöttek Tokajban

Tokaj legújabb világbajnokát, Csontos Ákost köszöntötték az ön­kormányzat képviselői.

Erdős József

A köszöntés résztvevői

Fotó: Erdős József

Mint arról korábban már hírt adtunk, a tizenhárom éves tokaji harcos az olaszországi világversenyen egy arany- és két ezüstéremmel öregbítette a város hírnevét. A LION Muay Thai Team versenyzője úgynevezett kínai kick-box kategóriában lett a világ legjobbja, az ezüstérmeket pedig a muay thai (azaz thai box) szabályrendszerében szerezte.

A képviselő-testület által szervezett köszöntésen Tóth Gergely elmondta, büszkék a fiatal versenyzőre, a főként sportszerekben bővelkedő ajándékcsomagot pedig úgy állították össze, hogy a felkészülések és a mérkőzések során is hasznát vehesse. A képviselő hozzátette, az elért eredmény nagyban köszönhető mesterének, Éltető Péternek, aki Ákos sikerével már a második világbajnokot nevelte ki. A sportolónak és edzőjének Posta György polgármester is gratulált, és megköszönte nekik azt az emberfeletti munkát, amelyet a felkészítés során fejtettek ki.

Csontos Ákos várhatóan márciusban vesz részt újra nemzetközi megmérettetésen, a felkészülést hamarosan megkezdi. Tavasszal Londonban küzdhet majd, bízván az újabb aranyérmekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!