Jegesmedvék

2020.01.11. 19:00

Vasakarattal harcolták ki a három pontot Nyitrán

Ezen a héten már harmadszor szerepelt vendégként a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Marcel Rodman együttese hosszú idő után ismét nyert

Forrás: ÉM-Archívum

A nyitrai találkozót (amelyre a Macik erősen csonka negyedik sort neveztek) a Tipsport Liga 41. fordulója keretében vívták. Beauvillier és Részegh betegség és sérülés miatt hagyta ki a meccset. A miskolciak a sorozatban elszenvedett négy vereségük után mindenképpen javítani akartak.

Emberhátrányból

A 7. percben Dudás kiállítása egyenesen jót tett a piros-fehéreknek, ugyanis 20 másodperccel a büntetés után Kiss P. emberhátrányból juttatta előnyhöz együttesét (0–1). Az első harmadot később a biztonsági játék jellemezte, különösen a hazaiak vigyáztak nagyon, nehogy újabb gólt kapjanak. Egy érdekesség: olyan folyamatos volt a játék, hogy égen–földön egy játékmegszakítás történt, ez egy tilos felszabadítás miatt, így még a második reklámszünet is elmaradt.

A második szakaszt Mezei kiküldése nyitotta, így a diósgyőriek esélyt kaptak előnyük megduplázására, de nem tudtak élni vele, bár erősen keresték a rést, de nem találták meg, sőt a 120 másodperc letelte után hamar egyenlítettek: az első sor egyik hátvédje, Morrison távolról talált be (1–1). A 30. percben Dudás a kék vonal közeléből másodszor csiholt vezetést a borsodiaknak (1–2), aztán elcserélték magukat a Medvék, így négyen maradtak a jégen, de megúszták. A 34. percben Csányi gáncsolt, ebből pedig Vas jobbról bevágta a harmadikat (1–3), majd véget ért a felvonás.

Gól nélkül

Az utolsó felvonásban Simboch kapott kényszerpihenőt, de ekkor nem tudta bevinni a döntő „tust” a DVTK. A percek csörgedeztek és amikor a hajrához érkeztek a felek, már világossá vált, hogy 3 ponttal térhetnek haza a magyarok, akik már nagyon várták a „böjt” végét – a lőlap (26–13) sem számított.

Folytatás: vasárnap 17.30-tól Miskolcon, ahol a Jegesmacik vendége a HC '05 iClinic Banská Bystrica lesz. KT


HK Nitra – DVTK Jegesmedvék 1–3 (0–1, 1–2, 0–0)

Nyitra, 2227 néző. V.: Tvrdon, Müllner (Kacej, Gegán).

HK Nitra: Simboch – Mezei, Morrison 1, Backwater, Kerbashian, Yellow – Pupák, Versteeg, Fominikh, Kollár, Scheidl – Nemec, Kubka, Bucek, Lusnak, Koys – Sloboda, Korim, Hrusiak, Minárik, Csányi – Hanuljak (kapus). Vezetőedző: Marián Bazány.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Ross, Szirányi, D. Rodman (1), Galanisz, Magosi – Gőz, Dudás 1 (1), Harrison, Vas 1, Beach – Láda B., Vandane (1), Miskolczi, Tousignant, Kiss P. 1 – Vojtkó, Ritó – Rajna (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Marián Bazány: – Sajnos nem tudtunk átlendülni a találkozó holtpontjain. Az okozta a vesztünket, hogy a mérkőzésen egyszer sem tudtunk vezetni, pedig helyzeteink alapján erre megvolt az esélyünk.

Marcel Rodman: – Az utóbbi pár vereség után nagyon fontos volt, hogy jól kezdjük a meccset. Hosszú idő után végre hatvan percig kontrollálni tudtuk a játékot. Mentálisan is nagyon fontos volt a siker a közvetlen riválisunk ellen. Teljesen megérdemelten nyertünk, erre kell építenünk vasárnap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!