Jegesmedvék

2020.01.24. 13:00

Újra Glen Hanlon a kormányos

A régi-új kanadai szakember visszatért a DVTK Jegesmedvék hokicsapatához.

Kolodzey Tamás

Glen Hanlon

Forrás: ÉM

Csütörtök reggel adta hírül a klub, hogy a nagy tapasztalattal rendelkező tréner a szezon végéig szóló szerződést írt alá és pénteken érkezik Magyarországra.

Nagyra tartják

A 63 éves mester a 2018/19-es szezonban már irányította a piros-fehéreket és a klubnál – Egri István klubvezetővel az élen – mindenki szerette volna, ha folytatja a munkáját. Erre azonban, mint ismeretes, családi okai miatt nem volt lehetősége. A szakmailag rendkívül nagyra tartott Hanlon mostani visszatérése nagy örömöt váltott ki a sportág helyi szimpatizánsainak körében. Arra az izgalmas kérdésre, hogy a diósgyőriek miként találtak ismét a tengerentúli szakemberre, Nagy Ádám, a Macik általános igazgatója válaszolt:

– Azzal nem árulok el semmiféle titkot, ha elmondom, hogy folyamatos kapcsolatban voltam vele, ugyanis a korábbi itteni munkálkodása alatt nagyon jó kapcsolat alakult ki közöttünk. Tudtam, hogy milyen problémák miatt kellett hazamennie és azzal is tisztában voltam, hogy magánügyei rendeződni fognak. Amikor vezetői szinten megszületett a döntés a váltásról, vagyis arról, hogy felmentjük a munkavégzés alól elődjét, a szlovén nemzetiségű Marcel Rodmant, nyomban felhívtam Glen Hanlont. Megérdeklődtem tőle, hogy szabad-e, továbbá lenne-e kedve ismét nálunk dolgozni. Nem húztuk-nyújtottuk sokáig a rétestésztát, a többi pedig már ismert. Kontraktusunk egyelőre a ligaküzdelem végéig szól, az esetleges további folytatásról most még korai beszélni, ennek nem jött el az ideje.

Arra a kérdésre, mely szerint a majdnem egy évet „mulasztott”, hazájában nagy szaktekintélynek számító Hanlon most képben van-e, a diósgyőri hokisport második embere így felelt:

– Mivel erről is beszéltünk, első kézből tudom, hogy folyamatosan követte a Tipsport Liga eseményeit és nézte a DVTK Jegesmedvék együttesének mérkőzéseit is. Ezért nincs szüksége ismerkedésre, előtanulmányokra, szinte semmiről nem kell tájékoztatnunk. Az öltözőbe sem kell bemennünk vele, ugyanis Glent jól ismerik a fiúk, szóval elhagyhatja a székfoglalóját.

Péntek: Érsekújvárott

A DVTK Jegesmedvék együttesére „mellesleg” péntek este Tipsport Liga mérkőzés vár. A sorozat 43. fordulója keretében 18 óra 30 perctől játsszák a HC Nové Zámky – DVTK Jegesmedvék találkozót.

– Ezt az összecsapást még nagy valószínűséggel a Strenk Hunor, Farkas Tamás edződuó meccseli, ugyanis Glen Hanlon gépe pénteken délután száll le Budapesten – közölte Nagy Ádám. – Ennek következtében, gondolva például az esetleges késésre, ha tud elmegy Érsekújvárra, de a kispadon bizonyosan nem lesz ott, viszont a szombati edzést már régi-új mesterünk irányítja majd.

A ligafellépés ürügyén szóba hoztuk a kanadai mesterrel szemben támasztott követelményeket, mire az általános igazgató kijelentette:

– Majd ha megérkezik, akkor leülünk és megbeszéljük. Egy biztos: nem támasztunk vele szemben semmilyen extra feltételt, ugyanis a tervünket nem módosítottuk: szeretnénk bekerülni a rájátszásba. Persze jól tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz az alapszakaszból előttünk álló pár találkozónk, tovább még nem látunk.

Ami a DVTK keretét illeti: a hét sérültből talán Beauvillier jégre léphet – D. Rodman, Lövei, Miskolczi, Részegh, Vas és Vojtkó nem, így a várhatóan a fiatlok (Galajda és Mattyasovszky) is útra kelnek.

A tréner izgatott

– Nagyon izgatott vagyok – nyilatkozta a klub honlapjának Glen Hanlon. – Amennyiben csak a szakmai szempontok döntöttek volna, akkor a tavalyi szezon után is Miskolcon maradtam volna, de szükség volt rám otthon. A tavalyi alapszakaszunk sikeres volt, a játékosok rengeteget fejlődtek és izgalmas hokit játszottunk. Személy szerint nagyon motivált vagyok, hiszem, hogy magasabb szintre emeljük majd a játékunkat. Mivel ismerem a miskolci sajátosságokat, tudom, hogy a szurkolók mögöttünk lesznek és támogatnak minket abban, hogy hosszú legyen a szezonunk.

Névjegy

Glen Hanlon 1957. február 20-án született a kanadai Brandonban. Játékos pályafutása során kapus volt, több mint tíz évig szerepelt az észak-amerikai profiliga (NHL) csapataiban (Detroit Red Wings, New York Rangers, Vancouver Canucks). Edzőként szolgált többek között az NHL-ben, és volt szövetségi kapitány Fehéroroszországban, Svájcban és Szlovákiában is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!