Miskolc Steelers

2020.01.28. 09:00

Új szakvezető lesz a Steelersnél

Már edzésben a korábbi amerikaifoci bajnok, nem Eaton Demetrius Lamar lesz a vezetőedző.

Molnár István

Keményen készülnek a bajnokságra

Forrás: A csapat fotója

A Magyar Amerikaifutball Szövetségben elkészítették a különböző bajnokságok versenynaptárait. Megyénket a legmagasabb szinten, a HFL-ben (Hungarian Football Leaugue) a korábbi 2016-os bajnok, kétszeres ezüstérmes (2017, 2018) Miskolc Steelers képviseli. A hat nevezett csapat, – Budapest Wolves, Budapest Cowbells, Fehérvár Enthroners, Kijev Capitals, Győr Sharks, Miskolc Steelers – egy csoportot alkot, mindenki öt alapszakaszbeli mérkőzést játszik. Az idei évben nem lesz Wild Card kör, vagyis rájátszás a négybe kerülésért, az első kört követően az utolsó két helyezett csapat kiesik. Az elődöntőkben az alapszakaszi első helyezett fogadja alapszakaszi negyedik helyezettet, alapszakaszi második fogadja alapszakasz harmadik helyezettet. A két elődöntő győztese játssza majd a Hungarian Bowl-t, július 11-én.

Együtt a Renegades-szel

A miskolciak már a hónap elejétől munkában vannak, a tréningek sorát az egyetemi atlétikai centrumban kezdték meg, az első fázisban heti két nap közös gyakorlást irányzott elő a szakosztályvezető, Aggod Péter. Az edzések 35-40 fő részvételével zajlanak, az erőgyűjtésben Egri Attila erőnléti edző segít. Azt, hogy ki lesz a vezetőedző, egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy négy esztendő után távozik az acélcsapattól Eaton Demetrius Lamar. A korábbi miskolci linebacker és running back, majd vezetőedző 2020-ban már más csapatnál, más bajnokságban, más országban tevékenykedik.

Fotó: A csapat fotója

– Heteken belül itt lesz az a szakember, aki betölti Meech helyét – árulta el Páll Sándor, klubelnök. – Az előző évünk az eredményességet tekintve nem sikerült jól, és elveszítettük kiváló barátunkat, alelnökünket, Nádi Gyulát is… Természetesen szeretnénk a lehető legjobban szerepelni, de mindez majd később fog kiderülni, a mérkőzéseken. A keretben több változás is van, a legjelentősebb az, hogy kölcsönszerződés keretében játékosok fognak mozogni a Miskolc Steelers, és a divízió II-es Miskolc Renegades között. Egyrészt azért, mert náluk sok olyan futballista van, aki megüti a HFL szintjét, nálunk pedig több olyan fiatal, akik számára a divízió II. jó lehetőség a fejlődésre. Ez az együttdolgozás már tavaly is felmerült, de most tudtuk tető alá hozni. Az első benyomások kedvezőek, a megállapodás megkötése során fontos volt, hogy senkinek se sérüljön az érdeke. Különben az a tréner, akit várunk, vezetőedzője lesz egyébként nem csak a mi felnőtt gárdánknak, hanem a renegátoknak is. Fontos kérdés az, hogy ki lesz az irányítónk: szeretnénk, és bízunk abban, hogy Vasyl Jordan még egy szezont be tud vállalni, de ha nem, akkor nyilván más megoldást kell majd keresnünk.

Továbbra is Felsőzsolcán

A hazai meccsek helyszíne a tervek szerint továbbra is a felsőzsolcai sportpálya lesz.

– Köszönjük az eddigi támogatást Felsőzsolca Önkormányzatának, és köszönjük a további partnerséget. A szövetség televíziós partnere, annak munkatársai mindig jó szájízzel távoztak a városból, amikor innen közvetítettek, azt egyelőre nem tudjuk, hogy az idén mikor leszünk élőben ezen a csatornán – mondta Páll Sándor.

A Steelers már bemutatta első légiósát, aki nem más, mint Charles Wort. Az előző években a Maple League top csapataiban, a Kuopio Steelersben és a Helsinki Wolverinsben szerepelt játékos februárban csatlakozik a kerethez.

A Steelers alapszakasz mérkőzései

Március 29., vasárnap: Győr Sharks – Miskolc Steelers

Április 5., vasárnap: Miskolc Steelers – Budapest Wolves

Április 18., szombat: Fehérvár Enthroners – Miskolc Steelers

Május 2., szombat: Miskolc Steelers – Budapest Cowbells

Május 16., szombat: Miskolc Steelers – Kijev Capitals

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!