Jegesmedvék

2020.01.30. 09:31

Lábra álltak, aztán kikaptak

A jégkorong Tipsport Liga 45. fordulója keretében a Macik a trencsényiket fogadták szerda este.

Kolodzey Tamás

Dukla vagy semmi, ezen a meccsen ez utóbbi jutott a Maciknak, mert előbbiek nyertek

Fotó: Kozma István

A diósgyőrieket sújtó sérüléshullám miatt két találkozóra szóló próbajátékra hívták Radim Valchart, a cseh és román állampolgársággal rendelkező csatárt, aki legutóbb az SC Csíkszereda tagja volt. A 31. évében lévő, 183 centiméteres és 93 kilós hokis esetleges szerződtetéséről a pénteki mérkőzés után döntenek a klubnál. A tucatnyi hazai sérült közül Miskolczi felépült, az ígéreteknek megfelelően munkába állt. A bemutatáskor nagy tapsot kapott a Glen Hanlon: a nagy tapasztalattal rendelkező kanadai szakember visszatérése után először meccselt Miskolcon.

Sojcik kezdte

Tomek kapuja előtt kis dulakodással, majd Svec buktatásával indult az első harmad, az előny egy gólhelyzettel zárult. Az 5. percben Bokros akadályozásért bűnhődött, így jött a második diósgyőri emberfór, de ennél a puszta területfoglalás sem sikerült. A 8. percben a szlovák kapus kalandozott a ketrece mögött és majdnem bajt csinált magának és csapatának. A hazaiak nagy igyekezetükben többször lesre futottak. A 10. percben Sojcik szándékosan kiütötte a korongot a küzdőtérről, együttese ezért már harmadszor került mínuszba. Dudás leadott egy valamire való lövést, ennyivel telt el a százhúsz másodperc. A 14. percben Beauvillier kecsegtető pozícióból, középről mellé perdített. A piros-fehérek, ha lövőhelyzetbe kerültek, sokszor kivártak, lopták a távolságot, és mindig ez lett a vesztük. A vendégek a védekezésen kívül nem mutattak semmit, elől veszélytelenek voltak. Aztán a 17. percben Sojcik a „semmiből” szerzett vezetést. Balról húzott előre, majd hat méterről a keresztvas alá bombázott (0-1). A Jegesmacik kombinációi kettő az egy ellen sem jöttek be, ennek következtében gól nélkül maradtak.

Galanisz szépített

A második szakaszt Magosi ígéretes alakítása vezette be, jobbról azonban gyengén lőtt, Tomeknek meg sem kottyant a mentés. A 25. percben Tousignant kétpercesét hazai helyezkedési hibákat követően Alderson értékesítette, úgy lőtt a kapuba, hogy a játékszer Rajnáról vánszorgott a gólvonal mögé (0-2). A negyedik Maci-emberelőnyből sem tudtak épkézláb ziccert kidolgozni Dudásék. Gőz kiállítását már simán kihúzták a társai, a meccs ezért nem dőlt el. Előfordult, hogy az itthoni védők egymást akadályozták, összefutottak és ebből kis híján gólt kaptak. A 32. percben öt a három ellen passzolgattak a Medvék (előtte Glen Hanlon időt kért), ennek azonban Magosi felesleges buktatása vetett véget. A 35. percben tört meg a jég: Galanisz balról vágta a korongot a háló jobb oldalába (1-2). Bartovic ütőjével belekapott Beach arcába, ezzel 2 plusz 2 perces fórhoz juttatta a DVTK-t, a második dudaszóig haszon nélkül.

Egy ide, egy oda

Az áthúzódó büntetés negyede még megmaradt a harmadik harmadra és csak 35 másodperc telt el, amikor Beauvillier egészséges tenyerest küldött a ketrec bal oldalába (2-2) és a meccset újra kezdték a felek. Vandane bakizott, elvétette a korongot, szerencséjére megúszta, Valcharnak viszont nem volt szerencséje a lövésénél. Fegyelmezetlenkedtek a trencsényiek, Stach révén már 18 perc kiállítást jegyeztek, ezzel mindent elkövettek saját maguk megverése érdekében, a bekkelés azonban, és ez dicséretükre vált, jól ment nekik. Becsületes szenvedés ment a jégen, szép és gördülékeny hokiról nem volt szó, a küzdelmet viszont mindenképpen díjazta a publikum. A Dukla először kapuvasat produkált, majd az 51. percben Paukovcek középről, estében Rajna mögé szuszakolta a játékszert (2-3). A hajrában újra emberelőnyt kapott a DVTK, és mivel mesterük levitte Rajnát, hatan voltak négy ellen. A buliból korongot szereztek, de nem mentek vele semmire, tizenegy létszámfórjuk volt, mégis kikaptak.

DVTK Jegesmedvék – HK Dukla Trencin 2–3 (0–1, 1–1, 1–1)

Miskolc, 910 néző. V.: Stefik, Novák (Beniac, Smrek).

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Ross (1), Dudás, Beauvillier 1, Galanisz 1, Magosi – Láda B., Vandane, Valchar, Tousignant, Beach – Szirányi, Gőz, Harrison, Miskolczi, Ritó – Kiss D., Farkas M., Kiss P. – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

HK Dukla Trencin: Tomek – McCormack, Brodeur, Alderson 1, Mikyska (1), Bezuch – Stach (1), Rajnoha, Valach, Paukovcek 1, Hecl – Sládok, Kajinek, Bartovic (1), Svec, Sojcik 1 – Ferényi, Bokros, Dzugan, Sádecky, Hlinka – Valent (kapus). Vezetőedző: Jan Pardavy.

Kiállítások: 8 perc+10 perc fegyelmi (Harrison), ill. 20 perc.

Glen Hanlon: – A Trencsény nagyon jól játszott, gyorsan korcsolyázott, úgy tett, ahogyan mi szeretnénk. Az emberelőnyös játékunk nem működött, emiatt nem tudtunk pontot, vagy pontokat szerezni.

Jan Pardavy: – Nagyon kemény és szoros találkozót vívtunk. Rengeteg emberhátrányos szituációt szedtünk össze és ez megengedhetetlen. A mínuszban nyújtott játékunk azonban remek volt és kapusunk is kiválóan teljesített, ennek ellenére nem érdemeltük meg a győzelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!