Triatlon

2020.01.15. 19:30

Gálán díjazott újvárosi triatlonosok

Az összesített egyesületi pontversenyben a második helyet szerezte meg a TTK.

A TTK versenyzői, szakemberei

Forrás: Magánarchívum

A 30 esztendős Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) január 11-én, szombaton rendezte meg hagyományos díjátadó gáláját Budapesten, ahol a Tiszaújvárosi Triatlon Klub is szép számú küldöttséggel volt érdekelt. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gömbaulájában – az eddigieknek megfelelően – több kategóriában értékelték és jutalmazták meg a sportág kiemelkedő képviselőit. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub az összesített egyesületi pontversenyben a 2. helyet, az utánpótlásszinten és az elit kategóriában egyaránt a 3. pozíciót érdemelte ki. Az Év Triatlonosa címet az U23- as korcsoportban Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor vehette át. I. osztályú minősítést szerzett az elit korcsoportos sportolók közül Putnóczki Dorka, Lehmann Csongor, Lehmann Bence és Sinkó-Uribe Aurél.

A lányoknál Bóna Kinga

„Aranyjelvényes” szintet ért el az ifjúsági és juniorkorcsoportban Bóna Kinga, Kovács Anna, Tóth Anna, Sinkó-Uribe Ábel és Vágási Zoltán, a serdülőknél Berencsi Lili és Lehmann Sára, a gyermekkorosztályban pedig Bán Lilla és Hajdú Panna. A 2019-es ifjúságitriatlon-ranglista győztese a lányoknál Bóna Kinga lett, míg Bálint Lóránt a Hawaii Triatlon Kupán az 55–59 évesek között végzett az első helyen. Tiszaújvárosi szempontból szintén örvendetes, hogy 2019 legsikeresebb, legszínvonalasabb hazai versenyének a Tisza Triatlont választották meg. A tiszaújvárosi sportolók mellett ott volt a rendezvényen Lehmann Tibor elnök-vezetőedző, az MTSZ szakmai alelnöke, valamint az edzői stáb tagjai: Fodor Ágnes, Balogh Bence és Filep Csaba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!