Jegesmedvék

2019.12.30. 11:30

Kiválóan játszottak a Macik

Kevés hiányzott ahhoz, hogy Pozsony után Kassa „várát” is bevegyék a piros-fehérek.

Kolodzey Tamás

A piros-fehérek Kassán közel álltak a győzelemhez

Forrás: ÉM-Archívum

Azok a nézők, akik vették maguknak a fáradtságot és elutaztak a kelet-szlovákiai nagyváros nagy korszakokat megélt – világbajnoki mérkőzéseknek is többször otthont adott – Steel arénájába, nem győzték kapkodni a fejüket. A helyi hokisport történetének negyvenkettedik évében, 2019 december 28-án, szombaton este két rekord született: a bármilyen névre hallgató miskolci együttes még soha nem játszott 6801 néző előtt és a gárdát még szintén soha, sehová nem kísérte el 590 néző. A vendégekkel szimpatizálók teljesen megtöltötték a B36-os és a B37-es szektorokat, az említett szám pedig azért hiteles, mert a jegyeladások után a kassai klub közölte.

– Ezt is megéltük – mondta Egri István klubelnök, a sportág helyi első embere az egyik páholyban, majd hozzátette: – A labdarúgás után ezzel a két, számunkra örömteli adattal alighanem felléptünk a képzeletbeli dobogó második fokára.

Gyerekek a jégen

Amikor a sokat látott Bíró Ignác, DVTK szakmai igazgatója körülnézett az óriási komplexumban, csak ennyit mondott:

– Micsoda világ ez – és mi, akik valamikor nem a nulláról, hanem a mínuszról indultunk, most ellenfélként, sőt riválisként itt vagyunk.

Az emeletek és a különböző boxok, termek, valamint lelátók között sétálgatva újra megállapítottuk: a komplexummal itthon nem tudunk lépést tartani, de ha egyszer új jégcsarnokot építenek a borsodi megyeszékhelyen (mert tíz, vagy húsz év múlva túlhalad az élet a jelenlegin), akkor a Népkert már nem lehet „házigazda” és a majdani tervezőnek olyan arénát kell rajzolnia, amelynek minden zugából mindent jól lehet látni... Irigyeltük a Steel falain belüli kiscsarnokot (edzőpályát?), de még az olyan egyszerű húzásokat is, hogy a bevonulás után a nagyokkal együtt (természetesen hibátlan szerelésben) a jégen hallgatta a himnuszokat négy kisgyerek. Ezt Miskolcon is bevezethetik: szép gesztus lenne, ha mondjuk a Láda-, a Magosi-, a Szirányi- és a Vas-család szépen cseperedő csemetéi játékos apukáikkal az oldalukon várnák a kezdést. Mert azt, hogy Kassán egyszerre két jégfelújító gép dolgozik és a pompomlányok megállás nélkül szórakoztatják a tömeget, átvehető fogás – a kocsik százait elnyelő mélygarázs viszont más tészta, ehhez milliárdok kellenének.

Hab a tortán

Maga a mérkőzés a Tipsport Liga szintjén a legkényesebb igényeket is kielégítette. Volt minden, ami kellett: sok gól, magas bothasználat miatt érvénytelenített találat, korrekt játékvezetés, óriási iram, több szóló, kiállítás, bunyó, sérülés, rossz csere, remek egyéni teljesítmény(ek), hangpárbaj, hosszabbítás három–három mezőnyemberrel, szétlövés, pontok ide és oda, öröm és bánat, ünneplés és kesergés. A vendégek – a hokilutriban elszenvedett vereségük ellenére – a kassaiak mesterétől a sajtótájékoztatón kapták meg a habot a képzeletbeli tortájukra. Az ebben a vonalban dolgozó trénerektől még soha nem láttunk olyat, amivel Peter Draisaitl rukkolt ki. A kassaiak szakvezetője hol mosolyogva, hol nevetgélve így elmélkedett:

– A Miskolc ellen valahogy nem megy nekünk a játék. Ez ellen pedig nekem, vagy nekünk sürgősen ki kell találnunk valamit.

Folytatás a mai 36. forduló keretében: a DVTK Jegesmedvék – HKM Zvolen mérkőzés 18 órakor kezdődik a népkerti jégcsarnokban.


HC Kosice – DVTK Jegesmedvék 4–3 (1–0, 2–3, 0–0, 0–0, 1–0) – szétlövéssel

Kassa, 6801 néző. V.: Snásel, Loksik (Durmis, ifj. D. Konc).

HC Kosice: KOSARISTAN – Cizek, Koch, MAJDAN 1, SKOKAN (3), HASCÁK 3 – T. Slovák, Zelenák, KVETON (2), Suja, Klhufek – Ruzicka (1), Repe, Rapác, Bortnák, Bellus – Mily, Vrábel, Jokel. Vezetőedző: Peter Draisaitl.

DVTK Jegesmedvék: ADORJÁN – Láda B., Vandane, BEACH (2), ST. PIERRE (2), D. Rodman (1) – Gőz, Dudás, Beauvillier, Vas, Miskolczi – Szirányi, Kiss D., Harrison, GALANISZ 1, MAGOSI 2(1) – Vojtkó, Farkas M., Ritó, Tousignant, Kiss P. Vezetőedző: Marcel Rodman.

Kiállítások: 14, ill. 14 perc.

Peter Draisaitl: – A két pontnak is nagyon örülök, mert a második harmadban egészen tragikusan játszottunk. Vendégünk a nagyok ellen egészen kiválóan hokizik, bármelyik éllovas gárdát képes akár idegenben, akár otthon megverni, például győzött a Slovan Bratislava vendégeként is. Az élen fordulunk a 2020-as évre, de még sok van hátra a küzdelemből, nehéznek igérkezik a januári folytatás.

Marcel Rodman: – Jól kezdtünk, mi irányítottunk, mégis az ellenfelünk lőtte az első gólt. Ezt követően elkezdtük kihasználni az emberelőnyös lehetőségeinket, a remek játékunk gólokkal is párosult. Mindkét csapat jól használta ki a fóros szituációit. Mi sajnos buta hibák miatt sokat ültünk a büntetőpadon, és a Kassa ezt, mint erős ellenfél, kihasználta. Mindkét csapat megérdemelt legalább egy pontot, bennünk pedig sok olyan pozitívum volt, amelyre építeni tudunk.


Beszédes számok

Lövések: 36–28

Buli utáni korongszerzés: 29 (64 ejtésből – 45.31 százalék), ill. 35 (64 – 54.69 százalék)

Gól emberelőnyből: 2(5 fórból), ill. 3(5)

Legtöbb jégidő: T. Slovák (23 perc 35 másodperc), Koch (22.48), Ruzicka (22.10), Hascák (21.15), Skokán (21.11), ill. Vandane (28.06), Dudás (24.10), Vas (22.46), Szirányi (21.29), Magosi (21.16)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!