Sportkiadvány

2019.12.22. 19:30

Kamera már a hatodik olimpiájára készül

Könyv jelent meg a kajakozó legenda pályafutásáról.

A mű címlapja

Forrás: ÉM

Gyorsan kiderült róla, hogy a világ egyik legkiválóbb vezérevezős kajakosa. Jelentős érdeme van abban, hogy a magyar csapathajó hosszú időn át vezető pozíciót foglalt el a világ elitben. A háromszoros olimpiai, világ és ötszörös Európa bajnok kajakozó, Kammerer Zoltán, alias Kamera öt olimpián képviselte hazája színeit.

A zászlót is vitte

Sydneyben és Athénban három aranyérmet lapátolt össze társaival, Pekingben az ötkarikás nyári játékok megnyitóján ő vitte a magyar zászlót, Londonban harmincnégy évesen, új fiúkkal, a dobogó második fokára sztrókolta a hajót.

Pálfalvi Gábor rádiós újságíró, több nagysikerű sporttémájú könyv szerzője, sorrendben hetedik kötetéből az egyik legsikeresebb magyar sportoló bámulatos győzelmekkel és kudarcokkal övezett különleges életútját ismerheti meg az olvasó. A Kamera című kötetben a főszereplő, a világhírű győri versenyző mellett társai, a karrierjét segítő edzők, szövetségi kapitányok, sportvezetők, olimpiai bajnokok, rádió és televízió riporterek, a hazai művészvilág illusztris színészei és zenészei is a kajakos zseniről vallanak. A karácsonyi könyvpiac egyik slágerkötete további érdekessége, hogy előszavát Orbán Viktor miniszterelnök írta.

Harminckét éve

A sportág élő legendája harminckét esztendeje ül a hajóban és rövidesen negyvenkettedik születésnapját ünnepli. Sokszor bejelentette, hogy végleg leteszi a kajak lapátot, de eddig nem tudta megtenni. Ma is a 2020-as nyári ötkarikás játékokra készülő kajak – kenu válogatott keret tagja. Jelenleg az Egyesült Államokban, a Colorado folyó hullámaival viaskodik. Tokió már a hatodik olimpiája lenne...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!