DVTK

2019.12.18. 13:00

Három játékossal tárgyalnak

Ha lesz érkező a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatánál, akkor távozó is lehet.

Berecz Csaba

Ha lesznek érkezők, lehetnek távozók a DVTK-nál

Fotó: Vajda János

A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK csapatánál a játékosok, az edzői stáb, és a mellettünk dolgozó segítő munkatársak hétfőn megkezdték szabadságukat, és ilyenkor, a meccsek nélküli hetekben a várható erősítések foglalkoztatják a drukkereket. Ebben az időszakban Benczés Miklósnak, a DVTK sportigazgatójának az átlagosnál jóval több a tennivalója, hiszen a téli átigazolási időszak hamarosan kezdődik.

Három

– Az erősítési tervek folyamatosan témát szolgáltattak az elmúlt hetekben, a csapat vezetőedzőjével, Feczkó Tamással történt egyeztetések során, úgyhogy nem az év utolsó meccsét követően, vagyis vasárnap találtuk ki, hogy mely posztokon, kikkel szeretnénk erősíteni – mondta Benczés Miklós, aki arra a megjegyzésre, hogy szívesen hallanánk erről bővebben, így felelt: – Posztokról, személyekről nem beszélhetek, annyit azonban elmondhatok, hogy jelenleg 3 játékossal állunk tárgyalásban.

Arra a kérdésre, hogy mik az esélyek azzal kapcsolatban, hogy közülük egy, kettő, vagy akár mind a három ideérjen Diósgyőrbe, a DVTK január 3-i felkészülésének kezdetére, ezt válaszolta a sportigazgató:

– Edző fejjel gondolkodom én is. Azt szeretnénk, ha a felkészülés kezdetére itt lenne minden új labdarúgó. Viszont tudjuk, hogy ezt sok minden befolyásolhatja, ettől függetlenül mindent elkövetünk annak érdekében, arra törekszünk, hogy ez így legyen.

Bővítés helyett erősítés

A DVTK első csapatának keretét jelenleg 25 mezőnyjátékos és 3 kapus alkotja, és kíváncsiak voltunk arra, hogy az esetleges érkezők után bővül-e a keret, vagy tartani kell a jelenlegi létszámot.

– Nem az a cél, hogy a keret létszámát bővítsük, hanem, hogy erősödjön a játékosállomány. Vagyis, ha új játékos érkezik, akkor várható, hogy távozó is lesz – válaszolta Benczés Miklós, akitől azt is megkérdeztük, hogy a mi a jelenleg érvényes átigazolási stratégia a klubnál, hogy csak lejárt szerződésű labdarúgóval tárgyalnak, vagy van pénzügyi keret játékosvásárlásra. – Elsősorban olyan játékosok jöhetnek szóba, akik hamarosan, a hónap végén szabadon igazolhatók lesznek. De olyan labdarúgókkal, pontosabban a menedzsereikkel is kapcsolatban vagyunk, akiknek a közeljövőben, a jövő nyáron jár le a szerződésük.

A DVTK jelenlegi kerete

Kapusok: Bukrán Erik, Danilovic Branislav (szerb, magyar), Antal Botond.

Védők: Tamás Márk, Vági András, Dusan Brkovic (szerb), Szűcs Kornél, Farkas Marcell Polgár Kristóf, Dejan Karan (szerb, magyar), Orosz Marcell, Orosz Donát.

Középpályások: Márkvárt Dávid, Serhii Shestakov (ukrán), Tóth Borisz, Szabó Bence, Tóth Barnabás, Rui Pedro (portugál), Zsolnai Richárd, Joachim Adukor (ghánai), Iszlai Bence.

Támadók: Makrai Gábor, Florent Hasani (koszovói), Bacsa Patrik, Haris Tabakovic (bosnyák, svájci), Mirko Ivanovski (macedón), Prosser Dániel, Korbély Kristóf.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!