Mezőkövesdi KC

2019.12.02. 15:00

Esélyük sem volt a pontszerzésre

A Balatonfüred kézilabdázói simán győztek a szombat este Mezőkövesden tartott mérkőzésen.

Kolodzey Tamás

Kovács Bence hat gólt szerzett

Fotó: Tóth Balázs

Az NB I-es férfi bajnokság 11. fordulója keretében vívott találkozóra sérülések és betegségek miatt csak tizenkét játékost neveztek a hazaiak, így – túl azon, hogy kiváló csapatot fogadtak – eleve nem lehettek vérmes reményeik.

A 20. percig ment

Radnic és Varjú góljaival meglepetésre az MKC kezdett jobban (2–0), majd utóbbi ziccerben belépett, Menyhárt pedig ordító helyzetet hagyott ki. Mojsilov kétszer remekül védett, amikor pedig a vendégek támadtak, Menyhárt őrizte Németh B.-t. Bóka kétszer elfutott (2–4), majd a 10. percben Dávid M. és Szöllősi O. jött a hazaiaknál. Halilbegovic és Jancsó is büntetőt hibázott, 3–6-nál pedig Buday Dániel kért időt. Amikor a 21. percben 7–7 lett, a vendégek mestere rendelte magához játékosait. Radnic kétszer Andót találta el, de Kemény is kihagyta a kihagyhatatlant. A szünet előtti időszakot nagyon megnyomta a Füred és hat góljára csak három hazai válasz érkezett, így a három gólos füredi előny már előre vetítette a sima befejezést.

Nem lett tíz

A folytatásban nagyon gyorsan eldőlt az összecsapás sorsa. Rodriguez jobbról, elfutásból kétszer vette be a kövesdiek hálóját. A 31. és a 39. perc közötti részt 7–2-vel zárták a kiváló erőkből álló Balaton-partiak, akiknél szóhoz jutottak a fiatalok is. Az otthoni lövéseket jól blokkolták a BKSE magas tagjai, közben portást cserélt az MKC, Pásztor I. állt a háló elé. Kettős emberfórjából nem hozott ki semmit a borsodi társaság, amely később üres kapus gólokat is kapott. Könnyen növelte előnyét Csoknyai István csapata és a hajrára már csak az volt a kérdés, hogy a különbség eléri-e a lélektani tízet (48. perc: 15–25). Innentől kezdte felváltva estek a gólok és végül csak kilenc lett a különbség.

A toronymagas esélyes, a nemzetközi porondon is érintett (bár kiesett) Balatonfüred érvényesítette a paparformát, sikere tulajdonképpen egyetlen pillanatra sem forgott veszélyben, és még akkor is biztosan nyert volna, ha nem marad ki tucatnyi otthoni gólhelyzet.

Két hét rohanás

A piros-fehérek ebbe a vereségbe nem fognak belebetegedni: számukra a Budakalász elleni idegenbeli, és a Gyöngyös elleni hazai összecsapás lesz az igazi vizsgaelőadás és ha ezeken a meccseiken pontokat gyűjtenek, akkor nagy lépést tesznek céljuk elérése, a bennmaradás kiharcolása érdekében.

Bajnoki meccseik közé illeszkedik a december 9-i, Telekom Veszprém otthonában sorra kerülő mérkőzésük, amelyre tanulni és gyakorolni mennek, hiszen a hazaiak a kontinens legjobbjai közé tartoznak, míg december 11-én, szerdán szintén Gyöngyösön, a Magyar Kupa 4. fordulója keretében játszanak.


Mezőkövesdi KC – Balatonfüredi KSE 22–31 (10–13)

Mezőkövesd, 500 néző. V,: Bócz, Wiedemann.

Mezőkövesdi KC: Mojsilov – Varjú (4/2), Stankovic (3), Radnic (3), Szöllősi O. (–), KOVÁCS B. (6), Menyhárt (3). Csere: Pásztor I. (kapus), Martins (1), Jancsó (–), Halilbegovic (2), Dávid M. (–). Vezetőedző: Buday Dániel.

Balatonfüredi KSE: ANDÓ – P. Rodriguez (3), Kemény (3), TOPIC (5), Shynkel (–), SZÖLLŐSI B. (4), Bóka (2). Csere: Bősz (kapus), Vajda (1), Varga M. (2), Déber (2), Jimenez (1), Stevanovic (–), Ág (–), MÁTHÉ (6/3), Németh B. (2). Vezetőedző: Csoknyai István.

Kiállítások: 8 (kizárás: Dávid M.), ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 3/3.

Buday Dániel: – Megérdemelten nyert a Balatonfüred. Rossz érzés hazai pályán ilyen különbségű vereséget szenvedni. Sajnos csak tíz mezőnyjátékossal álltunk fel, így a második félidőre elfogytunk, és felőrölt minket az ellenfelünk. Jelenlegi helyzetünkben csak akkor lehetett volna sanszunk, ha tökéletest nyújtunk. Amikor azonban már öttel-hattal elmentek a vendégek, tovább nyílott az olló, sőt megkönnyítettük a a Füred dolgát azzal, hogy tíz ziccert hagytunk ki és két hetest is elhibáztunk. Az viszont lendületet ad nekünk, hogy csak apróbb dolgokat kell a helyükre tenni. Most nagyon meg kell majd nyomnunk a ceruzát, hiszen pénteken fontos meccsünk lesz a Budakalász ellen.

Csoknyai István: – Fegyelmezett és nagy tempójú mérkőzés volt. Más a két csapat célja, mi minél feljebb szeretnénk végezni a táblázaton, a hazaiak pedig bent akarnak maradni. Kapusunk nagyszerűen védett, védőmunkánk végig jó volt, támadásban pedig a fiatalokat is bedobtam a mély vízbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!