Jegesmedvék

2019.12.09. 09:00

A nullából végül két pont lett

A Tipsport Liga 30. fordulójának meccsét a lutriban hozta a DVTK Jegesmedvék gárdája.

Kolodzey Tamás

Vandane (jobbra) is góllal járult hozzá a győzelemhez

Fotó: Ádám János

A miskolciak állandó hiányzói (Beach, Magosi, Ritó) ezt a meccset is kihagyták, a csapatok pedig három–három sorral vették fel a küzdelmet, a plusz néhány fiatal adta.

Részegh kezdte

Kilencven másodperc elteltével addig erőszakoskodtak a szlovákok, amíg Jurikot tiszta helyzetben találta a korong a DVTK bal oldali bedobó köre előtt, lövését Adorjánnak sikerült oldalra csapnia. A 6. percben Hatala messziről célzott, és mivel a miskolci portás előtt senki nem zavarta a ,,vizet„, számára a mentés sem okozott gondot. A 7. percben Jurik csípte el a kallódó korongot, de mielőtt beleállt volna az ütésbe, elnyomták. Később Rogon is helyzetbe került, de kihagyta. A túloldalon előbb Vandane lyukat ütött, majd Vasék csatársora kombinált és cifrázott. A 11. percben Gőz balról szemtelenkedett a kapu elé, fonákkal gurított, a kijövőt pedig Kiss P. tette rá, Kristin viszont résen állt. Aztán Vas adott egyet a korongnak, amely a bal felső irányába húzott, Kristin követte, és belevágott a röppályájába. A 13. percben Adorján ,,bravúrosan” eladta a játékszert a ketrece mögött, de ijedtében piszkálgatott és tisztázott. A 15. percben Részegh emberelőnyből, jobbról, éles szögből betalált (1–0), és következett a meghirdetett jótékonysági akció: százszámra repültek a jégre a gyerekeknek karácsonyra szánt ajándékfigurák. A kicsik percekig szedegették és vagy húsz zsákkal vittek ki. A 16. percben Ross bombája fejen találta Kristint, aki levette sisakját és sok idő kellett ahhoz, amíg összeszedte magát.

Stupka egyenlített

A második szakasz elején egy rossz passz után Urbán a kapuig gyalogolhatott volna, a környéken nem állt diósgyőri, a szlovák csatár azonban megijedt a lehetőségtől és kis tétovázás után szemből csúnyán mellé vágta a játékszert. Néhány támadás emberelőnyös szituációt idézett, a felszabadító harcosok késlekedtek, egy ilyen szituációt Galanisz majdnem meglovagolt. Egy bulit háromszor ismételtek meg St. Pierre kiállítása után a 28. percben Adorján a korcsolyája alá rejtette a jobb sarokra tartó korongot, majd nyolcan alkották a kupacot és kész csoda, hogy nem verekedtek össze. A piros-fehérek mégsem úszták meg, Stupka ugyanis jobbról, közelről behúzott egy lepattanót (1–1). Vojtkó kiküldését követően Vandane bemutatta a meccs mentését, abszolút gólhelyzetben ütőfelszedéssel nyerte meg párharcát. Drtina ütött, kiült, a Maci-előny meg hátrány lett. A DVTK védő harmada előtt eladott koronggal Holovic száguldott kapura és Adorjánt becsapta a keresztvas alá emelt (1–2). Picivel később D. Rodman kaparta ki a ,,gesztenyét„ Harrisonnak, aki jobbról, 3 méterről egyenlített (2–2).

Vandane: 4.2

A 41. percben a Jegesmacik megfeledkeztek Urbanról, aki megköszönte az ajándékot (2–3). Tűzijátékkal válaszoltak a hazaiak, minden volt, csak a találat maradt el. A 47. percben megint jött az egyenlítés: St. Pierre tálalt D. Rodmanhoz, aki a jobb alsóba pattintott (3–3). Az 55. percben megint Stupka jeleskedett, jobbról nem volt nehéz dolga (3–4). A hajrában jött a kapus levitel, és 4.2 másodperccel a vége előtt Vandane egyenlített (4–4). A hosszabbításban három a három ellen folyt a harc, majd jött a szétlövés is. Harrison volt az egyedüli, aki betalált, így 2 pont itthon maradt, 1 elment.


DVTK Jegesmedvék – HC Mikron Nové Zámky 5–4 (1–0, 1–2, 2–2, 0–0) – szétlövéssel

Miskolc, 1075 néző. V.: Konc, Stefik (Beniac, Jobbágy).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Ross, Dudás, Beauvillier (1), Vas (1), Részegh 1 – Láda B., Vandane 1 (1), Harrison 1 (1), St. Pierre (2), D. Rodman 1 (1) – Gőz, Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Kiss P. – Kiss D., Lövei – Rajna (kapus).

Vezetőedző: Marcel Rodman.

HC Mikron Nové Zámky: Kristin – Ordzovensky (1), Hatala (2), Stupka 2 (1), Hruska (1), Pospisil (1) – Fereta (1), Drtina, Rogon, Urban 1, Jurik – Mikus, Hain, Andrisik, Holovic 1, Fábry (1) – Smach, Pavuk, Mikula – Pavlas (kapus).

Vezetőedző: Miroslav Mosnár.

Kiállítások: 12 perc, plusz 10 perc fegyelmi (D. Rodman), plusz végleges fegyelmi (D. Rodman), ill. 6 perc.

Marcel Rodman: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, és csak az utolsó 15 percben mutattuk meg a karakterünket. Ennek köszönhetjük, hogy végül győztünk. A vendégek az egész meccsen jól játszottak, így megérdemelnek egy pontot.

Miroslav Mosnár: – Az első harmadban jól játszottunk, a másodikban pedig jól korcsolyázva kiválóan tartottuk magunkat. A harmadik szakasz úgy alakult, ahogyan, végül az okozta a bajt, hogy a büntetőkből egyet sem tudtunk értékesíteni, így pedig nem is nyerhettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!