Aluinvent-DVTK

2019.12.11. 09:00

A létező legjobb: meccs lesz

Hazai környezetben indulna el egy másik úton a DVTK a soproni nagy vereséget követően.

Berecz Csaba

Új arcot akarnak mutatni

Forrás: ÉM-archívum

A női kosárlabda NB I 9. fordulójából elhalasztott meccsét pótolja be szerdán az Aluinvent-DVTK együttese: a piros-fehérek 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban a sereghajtó, az évadban még nyeretlen PINKK Pécsi 424 gárdáját fogadják. Az összecsapást azért nem november utolsó napján rendezték meg, hogy a Diósgyőrnek több levegője legyen az Európa Kupa csoportkörének hajrájában, a selejtezők utolsó két fordulójában. Most viszont le kell játszani a bajnokit, három nappal a Sopron Basket vendégeként elszenvedett súlyos, 89-52-es vereséget követően.

Ötszáz után ezerrel

Az újabb bajnokit megelőző napon, vagyis kedden „picit” hosszúra nyúlt a diósgyőri kosarasok délelőtti edzése, két és negyed órán át tartott a közös gyakorlás.

– Új arcunkat akarjuk mutatni, és, hogy ez tetsző legyen, dolgoznunk kell ezerrel, ha eddig csak ötszázzal ment a munka – reagált Cziczás László arra a felvetésünkre, hogy két óránál tovább eddig nem tartottak a tréningek, majd amikor arról érdeklődtünk, hogy mindez a soproni meccsel függ-e össze, így felelt: – Így van. Ráébredtünk, hogy ettől is többet kell dolgoznunk, és egy másik utat kell választanunk, hogy visszataláljunk régi önmagunkhoz. Nem az eddigi edzésekre, meccsekre kell nemet mondanunk, hanem mindannyiunknak túl kell tennie magát azon, hogy milyen csapások értek minket. Sajnos, a Sopron elleni mérkőzésen csúcsosodott ki az, hogy a sérülések, és az ezek miatt kihagyott foglalkozások milyen károkat tudnak okozni. Ezen a téren annyi rossz történt velünk 3-4 hónap alatt, ami egy átlagos csapatnál két év alatt sem fordul elő, de túl kell tennünk magunkat ezen, és mindenkinek elsősorban magára kell figyelnie. Arra, hogy ha egy játékostársra valami miatt esetleg nem számíthatunk, akkor még jobban, még többre van szükség az edzéseken, és persze a meccseken is.

Sok összetevő

Megkérdeztük a diósgyőri szakvezetőt, hogy a Sopron meccs után voltak-e „lelki gyakorlatok”, csoportos- és négyszemközti beszélgetések.

– Kielemeztük a Sopron elleni bajnokit, átbeszéltük a hibákat, hogy kinek mit kell változtatnia. Egy ilyen vereségnek sok összetevője van, és nem mentegetni akarom magunkat, de az biztos, hogy nem tett jót nekünk, hogy egy héttel korábban a bajnoki címvédő elvesztette idei bajnoki veretlenségét, a Pécs otthonában. Ez ugyanis extra jó hozzáállást eredményezett a részükről, ellenünk, és miközben élvezték a hazai pálya minden előnyét, mi szépen belegyalogoltunk a késbe. Amit aztán meg is forgattak bennünk, mert sebezhetőek voltunk, mert nem volt bennünk elég élet ahhoz, hogy ne szenvedjünk jelentős vérveszteséget – mondta Cziczás László. – A meccs után nem kerestünk bűnbakokat, én változatlanul maximálisan bízok a játékosokban, a csapatban, tudom, hogy többre vagyunk képesek, és hogy ebből a helyzetből fel fogunk tudni állni.

A létező legjobb

Arra a felvetésünkre, hogy jó-e az, hogy hétközi meccset kell játszaniuk egy ilyen vereség után, vagy jobb lenne még egy kicsit nyalogatni a sebeket, így válaszolt az Aluinvent-DVTK szakvezetője:

– A létező legjobb, hogy most kell játszanunk a PINKK ellen. Nem lebecsülve az ellenfelet, de nem lehet kérdés a győzelem, és egy siker segítheti a felkészülést a hét legfontosabb eseményre, a PEAC-Pécs elleni, vasárnapi, idegenbeli bajnokira.


EK-meccs Barcikán?

Lapunk értesülése szerint az Aluinvent-DVTK jövő heti Európa Kupa meccsét, a görög Olympiacos elleni hazai találkozót, nem a miskolci városi sportcsarnokban, de még csak nem is Miskolcon játssza le a diósgyőri gárda. Ugyanis a találkozó hivatalos játéknapján, december 19-én céges rendezvényt tartanak a sportcsarnokban, és hiába kérte ellenfelét a DVTK, hogy játsszanak itt egy nappal korábban, vagyis szerdán, a görögök nem mentek ebben bele, mert ezen a hét végén nekik is bajnokijuk van, és szeretnének minél több időt fordítani a Diósgyőr elleni felkészülésre. Felvetődött, hogy a meccset esetleg az Egyetemi Körcsarnokban rendezze meg a DVTK, de a nemzetközi szövetség előírásainak ahogy a többi miskolci csarnok, így ez a létesítmény sem felel meg. Az egyetemi csarnok elsősorban azért, mert nem parketta, hanem műanyag a padlóborítás. Miskolcon kívül, mint lehetséges meccs helyszín, a tiszaújvárosi sportcentrum merült fel, de onnan is foglalt jelzés érkezett vissza a diósgyőri kosarasokhoz, viszont úgy tűnik, hogy Kazincbarcikán van nyitottság arra, hogy a jövő héten csütörtökön a Don Bosco Sportközpont otthon adjon a női kosárlabda Európa Kupa egyenes kieséses szakasza, 1. fordulójának első mérkőzésének.


A női NB I állása

1. Sopron Basket 10 9 1 822-582 19

2. NKE-FCSM Csata 10 8 2 816-750 18

3. AKSC Szekszárd 10 7 3 784-635 17

4. Uni Győr Mély-Út 10 6 4 789-698 16

5. Aluinvent-DVTK 9 6 3 705-637 15

6. TFSE-MTK 10 5 5 779-771 15

7. Zalaegerszegi TE NKK 10 5 5 760-762 15

8. PEAC-Pécs 10 5 5 750-734 15

9. VBW CEKK Cegléd 10 4 6 687-771 14

10. Vasas Akadémia 10 3 7 724-802 13

11. ELTE BEAC Újbuda 10 1 9 607-837 11

12. PINKK-Pécsi 424 9 – 9 549-793 9

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!