Miskolc Steelers

2019.11.26. 11:00

Új alelnök a korábbi HFL-bajnoknál

A Miskolc Steelers amerikaifutball csapata a megadott határidőig jelezte indulási szándékát.

Molnár István

Folytatják HFL-szereplésüket

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Vajda János

Megújult elnökséggel vág neki a következő érának a Miskolc Steelers Amerikai Futball és Szabadidő Sport Egyesület – közölte lapunkkal a sportszervezet.

Változások

Amint az ismert, Nádi Gyula alelnök hónapokkal ezelőtt váratlanul elhunyt, így emiatt szükség volt arra, hogy a vezetésben változások legyenek. A napokban megtartott ülésen eldőlt, hogy Páll Sándor elnök mellett Kiss Krisztina vállalkozó-ügyvezető lett az alelnök, illetve Aggod Péter játékos-edző a jövőben már szakosztályvezetőként is tevékenykedik a Steelersnél. Az elnökség további tagjai: Varga-Nyisták Mária titkár, Imricskó Péter, Balogh Attila. A rövidtávú tervek szerint az alelnökök számát még növelni szeretnék az „acélosoknál”. Az elnökség a módosításokon felül azt is meghatározta, hogy elsődleges cél a következő évi HFL-ben szereplés, azaz a legutóbbi évek sikerkorszakának méltó folytatása. De cél továbbra is az utánpótlás-nevelés, újabb korosztályok bevonásával.

Öt plusz egy

A következő, 2020-as bajnokságokra már lezárult a nevezési határidő, és a 1-szeres bajnok, 2-szeres ezüstérmes Miskolc Steelers kinyilvánította, ott kíván lenni a jövő tavaszi startnál. Rajtuk kívül a Budapest Cowbells, a Budapest Wolves, a Fehérvár Enthroners, és a Győr Sharks jelezte hivatalosan indulási szándékát a szövetség felé, míg az előző szezonban a HFL-ben szerepelt (és ott második helyen végzett) ukrán bajnok Kijev Capitals-szal még zajlik az egyeztetés, de a fővárosiak úgy nyilatkoztak, ezúttal is szívesen részt vennének a sorozatban. A divízió I-be (másodosztály) kilenc klub adta be a nevezését, míg megyénk másik csapata, a Miskolc Renegades a harmadik vonalra, a divízió II-re küldte el a jelentkezését (itt tizenkét csapat indul majd el).

Az elmúlt öt év HFL-döntői

2015 (X. Hungarian Bowl): Bratislava Monarchs – Budapest Wolves 55-34

2016 (XI. Hungarian Bowl): Miskolc Steelers – Budapest Cowbells 19-16

2017 (XII. Hungarian Bowl): Budapest Cowbells – Miskolc Steelers 14-10

2018 (XIII. Hungarian Bowl): Budapest Wolves – Miskolc Steelers 34-30

2019 (XIV. Hungarian Bowl): Fehérvár Enthroners – Kijev Capitals 14-12

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!