hegyikerékpár

2019.10.10. 14:30

Üveghuta-kupa: Bükkszentkeresztre tekernek

A hegyikerékpáros időfutam versenyt október 13-án 10 órától rendezi a Kis-Galya Közhasznú SE.

Vadregényes helyeken hajtanak majd

Forrás: ÉM

A Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt közötti vasárnapi, az országúti és hegyi kerékpárosokat egyaránt nyeregbe szólító 5,3 km-es hegyi időfutamverseny iránt ebben az évben is nagy az érdeklődés.

Újdonság is lesz

Érdekességet jelent a Baráti párosok kategória, melyben nincs korcsoport megkötés. Újdonságként kínálják a szervezők a Családi párosok kategóriáját, melyben egy gyerek (2006-ban és előtte született) és egy szülő, vagy nagyszülő nevezhet. A családi kategóriában igazolt (licences) versenyzők nem indulhatnak.

Helyszíni nevezés a verseny napján, Bükkszentlászlón, a rajt területén 8.30–10.30 között a fennmaradó, vagy visszamondott helyekre. Az első versenyző Bükkszentlászlón 10 órakor rajtol, akit félpercenkénti indítással, a nevezési sorrendben folyamatosan követnek a többiek. Becsatolt kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után.

Útvonalzárás

A célt Bükkszentkereszt határában, a kőkeresztnél jelölik ki. Az eredményhirdetést Bükkszentkereszten, a Privát fogadó és étterem parkolójában tartják, ahol minden távját befejező versenyző emblémázott üvegpoharat kap, valamint rajtszám felmutatása ellenében átveheti a támogatók ajándékát. A korcsoport győztesek kupa és tárgyjutalom, a 2–3. helyezettek érem és tárgyjutalom díjazásban részesülnek. Az útvonalat 9.30-tól lezárják a forgalom elől. Ez vonatkozik a visszaguruló kerékpárosokra és a versenyzők kísérőire is. Az utolsó induló célba érkezése után oldják fel az útlezárást.

Bővebb információ: www.kisgalya.hu, Sikter Zsuzsanna főszervező (30/206-3602).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!