Aluinvent-DVTK

2019.10.28. 08:00

Tartalékos felállásban sem volt kérdés

Az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabda csapata szombaton idegenben lépett pályára.

Molnár István

Biztosan győztek a diósgyőriek Budapesten

Forrás: MKOSZ

Cyesha Goree és Ziomara Morrison nélkül érkezett Pasarétre a DVTK, vagyis ezúttal csak két légiós volt a vendégek keretében: az Egyesült Államokból nemrég visszatért Walker-Kimbrough, illetve a délszláv Skoric. A vendégek azonban még így is esélyesebbek voltak a győzelemre, mint a hazai együttes.

Szorgoskodó vendégek

Az összecsapás első kosarát Tóth O. szerezte, nem sokkal később a miskolciak részéről Pusztai talált be a hazaiak gyűrűjébe. Az idei első magyar bajnokiját játszó Walker-Kimbrough is jól célzott, így 4-10-nél időt kellett kérnie a fővárosiak szakvezetőjének. A házigazdánál Frasernek voltak jó megmozdulásai, a 7-10-es állásról Zele mozdította el a Diósgyőrt. Az egykori DVTK-s, Vukov nem rontott büntetőket, azonban ezen a ponton, 9-12-nél leblokkolt a fővárosi alakulat, eközben Skoricék szorgoskodtak, így az első negyed után tíz ponttal vezetett a Diósgyőr.

A második felvonás elején is Vukov jeleskedett, azonban Zele, valamint Kiss A. kosarával maradt a különbség a két gárda között. Fraser továbbra is tartotta a formáját, így fel is jött 19-25-re a pályaválasztó. Mindkét csapat igyekezett iramot diktálni, egy-egy szép hazai akciót követően azonban a diósgyőriek mindig találtak üres embert a palánk alatt. Nem működött jól a Vasas védekezése, ezért inkább az történt a pályán, amit a DVTK gondolt (24-35). A félidőig hátralévő időben sem tudott lényegesen változtatni játékán a piros-kék gárda, így aztán Cziczás László együttese biztos vezetéssel mehetett pihenni.

Remekül támadásban

A harmadik negyedet Murray pontjai indították, a piros-fehérektől Walker-Kimbrough-tól jött a válasz. Amikor Skoric elhelyezett egy duplát a Vasas gyűrűjében, kezdett a megnyugtatóbbnál is megnyugtatóbb lenni az előny (31-52). A házigazda nem találta az ellenszerét a diósgyőri védekezésnek, támadásban pedig remekül teljesítettek Cziczás László lányai (37-60). Zeléék még egy picit fokozni is tudták a tempót, és az sem zavarta meg őket, hogy a budapestiek védekezést váltottak. Mindezt megmutatkozott az eredményen, hiszen a DVTK már majdnem harminc ponttal vezetett, nagyon magabiztosan hozva ezt negyedet.

Az utolsó etapra kérdés nem maradt a győztes kilétét illetően, pusztán az, hogy fel tud-e valamelyest zárkózni ellenfelére a Vasas. A válasz: nem igazán. Maradt húsz pont környékén a két csapat, továbbra is az elvárt módon kosaraztak a vendégek (51-74). Kiss A. büntetői ,,ültek„, ám aztán a fiatal center összeszedte ötödik hibáját, így a 36. percben elveszítette aznapi egyetlen igazi palánk alatti emberét a Diósgyőr. Még az is belefért, hogy Medgyessy és Walker-Kimbrough több pihenőt kapott a szokásosnál… A látogatók az egész meccsen magabiztosan játszottak, így biztosan gyűjtötték be az újabb sikert, és az ezért járó pontokat.

Jegyzőkönyv: Vasas Akadémia – Aluinvent-DVTK 62–87 (9–19, 20–24, 12–25, 21–19)

Budapest, 100 néző. V.: Praksch, Nyilas, Major.

Vasas Akadémia: Murray (3), Böröndy V. (9/3), Tóth O. (2), Karlócai (–), FRASER (21/3). Csere: Hizsnyik (–), VUKOV (18/9), Szerencsés (–), Heljic (5), Szmailbegovic (–), Madár E. (4), Madár K. (–). Vezetőedző: Földi Attila.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (–), WALKER-KIMBROUGH (17), PUSZTAI P. (16), SKORIC (14), KISS A. (14). Csere: Katona Sz. (2), ZELE (13/3), Szűcs R. (4), Kányási (7/3). Vezetőedző: Cziczás László.

Kipontozódott: Kiss A. (36.).

Földi Attila: – Nehéz bármit is mondani, totális katasztrófa volt amit műveltünk. Szégyellem magam az egész csapat nevében, hiszen értékelhetetlen a mai teljesítményünk. Próbáltam figyelmeztetni a csapatomat arról, hogy ez a DVTK a két hiányzó légiós nélkül is egy nagyon erős csapat. Valószínűleg az én hibám, hogy ezt nem sikerült eléggé sulykolnom ezt a csapatomnak, de nem fogok ilyen hibákat elkövetni a közeljövőben.

Cziczás László: – Nagyon örülök a győzelemnek. Nem várt nagy különbségű sikert arattunk, annak tükrében, hogy két centerünk is hiányzott. Mégpedig egy olyan csarnokban, ahol sok csapat szenvedni fog és páran el is vérezhetnek majd itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!