Megyei II

2019.10.15. 14:30

Olyan, mint a Fradi–Újpest

Eddig valamennyi mérkőzésén győztesen hagyta el a pályát a Sárospataki TC csapata.

Molnár István

Beimli Zsolt

Forrás: STC

Mind a tíz eddig lejátszott összecsapását megnyerte a Sárospataki TC gárdája a megyei II. osztály Keleti csoportjában. A Beimli Zsolt edző által irányított Bodrog-parti alakulat – amely az előző évadban az 5. helyen zárt – így a bajnoki cím első számú várományosa, hiszen a második pozícióban lévő Tokajt már kilenc ponttal előzi meg.

Az utánpótlás miatt is

– A tabellára tekintve azért eszembe jut a tavalyi bajnokság, amelyben hat fordulót követően szintén az élen álltunk, és a második helyen mentünk téli pihenőre. A tavaszunk azonban sajnos nem sikerült túl jól... – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Beimli Zsolt, aki annak idején 1984-től 2006-ig játszott az STC felnőtt csapatában, és most, szakvezetőként 2017 óta immár harmadik alkalommal ül a klub kispadján. – Örültem annak, hogy idén nyáron tudtunk pár játékost igazolni, igaz, be kell vallani, nem célirányosan, hiszen akik érkeztek, azoknak a magánélete alakult úgy, hogy nálunk folytatják pályafutásukat. Nem indultunk konkrét céllal, de azt meghatározzuk, hogy szerepeljünk a lehető legjobban. Tehát nincs kimondva, de azért szeretnék feljebb lépni egy lépcsőt, nem csupán a nagycsapat miatt, hanem azért is, hogy az utánpótlásban lévő gyerekeink magasabb osztályban futballozhassanak, gyűjthessenek tapasztalatot. Itt azt is hozzá szeretném tenni, hogy utánpótlásért felelős kordinátorunk, U16-os edzőnk, Zsófi József nagyon keményen dolgozik, hogy a befektetett munka beérjen, és elsősorban hozzá köthető az is, hogy az elmúlt években kiváló lett a kapcsolat az STC, valamint a SUSI között, ami fontos a helyi utánpótlás szempontjából.

A védelem és az átlag

Ezt követően Beimli Zsolt visszatért a felnőttek szereplésére.

– Azért vezetünk, mert egy hihetetlenül klassz közösség jött össze, és ez jó érzéssel tölt el. Nem azért vagyunk elsők, mert ennyi, meg annyi pénzünk van, hanem mert a morál kiváló – szögezte le a patakiak trénere, majd szakmai szempontból folytatta. – Évek óta szerettem volna, hogy Váradi István hozzánk igazoljon, most el tudott jönni Karcsáról. Ő játékban rengeteget tesz hozzá, hol irányító középpályást, hol csatárt játszik, egy pozitív személyiség, és váratlan egyéni megoldásokra képes. Annak is örültem, hogy visszajött Kerékgyártó Csaba, aki átlagon felüli védekező középpályás. A kombinatív játékban jók vagyunk, úgy érzem, és a védelmünk is tud hozni egy jó átlagot. Ezen a szinten ügyesek a fiúk, akik szeretnek Patakon focizni, jól érzik itt magukat. Igazából a sorsolásra sem panaszkodhatunk, és még hozzá kell tenni azt is, hogy a srácok annál jobban spanolják magukat, minél erősebb ellenféllel találkozunk. Egy példa: a Tokaj elleni meccsen ellenfelünk szerzett vezetést, de tudtam, hogy a csapat fel fog pörögni. Így is lett, fordítottunk 2-1-re, aztán volt egy olyan tíz percünk, amikor kaphattunk volna négy gólt is. De túléltük ezt a szakaszt, és egy csodálatos második félidőt produkáltunk.

Kétélű a veretlenség

Az STC sporttelepen az elmúlt években több fejlesztés is történt: rekortán pálya kialakítás, épület felújítás, nagy műfüves pálya építés...

– Öröm kimenni a sportpályára, hiszen ,,él„ az egész, jönnek-mennek az emberek, köztük olyanok, akik a rekortán pálya miatt kezdtek el futni. A futballra is maximálisan adottak a feltételek – nyilatkozta Beimli Zsolt, akitől azt is megkérdeztük: nem lehet-e olyan hatása a tíz győzelemnek a csapatra, hogy a játékosok elbízzák magukat... – Ez mindig kétélű... Az elbizakodás benne van a fociban, sikerek után, de igyekszem mindent megtenni azért, hogy a szükséges figyelem meglegyen az adott mérkőzésen, a legutóbbi, Taktaharkány elleni meccset is kissé nehézzé tettük magunknak. A hétvégén, szombaton a szomszédban, Sátoraljaújhelyen játszunk, itt, nekünk ez egy olyan meccs, mint nagyban egy Fradi–Újpest. Ezért egészen biztos, hogy senkit sem kell majd motiválni. Az én kérésem mindig az: koncentráljanak, figyeljenek arra a srácok, hogy a mérkőzést megelőző éjszakát hogyan töltik, és melyik objektumban. Azt vallom, hogy a sportban ne szórja el az ember a szerencséjét, mert az nehezen fog visszatalálni hozzá.

A patakiak egyébként a 2015/2016-os bajnokság végén búcsúztak a megyei I-től, amikor is a 14. helyen végeztek.


Az eddigi győzelmek

1. forduló: STC – Mezőzombor 3-1 (2-0)

2. forduló: Tiszaladány – STC 2-6 (0-2)

3. forduló: STC – Szerencs 2-0 (0-0)

4. forduló: Pálháza – STC 0-2 (0-2)

5. forduló: STC – Pácin 3-1 (1-1)

6. forduló: STC – Abaújszántó 2-1 (1-0)

7. forduló: Megyaszó – STC 2-5 (1-2)

8. forduló: STC – Tokaj 5-1 (2-1)

9. forduló: Telkibánya – STC 2-6 (0-2)

10. forduló: STC – Taktaharkány 6-1 (4-0)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!