Jegesmedvék

2019.10.14. 15:00

Nulla háromról most nem ment

A 12. forduló találkozóját itthon játszotta a DVTK Tipsport-ligás hokicsapata és kikapott.

Kolodzey Tamás

A jegesmedvék (fehérben) pont nélkül maradtak a hazai pályán

Fotó: Ádám János

A kora délutáni kezdés és a televíziós közvetítés nem csapolta meg a nézőszámot, szinte ugyanannyian voltak a lelátókon, mint az esti meccsek idején a jégkorong Tipsport Liga keretében megrendezett DVTK Jegesmedvék – HK Dukla Trencin meccsen.

Erre nem számítottak

Harminc másodperc alatt két egészséges lövést engedtek el távolról a hazaiak, mindkettőnek Tomek állta az útját. A 2. percben Beauvillier berepült a hálóba, elvitte az egész szerkezetet és mivel felakadt a korcsolyája, alig tudott kikászálódni a ketrecből. A trencsényieknek a korongfelvitel sem ment, ráadásul a 4. percben emberhátrányba kerültek, de ezalatt a Macik nem mutattak semmit. A 7. percben Tomek ütötte ki nagy igyekezetében a ketrecet és mindjárt szerelőt kellett behívni. A piros-fehérek többször leszorították ellenfelüket, és egyenlő létszám mellett sokszor célozhattak a kék vonalról. Másfél percig kettős előnybe került a HK csapata. A 10. percben McCormack balról lőtt, a korong Rajnáról a jobb kapuvasra perdült, majd Alderson közvetlen lecsapott rá, és közelről a kapuba gurított (0-1). Közvetlenül utána, már négy az öt ellen növelte előnyét a Trencsény, ekkor a második sor képviseletében Lapsánsky másolta le társa húzását, ugyancsak centiméterekről tette a be a játékszert (0-2). Leültek a Jegesmedvék, domináltak az északi szomszédok. A 18. percben három diósgyőri is meglódult, Beauvillier az átadás helyett jobbról a lövést választotta, és rosszul járt. Kevéssel az első harmad vége előtt következett a harmadik matt: Alderson és Mikyska ügyesen adogatott, ennek végén pedig az utóbbi emelt a kapu bal oldalába (0-3).

D. Rodman és Vas

A középső szakaszra Rajnát Adorjánra cserélte Marcel Rodman. A 25. percben Tomek mentett nagyot az ütőjével, és jött az újabb miskolci kiállítás, Harrison akadályozásért volt kénytelen leülni. A 26. percben percben Mikyska lövése kijött Adorjánról, Sojcik pedig beleszúrt a korongba, amely a portás mögé vágódott (0-4). Négy létszámfölényéből hármat kihasznált a vendégsereg, ez kiváló mutató.

 

A 27. percben D. Rodman jobbról megkeverte Tomeket és elegánsan helyezett a jobb sarokba (1-4). A 30. perc páros kiállítást hozott: Beach és Svec összeveszett, egymásnak esett, a felforrósodott idegeiket a hűvös kispadon hűthették le. Hat mezőnyjátékos volt a jégen a HK-nál, következett a csapatbüntetés, majd McCormack is vétkezett, a kettős előnyből pedig Vas jobbról, tenyeressel szúrta ki a jobb sarkot (2-4). Tomek behúzott egyet D. Rodmannak, de megúszta, a közönség persze fütyülve ítélkezett.

Lábon lőtték

Az utolsó húsz perc elején Mikyska botjával szájon vágta Beach-ot, aztán Svec nem tudta góllal zárni szólóját, Adorján ugyanis zárta a szöget. A Macik sokszor azért kerültek szorult helyzetbe, mert rosszul passzoltak, ezt a luxust még emberelőnyben is többször elkövették. Minden azon múlt, hogy melyik gárda szerzi a következő gólt. A borsodiak vezetőedzője Stefiknél reklamált, az egyik vonalbíró meg a pálya jegén képződött lyukat foldozta be. Az 50. percben esélyhez jutott a DVTK (Bartovic ült a büntetőpadon), a szépítéshez többször is csak centiméterek hiányoztak. A piros-fehérek hajtottak, de a holtponton nem tudtak átlendülni. Konc vonalbírót lábon találta egy korong, ezért percekig állt a játék. A hajrában időt kértek a miskolciak, majd kapus levitettel próbálkoztak, de elcserélték magukat és ezzel elment a meccsük. Az átütőerő nélküli Macik ezen az esten nem érdemeltek pontot.


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – HK Dukla Trencin 2-4 (0-3, 2-1, 0-0)

Miskolc, 1045 néző. V.: Stefik, Vyleta (J. Konc, Soltés).

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Ross, Dudás (1), Beach, Vas 1, Részegh – Láda B., Vandane (1), D. Rodman 1, Harrison (1), Magosi – Szirányi, Kiss D. (1) Beauvillier, Galanisz, Ritó – Gőz, Farkas M., Vojtkó, Lövei, Kiss P. – Adorján (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

HK Dukla Trencin: Valent – McCormack (1), Rajnoha, Alderson 1 (1), Mikyska 1 (2), Sojcik 1 – Sládok, Stach (1), Coughler (1), Sádecky, Lapsansky 1 – Stacha, Kajinek, Svec, Radjenovic, Bartovic – Duzek, Chromiak, Ferényi, Dzugan, Luhovy – Valent (kapus). Vezetőedző: Jan Pardavy.

Kiállítások: 20 perc+10 perc fegyelmi (Beauvillier), ill. 17 perc+10 perc fegyelmi (Sládok).

Marcel Rodman: – Megbeszéltük, hogy ezúttal jól kell kezdenünk, nem úgy, mint legutóbb, Érsekújvárott. Ellenfelünk azonban az első fórját kihasználta, aztán mi szenvedtünk egészen a negyedik gólig. Utána helyenként rátaláltunk a játékunkra, de a harmadik harmadban jöttek a kiállítások, amelyek visszavetettek minket. A Trencsény jól játszott, mi pedig nem.

Jan Pardavy: – Jobban kezdett a DVTK és sok helyzetet alakított ki. Aztán jött a vezető gólunk, majd a második is, ennek következtében végig lendületben maradtunk. Nagyon fontos három pontot szereztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!