Jegesmedvék

2019.10.31. 12:00

Jól muzsikáltak a Macik légiósai Liptószentmiklóson

Szerda esti találkozójukat vendégként vívták a piros-fehérek, akik sorozatban negyedszer nyertek.

Kolodzey Tamás

A Macik gólt sem kaptak

Forrás: ÉM-archívum

A jégkorong Tipsport Liga 18. mérkőzésére huszonegy játékossal vonult fel a DVTK, a napokban igazolt csatár, a kanadai Martin St. Pierre még nem volt keretben. A kapu elé ezúttal Adorjánt állította mestere.

Simán ment

A 4. percben Listiak feltartásért kapta a meccs első kisbüntetését, ezt túléltek a hazaiak, majd nem sokkal később Miskolczi buktatott, így szintén kiültették, emiatt a vendégek kapuja előtt folyt az adogatás. Ezt a krízist a piros-fehérek túlélték különösebb szenvedés nélkül, aztán mindkét alakulat igyekezett a másikra erőltetni akaratát. Jött Mezovsky akadályozása, így az első harmad feléig már három kiállítás történt. Utóbbit megúszta a szlovák társaság, de ahogy kiegészültek, 10 másodperc múlva gólt kaptak: Beauvillier átadását Ross távolról bombázta a hálóba (0–1). Az első harmad 5–3-as lövési aránya szerény célzási kedvről, ugyanakkor a védelmek hatékonyságáról árulkodott, a Macik vezetése pedig a papírformát igazolta.

A középső szakasz percekig a fogáskeresésről szólt: a csapatok gyorsan átrohantak a semleges harmadon, és igyekeztek minél több időt tölteni a támadóterületen, a korongot pedig megpróbálták ziccerig járatni. A 26. percben Beach sportszerűtlen viselkedésért 10 perc fegyelmit kapott, ez azonban nem járt mínuszlétszámmal. A 27. percben ismét a légiósok je­leskedtek: D. Rodman átadását Harrison középről, pár méterről pofozta a hálóba (0–2), így máris érett a diósgyőriek sikere. A 31. percben hat mezőnyjátékos volt a jégen a borsodiak képviseletében, a csapatbüntetést viszont ismét könnyen átvészelték Ládáék. A hazaiak a szürkeségükkel „tűntek” ki, a második dudaszó előtt pedig már a pontok sorsa is eldőlt. Ross hozta kihagyhatatlan helyzetbe Vast, aki jobbról bevágta együttese harmadik találatát (0–3).

Minőségi különbség

A 41. perc végén már érett a kiütés: Ross megint gólpasszt adott, és Beauvillier közelről élt a lehetőséggel (0–4). Pár másodperc múlva Beauvillier ismételt (0–5), utána meg Votjkó és Magosi kétpercese is belefért a „büdzsébe”. Szembetűnő volt a minőségi különbség a két gárda között, és az utolsó húsz perc kérdése egyedül az volt, hogy az MHk képes-e a becsületgólra. Nem sokkal később kiderült, hogy Szirányiék nullára hozták a meccset, és ez idegenben még akkor is bravúr, ha a sereghajtót lépték le.

Folytatás: pénteken 17 órától a HK Poprad–DVTK Jegesmedvék mérkőzéssel.

Jegyzőkönyv: MHk 32 Liptovsky Mikulás–DVTK Jegesmedvék 0–5 (0–1, 0–2, 0–2)

Liptószentmiklós, 1002 néző. V.: Valach, Orolin (Rojik, Krajcik)

MHk 32 Liptovsky Mikulás: Bátory – Droppa, Petran, Kriska, Tamási, Sukel – Kurali, Nemec, Macik, Listiak, Vybiral – Roman, Mezovsky, Michalik, Uhrik, Piatka – Haluska, Smutny, Rudolf Huna, Osko, Richard Huna – Romancik (kapus). Vezetőedző: Anton Tomko

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Ross 1 (2), Vojtkó, Miskolczi, Vas 1, Részegh – Láda B., Vandane, D. Rodman (2), Harrison 1, Beauvillier 2 (1) – Szirányi, Gőz, Beach, Galanisz, Magosi – Kiss D., Farkas M., Lövei, Kiss P. – Rajna (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman

Kiállítások: 6, ill. 10 perc+10 perc fegyelmi (Beach)

Anton Tomko: – Nem tudtunk lépést tartani a miskolciak hatékonyságával. Próbálkoztunk becsülettel, többet lőttünk kapura, mint az ellenfelünk, de ez nem párosult eredményességgel. Adorján jól védett a DVTK-ban, ráadásul ellenfelünk csatárai hatékonyak voltak, nálunk pedig semmi nem működött.

Marcel Rodman: – Az első harmaddal nem voltam elégedett, kevés igazán nagy helyzetet alakítottunk ki. A meccs felétől abban a tempóban kezdtünk játszani, ahogyan kellett volna az elejétől. Utána pedig magabiztosan hokiztunk, szép gólokat lőttünk és sima győzelmet arattunk. Gratulálok Adorján kapusteljesítményéhez, hiszen nem kapott gólt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!