MKC

2019.10.07. 16:30

Huszonegy, de nem nyerőszám

A várakozásnak megfelelő nagy különbséggel verte a Bajnokok Ligája-szereplő a vendégét.

Kolodzey Tamás

Nagy volt a különbség a szegediek javára

Forrás: Pick Szeged

Az NB I.-es férfibajnokság 5. fordulóját jutalomjátékként könyvelték el a mezőkövesdiek. Európa egyik legjobb csapata ellen szerepelni ugyanis – ezt napokig hangsúlyozták – az eredménytől függetlenül öröm és megtiszteltetés. A vendég borsodiak természetesen nem is voltak egy súlycsoportban a kiváló szegediekkel, akik a soron következő nagy feladataik előtt edzőmérkőzésnek tekintették az összecsapást. A papírformát igazolva kiütéssel nyerték a felhozó meccset, hiszen csodák a kézilabdában sem történnek.

Egyre jobban elhúztak

A 10. percben már 7–1 volt az állás, a MOL-Pick gárdája ugyanis minden támadását góllal fejezte be. Az MKC tagjai tisztelték ellenfelüket, megilletődötten játszottak, gyorsan összeszedtek két kiállítást, mesterük pedig időkéréssel próbálta meg kizökkenteni a szalámisokat. Halilbegovic azért vállalkozó kedvében volt, gyakran próbálkozott átlövéssel, csapata pedig összeszedte magát (14. perc: 9–5). Néhány támadást kivédekeztek a vendégek, és a 21. percben elért Kovács-találattal egészen jól tartották magukat (11–6). Ezután a piros-fehérek folyamatosan emberhátrányban küzdöttek (Dávid M., Szöllősi és Stankovic kapott kétperces büntetést), ebből pedig gyorsan „megtollasodtak” az otthoniak (16–6). Nem ment a támadójáték, Radnicék lecövekeltek hatnál, naggyá tették Alilovicot, védekezéskor pedig nem bírtak a vendéglátók kulcsembereivel.

A fiatalok jeleskedtek

A szünet után Menyhárt, majd Varjú talált be szélről (32. perc: 19–8). Nagy M., a csereként beállt hálóőr egymás után fogta a célzásokat, a 39. percben pedig Buday Dániel újra tanácskozási szünetet kért, és ezt a 44. percben 28–13-nál ismét megtette. A Szeged akkor talált a kapuba, amikor csak akart (51. percben: 34–15). A hajrában húsz fölé jutottak a Pastor-fiúk (57. perc: 38–16). Ekkor fellelkesültek a fürdővárosi fiatalok (Sárosi és Gulácsi szerzett remek gólokat), aztán Szöllősi harmadik kiállítását szedte össze, ezért kizárták. A végeredményt a tehetséges Sárosi állította be, majd a dudaszó után a siker vagy a kudarc arányán egyik oldalon sem töprengtek a felek. A nézők megtapsolták a sportolókat, akik eltérő célokért küzdenek.

Jegyzőkönyv: Mol-Pick Szeged – Mezőkövesdi KC 40–19 (19–6)

Szeged, 1500 néző. V.: Medve, Südi.

Mol-Pick Szeged: Alilovic – Sostaric (14/4), Kasparek (8), J. Canellas (1), Bánhidi (2), Zsitnyikov (2), Sigurmannsson (5/2). Csere: Nagy M. (kapus), Bodó (2), Bombac (–), Gaber (1), Henigman (3), Maqueda (2). Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Mezőkövesdi KC: Pásztor I. – Varjú (2), Stankovic (3), Horváth L. (2/1), Szöllősi (–), Halilbegovic (3), Kovács B. (2). Csere: Mojsilov (kapus), Dávid M. (1), Radnic (1), Sárosi (2), Menyhárt (2), Jancsó (–), Gulácsi (1). Vezetőedző: Buday Dániel.

Kiállítások: 16 perc a vendégeknél.

Hétméteresek: 6/6, ill. 1/1.

Juan Carlos Pastor: – Örvendetes, hogy az elmúlt hónapokban sérüléssel bajlódók közül Sostaric és Sigurmannsson egyaránt jó és eredményes játékkal tért vissza. Ugyanakkor sajnálatos, hogy a fiatalok közül Rosta M. betegség, Bajus pedig sérülése miatt maradt távol. Fontos két hét előtt állunk, és megnyugtató, hogy a keret valamennyi tagjára számíthatunk.

Buday Dániel: – A mérkőző felek között meglévő óriási tudásbeli különbség a várakozásnak megfelelően a különbségben realizálódott. Kis csapat vagyunk: a mi életünkben örömteli esemény, hogy fiataljaink közül Sárosi és Gulácsi jó játékkal hálálta meg a bizalmat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!