Spartan Race

2019.10.11. 14:00

Barcikán jártak a spártaiak

Idén a leghosszabb pályát is elhozta Barcikára a népszerű akadályfutó-verseny.

Tajthy Ákos

A Spartan Race első napján

Fotó: Kolorline

Két év után tért vissza a Kazincbarcikára október 5-én és 6-án a Spartan Race, a világ egyik legnépszerűbb innovatív akadályversenye.

Fotó: Kolorline

A megmérettetésnek ezúttal is a Csónakázó-tó környékén alakították ki a versenyközpontját, a versenyzőket innen indították, és ide is érkeztek vissza. A program szombaton a leghosszabb és legnehezebb útvonallal rendelkező Beast-futamokkal kezdődött, melyet a Beast Elit versenyzői kezdtek, majd az Age Group és az Open-futamok következtek.

Többféle táv

Idén is megrendezték a Kids-­versenyeket, ahol a gyermekek próbálhatták ki tudásukat egy rövidebb pályán, melyet kisebb akadályok tarkítottak. A különleges sportversenyt tovább színesítette a Special Kids-futam is, melyen a mozgássérült és a szellemileg sérült gyerekek mutathatták meg, mire képesek.

Fotó: Kolorline

Végül délután ötkor a Hurricane Heat versenyzői is elstartoltak, ők tizenkét órán keresztül egy csapatként küzdöttek. Az estét Lotfi Begi koncertje zárta.

Vasárnap legelőször a legnépszerűbb sprintverseny Elit férfi- és női szakasza startolt el, majd az Age Group és az Open-futamok versenyzői is rajthoz álltak. A gyerekfutamok is folytatódtak: ők ezen a napon is délben indultak el korosztályok szerint.

Fotó: Kolorline

A Spartan Race idei kazincbarcikai programjait a Charity Sprint-futamok zárták. Sisak Zsófia versenyigazgató elmondta, a jótékonysági verseny fő célja az volt, hogy minél több embert bevonjon a sportba, valamint segítsék azokat, akiknek bizonyos egészségügyi vagy egyéb problémák miatt nincs lehetőségük erre.

Jótékony sport

– Éppen ezért minden helyszínen szervezünk jótékonysági futamot, ahol a nevezési díjakból olyan helyi embereket, intézményeket támogatnak, akiknek szükségük van rá – tette hozzá.

Fotó: Kolorline

Ezen a versenyen a rajt­zónába mindenki fehér pólóban állt be, és a célban egy különleges medált is kaptak a befutók. A jótékonysági futamot megelőzően adták át a szervezők a nevezési díjakból befolyt közel hárommillió forintot István Zsoltnak, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatójának, amit a Kincsem Napközinek ajánlottak fel.

– A felajánlott összegnek köszönhetően a Kincsem napközisei különleges élményprogramokon vehetnek majd részt, és új, fejlesztőszoftverekkel ellátott IT-eszközöket kaphatnak. Emellett az intézmény kisebb felújítási munkálatait is elvégezhetik – hangsúlyozta az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!