Megye II.

2019.10.08. 12:30

Bajnokságot akarnak nyerni

Továbbra is jól szerepel a Sajóvámosi Sport Klub Egyesület focicsapata.

Kolodzey Tamás

Jól szerepelnek a sajóvámosiak

Forrás: ÉM

Fotó:

A labdarúgó megyei II. osztály Északi csoport 9. fordulója keretében a vámosiak 7-0-ra nyertek a szikszóiak ellen, így változatlanul a dobogó harmadik fokán állnak.

Mindenki örülne

– Már tavaly is jól szerepeltünk, és csak rosszabb gólkülönbséggel kerültünk a negyedik helyre – reagált az elmúlt hét végi kiütéses sikerükre Takács Gábor, a Sajóvámosi Sport Klub Egyesület elnöke. – Csapatunkat egyben tartottuk, sőt erősödtünk, három játékost igazoltunk. Jelenleg tizennyolcas kerettel dolgozunk: tízen helyiek, ők nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy jó szellemű gárda alakuljon ki nálunk. A Szikszó FC-t könnyen elintéztük, nagy különbség volt a két együttes között. Most a harmadik helyen állunk, három ponttal követjük az Aszalót és kettővel az Alsózsolcát. Tóth Barnabás személyében igazi „vezérbika” az edzőnk, akire hallgatnak a fiúk és mennek utána. A rajt előtt azt mondtuk, hogy megpróbáljuk megnyerni bajnokságot, aztán ha ez a tervünk valóra válik, majd eldöntjük, vállaljuk-e a megyei első vonalat. Az aranyéremnek természetesen mindenki örülne, de hol van még a tavasz, csak március-áprilisra dől el, hogy mi lesz a vágyainkból. Nincs különösebb panaszunk: a tárgyi feltételeink jónak mondhatók, és anyagi gondok sem gyötörnek minket. A faluban mögöttünk áll egy majd’ ötven személyes társaság, melynek tagjai a pénzügyi támogatástól kezdve a társadalmi munkán át a vendéglátásig szinte minden téren segítséget nyújtanak nekünk.

Fejlesztenek

A sajóvámosiak nem ülnek ölbe tett kézzel: pályáztak automata öntöző berendezésre, lelátóra, kispadokra, és az MLSZ-nél kedvező elbírálásban részesültek, már csak a TAO-keretüket kell feltölteniük ahhoz, hogy a kivitelezést a jövő év nyáráig megvalósítsák.

– Mintegy húsz millió forintot kellene lehívnunk, ennyi lenne a fejlesztés teljes bekerülési költsége – folytatta Takács Gábor.

– Haladni akarunk a korral, és a jövőre is gondolunk. A fejtörést nem is ez okozza nálunk, hanem az, hogy ritkán tarthatunk edzést, mert a játékosaink dolgoznak, vagy tanulnak, azaz elfoglaltak. A szakmai előre lépéshez ezt a problémát kell majd megoldanunk annak érdekében, hogy tartsuk a lépést az aszalóiakkal, az alsózsolcaiakkal, a borsodnádasdiakkal, és akkor még nem is beszéltem a szívós parasznyaiakról, továbbá a sajószentpéteriekről. Most egyébként Szirmabesenyőre utazunk, utána fogadjuk a Rudabányát, aztán rangadó vár ránk Aszalón és ennek a sorozatnak a végére kiderül, hogy versenyben maradunk-e.

Egy elit, két kettes, három hármas

– Ebben a csoportban úgy hat-hét erősebb gárda van, a középmezőnybeliek még megütik a megyei kettes szintet, az alsóház tagjai azonban már nem – mondta Tóth Barnabás, a sajóvámosiak edzője. Csapatunk rutinosnak számít, jó elegye az idősebb és a fiatalabb generációnak, mert egyik részüket a huszonötösök csoportja adja, a másikat pedig a harmincötösök. Mivel néhány összecsapáson hatalmas különbségű eredmények születtek, nekem szilárd magánvéleményem van arról, hogy ezt miként lehetne elkerülni. Az egy csoportos megyei I. osztály mögé a jelenlegi hárommal szemben csak két megyei II-es csoport kellene, és létre kellene hozni a három csoportos, egyaránt tizenhatos mezőnyű harmadik vonalat. Ennek segítségével egyenlítődne ki a mezőny, és találkoznának a megközelítőleg azonos képességű alakulatok. Tudom, hogy ez nem tartozik rám, a beosztások elkészítése az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának hatásköre, én csak hallattam a hangomat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!