Megyei II

2019.10.03. 13:30

Amatőrként vállalták, amit profik sem

A hét végén két bajnoki meccset is játszott a taktaharkányi labdarúgó csapat.

Molnár István

Fazekas Péter

Szombaton, a megyei II. osztály Keleti csoportjának 8. fordulójában Pálházán 3-3-as döntetlent játszott a Taktaharkány SE futballcsapata. A harkányiak ezzel azonban még nem fejezték be a hét végi ,,munkájukat„, ugyanis másnap is pályára léptek, vasárnap hazai környezetben fogadták a Garadna-Talentum SC-t, amelyet 8-0-ra vertek meg. Ezen összecsapást a 3. fordulóra írták ki, ám akkor elhalasztották, szintén mostanra.

Nem készültek rá

Augusztusban különben azért nem tartották meg a harkányiak Garadna elleni kilencven percét, mert náluk, az egyik egyesületi taguknak éppen esküvője volt.

– Emiatt kértük azt, hogy később kerüljön sor erre a találkozóra – mondta lapunknak Fazekas Péter, a taktaharkányiak játékos-edzője. – Mi akár hétköznap is vállaltuk volna a meccset, a pótlást, viszont a garadnaiaktól, akikkel meg kellett egyeznünk az új időpontban, azt a választ kaptuk, hogy nekik nem jó másik nap, csupán ez. Egyrészt azért, mert Kenézlő visszalépése miatt ekkor szabadnaposak, másrészt azért, mert hétköznap nehézségekbe ütközik az, hogy összeszedjék a csapatot. Megértettük az indokokat, így nem maradt más választásunk, minthogy bevállaljuk a két mérkőzést.

Arra, hogy mi volt a csapat reakciója, ezeket válaszolta a harkányiak sportszakembere:

– A csapat nagy része örült, hiszen fiatalok alkotják a keretet – közölte Fazekas Péter. – Igazából semmilyen plusz rákészülést nem csináltunk, ugyanúgy kettőt edzettünk ellőtte, mint normál esetben, kedden, valamint pénteken. Nekem okozott kisebb fejtörést, szervezésben, hogy miként legyen, hiszen az ifjúsági csapatot is vezetem.

Még egyszer nem

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy szombat után hányan tudtak vasárnap is pályára lépni, illetve hogy mennyire okozott nagy megterhelést a szombati összecsapás.

Száznyolcvan percet tudtak le a hét végén a harkányiak

– Igazából a két nap közti keret között csak két fő különbség volt – osztotta meg mindezen információt Fazekas Péter. – Szerencsére megfelelő létszámban tudtunk kiállni itt is, ott is, illetve igyekeztünk frissíteni is közben, hiszen szombaton ötöt cseréltünk, vasárnap pedig négyet. A pálházai találkozó után azt kértem a játékosoktól, hogy ha lehet, pihenjenek este, ne szórakozzanak, vagy ha mégis, akkor azt mértékkel tegyék. A vasárnapi találkozásunkkor megkérdeztem, van-e valakinek valamilyen gondja-baja, fáradtság, egyéb, de hála istennek senki sem jelzett semmilyen problémát. Vasárnap, a lefújás után láttam az arcokon, hogy azért mindenki kiadta magából, ami benne volt, de ez a fáradtság nem volt nagyobb, mint ellenfelünk fáradtsága. Távol áll tőlem, hogy bárkit, bármelyik csapatot is megbántsam, de ha nagyobb iramú lett volna a Garadna elleni csata, akkor lehet, hogy belebukunk ebbe a vállalásba... Így azt mondom, szerencsénk volt, a két mérkőzésen szereztünk négy pontot, ami ritkaság egy hétvégén, de lehet, hogy még egyszer nem vállalnánk ilyet.

Azt is hozzáfűztük, hogy profi élvonalbeli bajnokságban, bő kerettel rendelkező klub nem játszik két meccset egy hét végén, s ha még nemzetközi kupás is, akkor csütörtök után általában csak vasárnap lép gyepre.

– Ez valóban így van, de párhuzamot vonni köztünk, és egy profi csapat között, nem szabad – jelentette ki Fazekas Péter.


A célról

Azt is megkérdeztük a játékos-edzőtől, hogy mi a céljuk a bajnokságban?

– Tavaly a 10. helyen zártuk a bajnokságot, most az a tervünk, hogy lépjünk egy picikét előrébb, végezzünk majd az első kilencben. Úgy gondoljuk, ez egy teljesen reális elvárás, amivel mindenki elégedett lenne nálunk – hangsúlyozta Fazekas Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!