Aluinvent-DVTK

2019.10.21. 14:00

A kiváló második negyed elég volt

Idegenben játszott szombaton az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

Molnár István

Kosárlabda. A női kosárlabda NB I 5. fordulójában idegenbe, Zalaegerszegre szólította a sorsolás a diósgyőri csapatot a hét végén. A dunántúli kék-fehéreknél három ismerős arc is volt a kezdő ötösben, hiszen Nagy D., Burkholder és Horti is kosárlabdázott korábban Miskolcon.

Nagyon jól dolgoztak

A családias hangulatban kezdődő összecsapáson Kovács G. egy pontos távoli kísérlettel indította a meccset, azok után, hogy a találkozó első támadásának első kísérletét Skoric elhibázta. 1:45 perc után 8-2 volt a házigazdának, akik ezzel jelezték, hogy szeretnék meglepni az erősebbnek tűnő DVTK-t. A piros-fehéreknél Goree vette fel a leghamarabb a ritmust, és Morrison beindulásával 11-9-re zárkóztak fel. Boonstra, valamint Kányási már ekkor beléphetett a játéktérre, edzőik jóvoltából, aztán Nagy D. mutatott be egy szép betörést. 14-14-nél viszont már egál volt az állás, ehhez éppen Kányási triplája szükségeltetett. Szűcs R. jó palánk alatti befutása, és dobása után Morrison segítette a labdát a gyűrűbe, 16-16-ról Goree mozdította el az övéit, ám Boonstra pontosan büntetőzött. 22-22-nél, 9 mp-vel a negyed vége előtt még a Diósgyőr indulhatott, de nem lett sikeres az akció befejezése.

A második felvonásban, 58 másodpercet követően Hayes kiválóan engedett el egy hármast, a válasz Medgyessytől érkezett, amit ZTE időkérés követett. Lepattanókban ekkor kicsivel jobb volt a hazai csapat (10-8), viszont eladott labdákban is (8-3). Skoric és Pusztai ezen pillanatokban öt egységet szorgoskodott az Aluinventnek (25-29), akikhez csatlakozott Medgyessy, Pusztai, illetve Kiss A., így mínusz tíznél megint össze kellett hívnia együttesét Molnár Józsefnek (25-35). Néhány vendégdrukker hangja törte meg a csendet, abszolút elkapta a fonalat a Diósgyőr, és még jött Pusztai trojkája (27-40). Ebben a negyedben jól dolgoztak a látogatók, minden téren (30-45), így már a félidőben azt gondolhatták, ha így folytatják, nem lesz, lehet, különösebb problémájuk (34-51).

Felzárkózó hazaiak

A harmadik játékrészben az első perc is lassan haladt, játékmegszakításokkal, nem éppen a legjobban kivitelezett dobásokkal. Ezen a hazaiak tudtak változtatni elsőként, azonban a palánk alatt nem bírtak Morrisonnal. 37-57-nél alakult ki a 20 pontos vendég vezetés, kellett valamit lépnie a hazai szakvezetőnek, aki időt kért. Egyáltalán nem látszódott a Zetén, hogy lenne benne annyi, hogy akár csak izgalmasabbá is tegye a meccset, a vendégek megvalósították a maguk által elképzelt játékot, ettől függetlenül Cziczás Lászlóról nem lehetett volna megmintázni a nyugodtság szobrát. Neki volt igaza, mert a 27. perc végén feljött az Egerszeg 48-61-re, lankadt a látogatók figyelme. 55-67-nél kellett a kis pihenő a DVTK-nak, a a negyedből hátralévő 39,9 mp alatt még Medgyessy hintett egy hármast, Nagy D. pedig egy duplát (57-70), így ezt a felvonást hozta a már-már eltemetett házigazda.

A befejező negyedben 59-72-nél kissé befékeztek a felek, a 33. percben újfent a zalaiak kértek tanácsadási szünetet. Egyik gyenge kísérletet követte az újabb, amibe persze a védekezés is belejátszott. Hayes két büntetője ,,lökte át„ a ZTE-t a hatvanon, és ő hozta tízre, 63-73-ra is csapatát. Elkezdődött a mérkőzés utolsó négy perce is, Medgyessyék tartották a még megnyugtató előnyt (65-80). Sőt! Már lejöhetett a parkettről Morrison, a mezőny legjobbja, a kérdés csupán az volt, hogy mi lesz a konkrét végeredmény. A Diósgyőr ugyan elveszítette a második félidőt, de ezúttal egy klasszis tíz perc elég volt a győzelemhez.


Jegyzőkönyv

Zalaegerszegi TE NKK – Aluinvent-DVTK 72-84 (22-22, 12-29, 23-19, 15-14)

Zalaegerszeg, 150 néző. V.: Győrffy, Csabai-Kaskötő, Nepp.

Zalaegerszegi TE NKK: NAGY D. (18/3), Burkholder (12/9), Kovács G. (5/3), HAYES (19/3), Horti (10). Csere: Boonstra (6), Delic (2), Preisinger (-), Kuttor (-). Vezetőedző: Molnár József.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (7/3), Pusztai (7/3), Skoric (7/3), GOREE (16/3), MORRISON (25/6). Csere: Kányási (5/3), SZŰCS R. (11/3), Zele (2), Kiss A. (4). Vezetőedző: Cziczás László.

Molnár József: – Az első negyed kiegyenlített játékot hozott. A következő tíz percben viszont jelentős előnyre tettek szert a vendégek. A második félidei harcos játékunk már kevés volt a győzelem megszerzéséhez.

Cziczás László: – Nagyon fontos győzelem ez számunkra, nem sok csapat fog itt nyerni. Büszke vagyok játékosaimra, bárki szállt be a játékba, komoly teljesítményt tett bele a közösbe, így sikerünk teljes mértékben megérdemelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!