Triatlon

2019.09.12. 08:30

Vaslady lett az első a szerencsi vasemberen

Mintegy hatvanan – közöttük az óvodáskorosztálytól a felnőttekig – neveztek az idei, XI. Szerencsi Triatlonra, a helyi szinten Vasember címmel is emlegetett sportversenyre.

Serfőző László

A szerencsi Vaslady: Juhász Kamilla

Fotó: Serfőző László

Az eseményen ott volt Koncz Ferenc ország­gyűlési képviselő, aki mint fővédnök, százezer forinttal támogatta a programot.

Számos korosztály és díj

A vasárnapi megmérettetésen Nyiri Tibor polgármester mondott köszöntőt, majd Kiss Attila, az esemény főszervezője ismertette a szabályokat. A versenyzők a városi uszodában kezdték az erőpróbát, majd folytatták kerékpározással és futással.

A különböző korcsoportok számára kiírt verseny nevezési díját – mint bevételt – a Kulcsár Anita Alapítvány kapta meg, ezt Ráczné Váradi Éva, a kuratórium elnöke köszönte meg a versenyzőknek, illetve a szervezőknek. Megjegyezte, az összeget a város legsikeresebb diáksportolói között osztják szét.

Az eredményhirdetésen számos díjat adtak át. A legnehezebb, Vasember csoportban a szerencsi gyökerekkel rendelkező Juhász Kamilla érte el a legjobb eredményt, mintegy másfél perc előnnyel végzett az „erősebb nem” képviselői előtt. A férfiak közül Széki Csaba állhatott a dobogó legfelső fokára, második lett Lendvai Gergely, míg a bronzéremnek Erdélyi Gábor örülhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!