MVLC

2019.09.19. 09:30

Továbbra is százszázalékosak

Szezonbéli harmadik bajnoki meccsét játszotta szerdán a PannErgy-MVLC férfi vízilabdacsapata.

Újabb győzelmet aratott a miskolci csapat

Fotó: Ádám János

Egy korábban elmaradt aktust pótoltak be a kezdés előtt: Hercsik István MVLC-klubelnök emlékplakettet adott át a közelmúltban, Grúziában U17-es Európa-bajnoki bronzérmet szerzett hazai pólósnak, Vismeg Zsombornak. A miskolci csapat szerda este a dr. Kemény Dénes Városi Sport­uszodában azt a Szegedet fogadta, amely egyéves kitérő után a nyáron jutott vissza az ob I.-be.

Vezetés, majd egál

Kimaradt helyzetekkel indult a mérkőzés első negyede, 2:15 perc után Nagy Á. nagy lóbát követően a kapu jobb oldalába lőtt (1–0). Nem váratott sokára az egyenlítés, Foskolos révén (1–1), majd előnyben Manzi vette vissza a vezetést (2–1). Megúszásnál Stojanovicra nem jutott senki (3–1), a sötét sapkás vendégeknél Blanknak sült el a keze, fórban (3–2). Az egykori miskolci, Somlai pontosan nézte ki a jobb felsőt (3–3), jól tartotta magát a Szeged. Vadovics Molnár D. feje fölé lőtt egy büntetőt (4–3), aztán nem sokkal később szép „háromszögelést” Stojanovic zárt le góllal (5–3).

A második játékrészben Misic fordult be centerben védővel a nyakán és talált be (6–3), majd poszttársa, Bedő „csinált” kiállítást, de pontatlanok voltak a többiek. Molnár D. védett nagyot, Csomának nem kellett, mert Farkas K. fölé bombázott. Banicevic lőtt kapufát, Foskolos meg gyorsan kihasználta a következő csongrádi előnyt (6–4). Manzi is kihasznált egy ilyen játékhelyzetet (7–4), Nagy Á. pedig újra óriási találatot szerzett (8–4). A házigazda kontrollálta az összecsapást, de azért túlkombináltak egy előnyös szituációt. A negyed utolsó percében Bedő is feliratkozott a gólszerzők közé (9–4), de Boros is (9–5).

A közönség tapsa

A harmadik menet első említésre méltó eseménye Szedmák tiszta leszerelése volt, míg Stojanovic a bal szélről szépen lőtt a szegedi hálóba (10–5). Egy előnnyel nem éltek a Tisza-partiak, akik támadásban keveset mutattak, azonban Stojanovic többet (11–5). Foskolos szépen bombázott a bal alsó sarokba (11–6), Nagy Á. kiválóan védekezett vele hátul, egy az egyben. Vadovics találata is élményszámba ment (12–6), ám Foskolos újra megmutatta tudását (12–7). Egy fórt a végletekig, Banicevicre kijátszottak a házigazdák (13–7), a közönség tapsára rászolgált Nagy Á. egy „ficakos” góllal (14–7). Csoma is hozzátette a magáét a meccshez, aztán az utolsó szünetben átadta a helyét Mizseinek.

A befejező játékrészben Misic mozgatta meg ismét magát (15–7), a vendégek kapusa nem sokkal ezután kétszer is a helyén volt. Hazai támadás szabálytalanságon halt el, a Szeged nem tudta kihasználni a másik oldalon. Boros érte el a következő szegedi gólt (15–8), míg Stojanovic célzása már nem volt megfelelő. Jól védekeztek Vismeg B.-ék, még hátrányban is. Már csak bő két és fél perc volt a mérkőzésből, mikor Bedőnél fújtak támadóhibát, a másik kapunál Mizsei volt résen. Mizsei röviddel később ziccert hárított, Misic meg újfent megvillantotta centerképességeit (16–8). A PannErgy-MVLC zsinórban harmadik alapszakaszbeli meccsét is megnyerte, így továbbra is százszázalékos csoportjában az ob I.-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!