Mezőkövesd Zsóry FC

2019.09.01. 10:30

Már nem veretlen a Mezőkövesd

A Paks 2-0-ra nyert az eddig százszázalékos Mezőkövesd vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

Kikapott a Kövesd, először a szezonban

Forrás: mezokovesdzsory.hu

Fotó: Huszár Márk

Az OTP Bank Liga ötödik fordulójában szakadt meg a 2019/2020-as szezon mezőkövesdi veretlenségi sorozata, a látottak alapján, meglehetősen fájó módon. A kövesdiek négy siker után most veszítettek először, míg a Tolna megyeieknek ez az idei szezonban az első idegenbeli győzelmük.

OTP Bank Liga, 5. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC 0-2 (0-1)

Mezőkövesd, 2362 néző, v: Pintér

gólszerző: Hahn (22., 50., az elsőt tizenegyesből)

sárga lap: Berecz (57.), Katanec (64.), illetve Osváth (30.), Fejes (44.), Bartha (56.), Böde (91.)

Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Pillár, Katanec, Vadnai (Vajda, 81.) – Pekár (Molnár, 56.), Karnyicki, Berecz, Cseri – Zivzivadze (Takács T., 56.), Nagy D.

Paks: Holczer – Osváth, Gévay, Fejes, Szabó – Könyves, Papp, Bartha (Fejős, 91.), Balogh (Remili, 83.) – Hahn (Windecker, 71.), Böde

Kuttor Attila: – Nagyon érdekes mérkőzés volt abból a szempontból, hogy az első félidőben azt gondolom, a szezon legjobb játékrészét produkáltuk, aminek sajnos gólokban nem jelentkezett az eredménye. Egy tizenegyes szituációból az ellenfél szerzett vezetést. Fordulás után már nem voltunk ennyire hatékonyak, a második bekapott gól után a felállt védelmet nehezen tudtuk feltörni. Ezután is voltak ugyan még lehetőségeink, de akkor már közel sem annyi, mint az első negyvenöt percben. Ez egy ilyen találkozó volt, szerintem, hogyha reggelig játszunk, akkor sem lőttünk volna gólt, ennek ellenére ma is megtettünk mindent azért, hogy eredményesek legyünk.

Tomiszlav Szivics: – A Mezőkövesd egy nagyon jó csapat, sok nagyon jó játékossal, nem véletlenül várta négy győzelemmel a mai napot. Mi elemeztük őket, és azt beszéltük meg, hogy nem fogunk meghalni a szépségben, hanem olyan taktikát választunk, amivel eredményesek tudunk lenni. Eddig nagyon sok kihagyott helyzetünk volt, de nem ma, ugyanis ezen a napon száz százalékosak voltunk az ellenfél kapuja előtt. Összességében gratulálok a csapatomnak, mert fontos három pontot szereztünk, a Mezőkövesdnek pedig nagyon sok sikert kívánok a továbbiakban!

Az első félidőben a hazaiak voltak aktívabbak, mégis paksi vezetéssel vonulhattak el a szünetre a felek. Hiába a kövesdiek hét kapura lövése, a vendégek egyetlen próbálkozásból a félidő derekán előnybe kerültek, igaz, némi könnyebbséget jelentett számukra, hogy tizenegyesből adódott lehetőségük bevenni a hazai kaput.

Fordulás után nem sokáig vesztegették az időt a Tolna megyeiek, Hahn öt perc elteltével ezúttal akcióból, fejjel is eredményes volt, így a Paks előnye kétgólosra nőtt. A vendégek a folytatásban is sikerrel tartották távol kapujuktól a kettős cserével felfrissített riválist, és összességében megérdemelten vitték el a három pontot Mezőkövesdről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!