Öttusa, Laser run

2019.09.07. 11:30

Guzi Blanka laser runban világbajnok

A miskolci Swimming Pentathlon Club versenyzői három vb-aranyat szereztek.

TZ

Guzi Blanka két aranyérmet szerzett tegnap

A budapesti Kincsem Parkban a 63. öttusa- és a 3. laser run világbajnokságon pénteken délelőtt az utóbbi verseny női, leány résztvevői vették át terepet. Az egyre népszerűbbé váló sportág legjobbjai, mintegy 30 ország közel 600 versenyzője mérette meg magát a budapesti világeseményen, ahol kora reggeltől korosztályonként indították a versenyzőket.

A laser run vb-n remekül szerepeltek a miskolci Swimming Pentathlon Club versenyzői. Az U13-as korosztályban Haraszin Linda a legjobb magyarként egyéniben a 4. lett, de aranyérmet vehetett át Magyarország csapatának tagjaként. Ebben a korosztályban Kozma Laura a 8. helyen ért célba. Az U15-ösök versenyében Kozma Réka a 9. helyen zárt, csapatban viszont ezüstérmes lett.

A legjobb

A legjobb eredményt a már felnőtt világbajnokságon indult, de még junior korú Guzi Blanka érte el, aki a felnőtt győztesnél is jobb idővel nyert korosztályában, megvédve ezzel tavalyi világbajnoki címét. A Guzi Blanka, Eszes Noémi, Kállai-Simóka Nóra összetételű csapat is világbajnok lett, így a miskolciak kitűnőségének két alkalommal is szólt a magyar Himnusz. Ugyanebben a korosztályban Szabó Alexa a 14. helyen zárt.

– Eredetileg nem terveztem ebben a számban az indulást. Miután nem kerültem be a döntőbe, a felnőtt világbajnoki mezőnyben, öttusában tegnap délután határoztam el, hogy rajthoz állok. Nem vagyok igazán elégedett az időeredményemmel, de sikerült a címvédés, és most ez a lényeg. Kellett ez a siker, hogy „helyre billenjek”. Vasárnap még vár rám az öttusa mix váltó, ahol vélhetően Kardos Bencével állunk majd rajthoz – hallottuk a junior világbajnoktól.

Öttusában

A magyarok közül Kovács Sarolta szerepelt a legjobban a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság női döntőjében, a 36 fős mezőnyben a 13. lett. A további két magyar közöl Alekszejev Tamara a 25., Gulyás Michelle a 27. helyen végzett a pénteki fináléban. Ez a három egyéni teljesítmény csapatban az 5. helyet jelentette Magyarország számára.

Az egyéni versenyt a fehérorosz Volha Silkina nyerte, az olasz Elena Micheli és a brit Kate French állhatott fel mellé. Csapatban Fehéroroszország, Nagy-Britannia és Németország volt a dobogósok sorrendje.

A férfiaknál a magyarok közül az ötödik Marosi Ádámnak sikerült a legjobban a vívás. A fináléba jutott 36 versenyző pénteken lépett pástra, majd szombaton következik számukra a program további része a Kincsem Parkban kialakított öttusa­arénában, melyben a lelátóról, egy helyről végigkövethető az úszás, a bónuszvívás, a lovaglás és a kombinált szám. A nyitányon Marosi 21 ellenfelét győzte le, és 14-től kapott ki, ezzel az 5. helyen végzett. Kasza Róbert 19/16-os eredménnyel jött le a pástról és lett 13. az első szám után. Ugyanennyit vívott Demeter Bence. Regős Gergelynek erős volt a felnőtt világbajnoki mezőny, 10/25-ös eredményével a 36. helyről várhatja a mai folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!