Mezőkövesd Zsóry FC

2019.09.02. 12:30

Az ötödikben először bukott a Mezőkövesd

Elveszítette veretlenségét, így már nem százszázalékos a fürdővárosiak labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Berecz (a labdával) a paksi játékosok gyűrűjébe

Fotó: Bódi Krisztián

Az első négy fordulóban gyűjtött 12 pont a hazaiak számára tiszteletet parancsolt, és sokan a kezdés előtt úgy vélték, hogy a kitűnő formában lévő borsodiak újabb diadalukkal erősítik meg helyüket az élbolyban, persze olyanok is akadtak, akik – a fák nem nőnek az égig alapon – óva intették a sárga-kékeket az NB I. szombati, ötödik fordulója előtt. A vendéglátó alakulat összeállítása csupán egy helyen változott a múlt hét óta: Nesterov helyére, a védelem tengelyébe visszakerült Pillár. A játékosok jól jártak az esti kezdéssel, így ugyanis megszabadultak az elviselhetetlen hőségtől, és már kellemes időben vonulhattak ki a szokás szerint remekül előkészített pályára. Gyorsan kirajzolódtak a hadrendek: mindkét társaság a 4–4–2-t választotta.

Nem érezték a bajt

A hazaiak úgy kezdtek, ahogyan szoktak. Gyorsan járatták a labdát, igyekeztek lövésekkel tekintélyt szerezni maguknak. Sorrendben Pekár, Vadnai és Cseri célzott is, de az irányzékkal baj volt. Aktívabbak voltak, többet kezdeményeztek az otthoniak, akiknek a játékából csak a gól hiányzott.

Fotó: Bódi Krisztián

Azt szinte senki nem érezte, hogy a jogosan megadott büntető bajt okozhat, hiszen a kövesdiek korábban Kaposvárott is hátrányból fordítottak, és ezúttal sem zökkentek ki megszokott kerékvágásukból. A 32. percben Nagy D. távolról a felső lécre bombázott, kevéssel a szünet előtt pedig Cseri lábában maradt az egyenlítés: a középpályás jobbról a jobb sarkot nézte ki magának, és csak pár centimétert tévedett. A Paks azt csinálta, amit idegenben, ráadásul előnyben kell. Hátul rombolt, középen igyekezett megszállni a pályát, elöl pedig abban bízott, hogy az a Böde, aki korábban, még ferencvárosiként sok borsot tört a „matyók” orra alá, ezúttal is megvillan.

Jól romboltak

A szünetben egyesek fogadásokat kötöttek arra, hogy Kuttor Attila – mivel alakulata hátrányban van – kettős cserével nyit, de ez nem így történt, bár csak tíz percet várt, és a legjobbnak tűnő kártyáit vette elő. Zivzivadzénak nem ment, felőrlődött a túlerővel vívott harcában, leváltása joggal történt meg, a helyére beküldött Takács T.-vel magasított is a hazai tréner, aki nyilván a fejesek adta alkalmakat is figyelembe vette az egykori debreceni és diósgyőri támadó frontba küldésével. Pekár is szürkébb volt a szokottól, őt a váratlan húzásokra képes és gólerős Molnár G. váltotta – az pedig csak utólag derült ki, hogy a két új fecske sem csinált nyarat.

Fotó: Bódi Krisztián

A paksiak a számukra létező legjobb időben érték el második találatukat, mellyel egyből a meccs esélyesévé léptek elő. Az atomvárosiak innentől kezdve semmit nem kockáztattak, megszállták saját térfelüket, romboltak, de ezt nyilván abban a tudatban tették, hogy szemük sarkából azért figyelték a kontralehetőségeket. A mezőkövesdiek ugyan lelkesen küzdöttek, de képtelenek voltak feltörni a zöldek védelmét. Azt sem írhatjuk, hogy sok helyzetet dolgoztak ki, mert ilyeneket nem jegyezhettünk fel. Talán másképpen alakult volna a találkozó, ha a 67. percben elengedett Berecz-lövés bemegy, de Holczer résen állt.

Teher nélkül

Az idő múlásával Vadnaiék mintha beletörődtek volna a sorsukba, abba, hogy saját környezetükben pont nélkül maradnak, mert úgy tűnt, hogy már maguk sem hisznek a szépítésben. A belőtt labdákat vagy a lecsorgókat kivágták, ha kellett, ész nélkül átrúgták a túlsó térfélre, a homokóra pedig pergett tovább, ennek vége pedig az lett, hogy a Paksi FC nagy meglepetésre diadalmaskodott. Pedig Böde, a tank semmit nem mutatott, de helyette az éktársa, Hahn tette a dolgát, szemben a kövesdiekkel, náluk ugyanis most nem akadt extra egyéni teljesítmény. Innentől kezdve már nem kell majd azzal szembesülnie a kisváros csapatának, hogy éppen az aktuális ellenfele akarja megfosztani a hibátlantól, és ettől a tehertől megszabadulva javíthatnak Szappanosék az elkövetkezendő fordulókban.


Jegyzőkönyv: Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC 0–2 (0–1)

Mezőkövesd, 2362 néző. V.: Pintér (Király K., Lémon – Karakó, Kulcsár K.).

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (5) – Eperjesi (5), Pillár (5), Katanec (5), Vadnai (5) – Cseri (5), Karnyicki (5), Berecz Zs. (5), Pekár (4) – Zivzivadze (4), Nagy D. (5). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Paksi FC: Holczer (5) – Osváth (6), Fejes (6), Gévay (6), Szabó J. (6) – Könyves (6), Papp K. (6), Balogh B. (6), Bartha (6) – Böde (5), Hahn (7). Vezetőedző: Tomislav Sivic.

Csere: Pekár helyett Molnár G. (5), az 55., Zivzivadze helyett Takács T. (4) az 56., Hahn helyett Windecker (–) a 71., Vadnai helyett Vajda S. (–) a 81., Balogh B. helyett Remili (–) a 83., Bartha helyett Fejős (–) a 91. percben.

Sárga lap: Osváth a 28., Fejes a 45., Berecz Zs. az 58., Katanec a 64., Böde a 92. percben.

Gólszerző: Hahn (0–1) a 22., Hahn (11-esből, 0–2) az 50. percben.

Kuttor Attila: – Nagyon érdekes mérkőzés volt abból a szempontból, hogy az első félidőben, azt gondolom, a szezon legjobb játékrészét produkáltuk, ennek viszont gólokban nem jelentkezett az eredménye. Ráadásul egy 11-es szituációból az ellenfelünk szerzett vezetést. A szünet után már nem voltunk ennyire hatékonyak, a második bekapott gól után a felállt védelmet pedig nem vagy csak nehezen tudtuk feltörni. Voltak ugyan még lehetőségeink, de akkor már közel sem annyi, mint az első negyvenöt percben. Ez egy ilyen találkozó volt, ahogyan szoktuk mondani: ha reggelig játszunk, akkor sem lőttünk volna gólt. Ennek ellenére ismét megtettünk mindent azért, hogy eredményesek legyünk.

Tomislav Sivic: – A Mezőkövesd nagyon jó csapat, sok kiváló játékossal, nem véletlenül várta négy győzelemmel a fordulót. Mi kielemeztük őket, és azt beszéltük meg, hogy nem fogunk meghalni a szépségben, hanem olyan taktikát választunk, amivel eredményesek lehetünk. Eddig nagyon sok kihagyott helyzetünk volt, de nem most, ezen a szombaton ugyanis százszázalékosak voltunk az ellenfelünk kapuja előtt. Gratulálok a csapatomnak a nagyon fontos három ponthoz, a mezőkövesdieknek pedig nagyon sok sikert kívánok a folytatáshoz.


A gólok története

22. perc: Papp K. gurított Szabó J.-hez, aki a bal oldalon betört a 16-oson belülre, középre akart passzolni, labdája azonban Eperjesi kezére pattant. A közelben lévő Pintér játékvezető nyomban a 11-es pontra mutatott. Hahn volt az ítélet-végrehajtó, és a balra vetődő Szappanos mellett erősen a kapu jobb oldalába lőtt, 0–1.

50. perc: Szabó J.-től indult a paksiak bal oldali akciója, majd Bartha ballal, élesen a kapu elé lőtte a labdát, amelyre Hahn érkezett, és az ötös környékéről erős fejest küldött a hálóra. Szappanos vetődött, a jobb kapufára ütötte a játékszert, amely onnan a hálóba vágódott, 0–2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!